Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, zieloneckiii napisał:

nie wiem czy sprzedawać, handlowałem z nimi nie raz i jest ok, chociaż w tym roku jeszcze nie. Tak 25t

on to chyba się sporo obkupił z UA, bo nie raz się z nimi handlowało rzepakiem, czy kukurydzą, a teraz nic bo ceny pod psem

Skupy nawet jak nie są zasypane to boją się skupować. Tam gdzie ja sprzedawałem żyto koleś umoczył mocno na QQ jesienią. Teraz widzę kupuje tylko żyto bez problemu pszenicę po trochu bierze aby na dwie wanny bylo.

Opublikowano
22 godziny temu, hubertuss napisał:

Skupy nawet jak nie są zasypane to boją się skupować. Tam gdzie ja sprzedawałem żyto koleś umoczył mocno na QQ jesienią. Teraz widzę kupuje tylko żyto bez problemu pszenicę po trochu bierze aby na dwie wanny bylo.

Dokładnie co skupią od razu jedzie do portu  aby nie przechowywać -były lata ze na przechowaniu była lekka wtopa lub zero ale nigdy takich strat .Mając kilka kilkanaście ton każdy odczuje ale jak set lub tysięcy ton -przestaje to smieszyc 

• Like 1
Opublikowano

Po 600 moim zdaniem dzisiaj wielu podmiotom nie opłaca się robić zapasów. Za chwilę po tyle labo mniej kupią świeże ziarno tegoroczne które będą mogli jak by co rok dłużej potrzymać. Wielu przetwórców w czerwcu lipcu robi przeglądy i czyszczenie magazynów silosów itd i nic nie biorą wtedy. A 600 w żniwa to wcale nie taka pewna cena, że mniej nie będzie. To będą gorzkie żniwa zwłaszcza dla tych co będą musieli sprzedać.

• Like 1
Opublikowano

U nas 800-830 netto konsupcja , w żniwa ceny będą podobne , jak nie popada to nie będą mieli co kupować i szybko cena wzrośnie do ceny giełdowej

Opublikowano

Padało u ciebie w czwartek czy tam piątek?

5 godzin temu, miwigos napisał:

U nas 800-830 netto konsupcja , w żniwa ceny będą podobne , jak nie popada to nie będą mieli co kupować i szybko cena wzrośnie do ceny giełdowej

Jak nie będą mieli na UA nie zabraknie.

Opublikowano (edytowane)

Tam się skończy

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
17 godzin temu, hubertuss napisał:

Padało u ciebie w czwartek czy tam piątek?

Jak nie będą mieli na UA nie zabraknie.

Padło 1.5h ale nic nie znaczący ten deszcz. 

Kiedyś też brali z Węgier Słowacji czy czech bo było taniej jak u nas. 

Opublikowano

+ 17 euro. Reakcja na przedłużenie zakazu importu czy coś innego ? /Swoją drogą taki CEDROB caaały czas przeładowuje wagony w Rypinie z pszenica czy tam kukurydzą mimo zakazu. Gdy masz dojścia w rządzie.... możesz wiecej

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Ne pojebało się tylko kraj i rolnicy zasypanie rzepakiem i pszenica. Kto będzie kasę walił jak za 1,5 miesiąca żniwa i nowy rzepak na rynku się pojawi. 

no pożyjemy zobaczymy czy aż tyle tego towaru jest i jakie będą ceny za rok...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v