Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odemnie do kosowa jest ze 300km.. to musieliby dużą lepszą cene dawać żeby tam wozili.. jeszcze nigdy nie slyszalem żeby od nas dalej jechał niż na bodaczów (w sensie viterrowe magazyny, bo wiem że cefetra brała dla bodaczowa ale wozili na swoje magazyny do Pawłowa)

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomek90 napisał:

Dlatego się sprzedaje w cenie która każdemu odpowiada indywidualniem

Niema takiego czegoś każdy by chciał sprzeda ćpo maksymalnej cenie jak będzie w danym  sezonie 

Opublikowano

W tym sezonie to by wiekszość sprzedała za taka cene , dwa lata temu inaczej myslelismy

Opublikowano

Jakby teraz nastąpiło to samo to myślisz że wszyscy by sprzedawali po 2200 , wiedząc , że prawie pewne że bedzie po 3000

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, v11 napisał:

rolnikowi zawsze mało -było po 4k i też było mało 

Zawsze w każdej grupie tacy się trafią, to że paru osobom zawsze mało nie znaczy że innym też, dla mnie cena 3k za rzepak jak saletra chodziła ponad 3koła to już było bardzo dużo, a jupiterom to nawet 5k było tak sobie. 2k przy obecnych kosztach juz daje zarobić i to nie mało przy polonie ponad 4t

Edytowane przez Tigon
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomek90 napisał:

Żebym wiedział co będzie do przodu to bym w lottka zagrał albo cały majątek postawił na zakładach i żył jak Pan poza tym chorym krajem 😅

i tak żyjesz jak pan, jak połowa tego forum. Maszynki nowe, pola zadbane, plony wysokie - czego chcieć więcej?

Opublikowano
9 godzin temu, Mateusz1q napisał:

to się nazywa chciwość 

Mylisz chciwosc z przedsiebiorczoscią , jak Cie ekonomia w rolnictwie nie obchodzi to dymaj za darmo.

Dnia 30.08.2024 o 13:57, skywalker89 napisał:

No właśnie dlatego to ogranicza trochę moje realne oczekiwania odnosnie rzepaku (2100-2300netto to bym chyba sprzedawał) bo nie chce mi się wierzyć że pszenica wróci na poziom 1000-1300 netto

Ja tak czy siak do konca wrzesnia wywiozę zeby miejsce na kukurydze zrobic , a w jaką cenę trafię to sie tu pochwale niedlugo.

• Like 1
Opublikowano
22 godziny temu, Tomek90 napisał:

To raczej pewne ze we wrześniu jak puścisz to nie zarobisz względem żniw. Trochę bezsens dla mnie chyba ze sytuacja zmusiła do tego. 

Ja w zniwa nie mam czasu wozic bo uslugi robie.

Opublikowano
2 godziny temu, miwigos napisał:

Co tam pisze ?

Kanada wprowadzila cła na samochody elektryczne i stal z Chin

Kanadyjski rzepak( granola) bedzie sprzedawana ponizej kosztow odpowiedział Pekin

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v