Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 godzin temu, Kuba156kuba napisał:

Na jaki areał taki siewnik 

A co na 50 ha bedzie siał ,a na 150 ha nie da rady

Opublikowano
14 minut temu, Tigon napisał:

kosi już ktoś?

U nas dwóch już skosiło ,ale to były pola nie pryskane na płatka , u mnie dołki zielone ,może teraz w weekend je dopali te 35 stopni to szybciej dojdzie .

Opublikowano
14 minut temu, Andpol napisał:

Wczoraj i w nocy padało to chyba po niedzieli zaczną te palone glifo.

Za ten rzepak pryskany glifem i tego kto wydal na to zezwolenie powinni na slupach za jaja powieszac

Opublikowano
15 godzin temu, paprykarz123456789 napisał:

Lepiej bys kupil bmw bo ten siewnik to tak naprawdę parę dni w roku uzyjesz

Widzę trochę dziecięce rozumowanie , tak samo by można powiedzieć po co mi kombajn jak też robi w sezonie tylko chwilę , a potem cały rok stoi to lepiej by se było kupić bmw a wymłócić to cepami , i tak z większością sprzętu jest . Z drugiej strony to co to niby za wyznacznik jest to bmw ? kupowałem wcześniej samochód i jakoś mi do głowy nawet nie przyszło kupować bmw , bo to już nie te samochody co były 20-30 lat temu , chyba że o takim 20 letnim piszesz . I w krótkiej przyszłości jak będę zmieniał na nowy to też to nie będzie na pewno bmw , 

• Like 2
Opublikowano
27 minut temu, Tigon napisał:

kosi już ktoś?

Gościu był u mnie przed wczoraj , żeby mu kosić , ale wczoraj trochę popadało i pewnie pojadę w sobotę , ta plantacja dostała mało nawozu i jeszcze mniej grzybówki , a jak wczoraj objechałem pola u tych co koszę to częściowo na niektóre kawałki gdzie słabsza ziemia i gdzie pewnie na płatka też skromnie poszło , to też można wjezdżać , u mnie na następną niedzielę myślę że jest szansa że dojdzie , a może i nie

Opublikowano
15 godzin temu, miwigos napisał:

Ty wolisz BMW na które Cie pewnie nie stać skoro tak piszesz, ja i kolega dobry sprzęt w traktorze siedze więcej godzin niż w samochodzie

Zależy ile się robi samochodem. Jeśli jeździsz do kościoła i sklepu to fakt niema co przepłacać, jeśli się robi więcej tym bardziej z rodziną to się inwestuje także w auto dla samego bezpieczeństwa. 

Opublikowano
2 godziny temu, marek1977 napisał:

Woźniak 1900 , wczoraj chodziłem po palach rzepaku to będzie mak nie rzepak.

Kupa rzepaków wydaje się ładna, podejść bliżej a tam łuszczyna cieniutka i często nie pełna

Opublikowano
5 godzin temu, mysza103 napisał:

Gościu był u mnie przed wczoraj , żeby mu kosić , ale wczoraj trochę popadało i pewnie pojadę w sobotę , ta plantacja dostała mało nawozu i jeszcze mniej grzybówki , a jak wczoraj objechałem pola u tych co koszę to częściowo na niektóre kawałki gdzie słabsza ziemia i gdzie pewnie na płatka też skromnie poszło , to też można wjezdżać , u mnie na następną niedzielę myślę że jest szansa że dojdzie , a może i nie

No ja tez niby wybrałem traktor ale opinie ma różne i tak się zastanawiam czy  ladowac tyle tysięcy ale zawsze to nowy

Opublikowano
20 godzin temu, miwigos napisał:

Ty wolisz BMW na które Cie pewnie nie stać skoro tak piszesz, ja i kolega dobry sprzęt w traktorze siedze więcej godzin niż w samochodzie

A to Ty osobiście tyrasz w polu ???  Byłem pewien że pracownicy robią robotę, a Ty nadzorujesz tylko i AF śledzisz... 🤔

6 godzin temu, mysza103 napisał:

U mnie w okolicy mocne rapsy, pryskane dodatkowo fungi i inesktycydem po kwitnieniu, po niedzieli jak nic będą pod kosę..

Opublikowano
2 godziny temu, boogie7 napisał:

A to Ty osobiście tyrasz w polu ???  Byłem pewien że pracownicy robią robotę, a Ty nadzorujesz tylko i AF śledzisz...

Nie tyram tylko jeżdze dla przyjemności , tyrałem za młodu jak był inwentarz, teraz sa GPS więc tylko nadzorujesz prace

Opublikowano
13 godzin temu, marek1977 napisał:

Woźniak 1900 , wczoraj chodziłem po palach rzepaku to będzie mak nie rzepak.

Dokładnie tak, takiej drobnicy dawno nie było, susza, susza i jeszcze raz susza. Tu u nas pow brzeziny, łodzkie, ostatni większy deszcz padał ok 10 maja.

5 minut temu, jan88 napisał:

Czy ktoś już składał wniosek na rzepak ze sprzedaży lipcowej czy już w agencji przyjmują ? 

wniosek mozna złożyc do 30 lipca tylko przez platformę

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v