Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 minut temu, hardkor113 napisał:

To jeśli tak by było to nikt by nie stosował saletry tylko każdy by przeszedł na rsm. Daj jakieś potwierdzenie bo ja takich cen nie pamiętam

A sieją ją jeszcze?. Ja na kilkudziesięciu rolników  nikogo nie znam co by ją siał.

• Haha 2
Opublikowano

No faktycznei twoja wioska to probka reprezentatywna i na jej podstawie wyciagasz dane o calej polsce. A u mnie w okolicy nikt nei sieje owsa zyta czy pszenzyta wiec pewnie w calej polsce nikt nie sieje.

O jezusiu ze tacy ludzie sie uchowali to ja pojecia nie mam

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dzięki, dzwoniłem do Polfert ale nie zgodzili się, by dać dwa nawozy na jedno auto a małorolny jestem to dwóch mi nie trzeba ;)
Wysyłałeś próbki do laboratorium?  I jeszcze pytanko robiłeś im przedpłatę czy zgodzili się bez? MI powiedzieli, że przedpłata za 4tony przy zamówieniu całego auta to jeszcze ok a pozostałość przy rozładunku. 

Edytowane przez melon10641
Opublikowano
57 minut temu, hardkor113 napisał:

Saletra max 100zl na tonie droższa była od rsm

A co powiecie na to że w 1996 płaciłem za saletrę 275zł ,a pszenica na Agencje szła chyba po 580zł.Jak to ma się do dzisiaj😄.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zawsze był jak pamiętam po 1100-1400zł

4 minuty temu, soltys48 napisał:

Max 2 lata temu 

A znowu za pszenżyto kiedyś było 170zł za tonę był taki rok.

Był taki serial plebania i w nim palili zboże

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
6 minut temu, melon10641 napisał:

Dzięki, dzwoniłem do Polfert ale nie zgodzili się, by dać dwa nawozy na jedno auto a małorolny jestem to dwóch mi nie trzeba ;)
Wysyłałeś próbki do laboratorium?  I jeszcze pytanko robiłeś im przedpłatę czy zgodzili się bez? MI powiedzieli, że przedpłata za 4tony przy zamówieniu całego auta to jeszcze ok a pozostałość przy rozładunku. 

Robiłem przedpłatę . Nie wypowiem się o tej firmie . Wiem ze istnieje od lat . Zamówiłem z ciekawosci ten siarczan amonu . W Agrii był import po 2050 a tu import po 1800 , kupiłbym polski po zbliżonej cenie ale nikt nie oddzwonił z procam a w Agrii nie mieli woli zamówić 😁 przebadam na bank tylko jeszcxe nie wiem kiedy 

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, dragon0102 napisał:

A co powiecie że w UK na dzień dzisiejszy saletra tańsza jak przed wojną? Znajomy kupował 3 tygodnie temu to 180GBP 

34%? 

Mimo spadku gazu na 50 eur to cena i tak za niska ? 

Opublikowano
46 minut temu, melon10641 napisał:

Ponawiam pytanie:

Czy ktoś kupował mocznik lub siarczan amonu z importu z firmy Belor Polska Sp. z o.o.?

@masa24 ty z jakiej firmy zamawiałeś? Bo chyba też kupiłeś mocznik i siarczan amonu ?

Jaką cenę ci powiedzieli za mocznik 2600 netto + transport ? 2 rodzaje nawozu na tira skompletują ? Firma chyba w porządku bo już kilka lat się ogłaszają na olx

Opublikowano
15 minut temu, rafal12 napisał:

Jaką cenę ci powiedzieli za mocznik 2600 netto + transport ? 2 rodzaje nawozu na tira skompletują ? Firma chyba w porządku bo już kilka lat się ogłaszają na olx

2470 cena netto z dostawą. Tak, skompletują dwa rodzaje nawozu. 

Ja pierwszy raz zamawiam tak przez tel bez znajomości firmy, trochę się obawiam. Ale z drugiej strony powiedziałem, że nie dam tym złodziejom z GA zarobić. 

• Like 1
Opublikowano

Posłuchajcie sobie pana handlarza nawozów. On uważa że obniżka nawozów w lutym była zła i powinna być po połowie kwietnia!!! Brak słów, jakoś jak sprzedawał nawozy kupione po 1000 za 4000 to się nie zająknął, klnąc się chce 

• Like 6
Opublikowano
4 minuty temu, melon10641 napisał:

2470 cena netto z dostawą. Tak, skompletują dwa rodzaje nawozu. 

Ja pierwszy raz zamawiam tak przez tel bez znajomości firmy, trochę się obawiam. Ale z drugiej strony powiedziałem, że nie dam tym złodziejom z GA zarobić. 

A transport ile km do cb z Małaszewic będą to ładować  ? I do tego też siarczan amonu po ile zł ? Płatność przy dostawie czy faktura z terminem ,chcą jakąś zaliczkę ?

Pytam bo też szukam coś tanio i sprawdzona firma 

Opublikowano
10 minut temu, mds212 napisał:

Czyli kapitalizm wygrywa nad patriotyzmem. takie same podejscie maja paszarnie

Mylisz patriotyzm z idiotyzmem ;)

Gdyby GA nie wykorzystywała swojej pozycji jako monopolisty i nie zawyżała sztucznie cen nawozów co z resztą dalej czyni to kupiłbym jak zawsze nawóz z Puław. 

• Like 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v