Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

W jednym poldku mam taką konserwację zrobioną że jak w jaskini te stalagmity wiszą

To nie jest taka konserwacja. To nawet ciężko zdrapać. 

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Droższe w utrzymaniu 

No i ile nerw potrafi napsuć jedna , a co dopiero trzy🙆

1 minutę temu, malaczarna napisał:

Ty masz chociaż jedną?

Mam 

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

trzeba było sobie darować takim zabłyśnieciem ... 

Marek by się zdenerwował jakbym znów napisał coś o krowach albo ursusie 

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

To nie jest taka konserwacja. To nawet ciężko zdrapać. 

Tu też nie jakiś bitgum tylko takie badziewie jak plastik niby ale jak trochę oderwiesz to miękkie 

5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Po co wam te zachodnie traktory 🤔 wystarczą trzy baby

FB_IMG_1677439825575.jpg

Dlaczego obnosisz się z tym że nie szanujesz kobiet?!

Opublikowano
4 godziny temu, Leszy napisał:

U mnie jak kret zrobi kopiec to tak wygląda 

IMG_20220307_134154.jpg

Żwirownie otwórz 

Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał:

Tego od DF bardzo chwalą,mimo iż tam trzeba być cierpliwym.

Kumpel z pracy ma DF 8 lat nówkę wziął to oprócz incydentu z elektryką to bardzo chwali.Czyli coś może i jest skoro ty też w tym przypadku masz swoj przypadek.

Ten co wziął kombajn ma DF i cyka bez zarzutu lata,no kombajn miał falstart😉

To u mojego brata. Ja za mały na takie ciągniki. Wszystkie sporo pow. 100 KM. Ten, który miał problem z elektryką najstarszy, z 2008 roku. Jako jedyny był kupiony używany. Przepracował po zakupie 8 tys. W momencie zakupu, na liczniku miał 10 tys. Nic się nie działo, dopóki alternator nie zrobił zwarcia. Od tego się zaczeło. Słabi fachowcy słabo zdiagnozowali. Nawymieniali mnóstwo niepotrzebnych rzeczy i nie naprawili. Dopiero przez przypadek się dowiedziałem, że jeden mój kolega, który na co dzień naprawia ciężarówki może spróbować. Okazało się, że chłopak ma papiery DF na serwis silników pracujących w młynach i agregatach. Zalatwił jakiegoś swojego kolegę, który właściwie zdiagnozował. Załatwił podzespoły elektryczne. Ten diagnozujący ogarnął elektrykę, a ten mój kolega poprawił, to co poprzednik schrzanil w silniku. Koszty wyszły potężne i długo to trwało. Początkowo brat stwierdził, że ten ciągnik zostawi ale potem jednak go sprzedał. Obaj fachowcy, którzy ten ciągnik naprawili zrobili to grzecznościowo, co nie znaczy że za darmo, bo na codzien się tym nie zajmują. Chłopak od elektryki/elektroniki wogóle nie robi w motoryzacji

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Tu też nie jakiś bitgum tylko takie badziewie jak plastik niby ale jak trochę oderwiesz to miękkie 

Dlaczego obnosisz się z tym że nie szanujesz kobiet?!

Ja nie szanuje 🤔 

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Napisałeś baby 

FB_IMG_1677430094437.jpg

To francuski ciągną brony , więc jak miałem wyrazić emocje 🤔

Opublikowano
8 minut temu, konteno napisał:

jak w średniowieczu? 

Rok 1917-1918 coś takiego

Opublikowano
9 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To francuski ciągną brony , więc jak miałem wyrazić emocje 🤔

Francuski to raczej nie. Co najwyżej francuzki😉

Sorry, nie mogłem się powstrzymać 🤷

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, malaczarna napisał:

Ty masz chociaż jedną?

a w czym ona miałaby niby pomóc ? coraz bardziej dochodzę do takich wniosków jak @Chłoporobotnik

mi raczej w niczym to nie pomoże a komuś tylko zaszkodziłaby zapewne, patrząc po nieszczęściach innych facetów którzy gasną w oczach po rozwodach wole niczego nie zaczynać z resztą za słaba głowę mam by później radzić sobie z rozstaniem więc lepiej chyba być samotnym

Edytowane przez konteno
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v