Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na włączonym zapłonie można przełączyć półbieg?

John Deere 5R Półbiegi przełączane elektrycznie.

(przypadkowo przełączylem) Czy skrzyni nic nie będzie??

Edytowane przez Rolnik963
Opublikowano
2 minuty temu, JD1052 napisał:

😅😃😅

Na skrzyni za półbiegi odpowiada pompa jazdy która pompuje olej do elektrozaworów ,które z tego co wywnioskowałem pod odpowiednim ciśnieniem powoduje zmianę cwiartki. Pompa raczej powinna pracować gdy silnik jest w rozruchu. A na włączonym zapłonie na desce się przełączały.

Opublikowano
Przed chwilą, jaco512 napisał:

Nie przesadzaj, a jak jesteś już taki przewrażliwiony to zacznij od czytania instrukcji i nie szukaj problemu na siłę.

w instrukcji nic nie ma :)

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik963 napisał:

a tak poważnie mogło się coś stać?

Opublikowano

Weź wyłącz farminga wkoncu  . Tatuś dał posiedzieć w traktorze ? Najpierw robisz problem bo na napędzie ładujesz obornik a teraz półbiegi zmieniasz 🤦‍♂️ w farmingu nic się nie psuje nie bój się możesz jeździć dalej . 

Opublikowano
7 minut temu, EmilRabos napisał:

Weź wyłącz farminga wkoncu  . Tatuś dał posiedzieć w traktorze ? Najpierw robisz problem bo na napędzie ładujesz obornik a teraz półbiegi zmieniasz 🤦‍♂️ w farmingu nic się nie psuje nie bój się możesz jeździć dalej . 

czy problemem nazywasz to że się pytam? jeżeli tak to ty naprawdę nie mam pytań do ciebie.

Przed chwilą, Rolnik963 napisał:

czy problemem nazywasz to że się pytam? jeżeli tak to ty naprawdę nie mam pytań do ciebie.

i tak apropo to polecam dokładnie przeczytać

Opublikowano
Przed chwilą, EmilRabos napisał:

To Ty przeczytaj instrukcję a nie pytasz o takie badziewia tutaj 🤦‍♂️

chłopie przeczytaj od początku ale napisze ci jeszcze raz żebyś nie musiał ,,tak czytałem instrukcje obsługi'' i nic nie pisało

USATYSFAKCJONOWANY 

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik963 napisał:

chłopie przeczytaj od początku ale napisze ci jeszcze raz żebyś nie musiał ,,tak czytałem instrukcje obsługi'' i nic nie pisało

USATYSFAKCJONOWANY 

Czytałem każdy powtórzę każdy Twój post i dalej się dziwię że bana nie dostałeś 😁. Skoro w instrukcji nic nie ma to to nic się nie stanie . Idź wypij piwo i się nie przejmuj bo jakiś przewrażliwiony jesteś widzę 🤦‍♂️ było zostać przy c360 nie było by kłopotu . 

Opublikowano
1 minutę temu, EmilRabos napisał:

Czytałem każdy powtórzę każdy Twój post i dalej się dziwię że bana nie dostałeś 😁. Skoro w instrukcji nic nie ma to to nic się nie stanie . Idź wypij piwo i się nie przejmuj bo jakiś przewrażliwiony jesteś widzę 🤦‍♂️ było zostać przy c360 nie było by kłopotu . 

heh łatwo powiedzieć 

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik963 napisał:

Już po ciągniku, ale jak chcesz to go od Ciebie odkupię za 30% ceny nowego i sobie naprawię ;) 

Opublikowano

Taki pstryczek od ćwiartek ma w teorii pewnie  z kilkadziesiąt tysięcy cykli pracy , jeśli będziesz się tak bawił to w końcu się doigrasz . A tak trochę poważniej ,  producent zapewne przewidział takie sytuacje czego dowodem może być to że nie wywołało to błędu ( zmieniłeś przełożenie a reakcji nie było )  . Sterownik wie że silnik nie pracuje dlatego nie wskazuje np:  braku ciśnienia systemowego .

Opublikowano
1 minutę temu, peugeot napisał:

Taki pstryczek od ćwiartek ma w teorii pewnie  z kilkadziesiąt tysięcy cykli pracy , jeśli będziesz się tak bawił to w końcu się doigrasz . A tak trochę poważniej ,  producent zapewne przewidział takie sytuacje czego dowodem może być to że nie wywołało to błędu ( zmieniłeś przełożenie a reakcji nie było )  . Sterownik wie że silnik nie pracuje dlatego nie wskazuje np:  braku ciśnienia systemowego .

dzięki za poważniejszą odpowiedź :)