Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na podkarpaciu już smigają z azotami, wczoraj przymroziło to całą noc jeździli, ja osobscie czekam, przynajmniej do przyszłego tygodnia. Temperatura w dzien nie przekracza 3 stopni, w nocy -4 i najbliższe tygodnie mają podobnie wyglądać wg pogody, nie widzę sensu stosowania azotu w takich okolicznościach. 

Opublikowano

Jeśli później u Ciebie będzie dużo padało to nie koniecznie , my musimy bo sucho się zapowiada

Opublikowano
1 godzinę temu, Raptus902 napisał:

Jeszcze nie dawno prognozowali +20 co chwile inaczej.

Nie potrafią przewidzieć prognozy na drugi dzień a nie mowa o 2 tygodniach do przodu... 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Raptus902 napisał:

Ja bym chciał żeby na mój nawóz popadało trochę śniegu przynajmniej by sie przemieścił do korzenia.

U mnie nadają około 1-2cm sniegu i też zastanawiam się czy siać.. 🤔 😏 

Opublikowano
6 godzin temu, jacus napisał:

to dawajcie ich do nas 🤣.

ciekawe co byscie pisali gdyby zaden przedstawiciel podobnej firmy w zyciu nie zawital-najblizsza ponad 100 km.

to gdzie ty mieszkasz na wierzchołku Tatr

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Azot nie wymraża  się , najlepiej na przymrozku , ale w dzień żeby troche rozmarzło to ładnie się z ziemią zwiąże i najmniejsze straty

12 godzin temu, cinek1808 napisał:

Ważne że azot podany i liść uwodniony.  Ja patrzę na ventusky i zawsze się sprawdza 

I niech się sprawdzi , bo ventysky nie pokazuje dużych mrozów

Dla tych co sobie życzą wymarznieć, to po  pierwsze nie koncert życzeń, a po drugie nie wiedzą co mówią , 

Wiadać w was walke jeden drugiemu życzy jak najgorzej

Edytowane przez miwigos
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v