Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, wojtal24 napisał:

owies nordycki podobno najlepszy na te napoje

Nie znam tematu ale poszukam.

Edit. Google milczy na ten temat

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
24 minuty temu, hubertb napisał:

Widziałem, na razie w agencji każą czekać. Do 6 kwietnia jest czas na "rejestrację" a do tego czasu jeszcze mogą coś zmienić. A jak trzeba będzie i będą bardzo utrudniać to nie zarejestruję wcale. Wlepią karę to wlepią. Tak samo jak wypuszczanie. Dziś piękna pogoda to wszyscy wokół puściliśmy, przecież nie da się tego wiecznie kisić w zamknięciu. To nie ma na celu ochrony tylko utrudnianie, wlepianie kar i nowe podatki. 

• Like 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Wszystkie jałówki zawsze zostawiasz ?

Nie wszystkie. Po jałówkach i pierwiastkach sprzedaję też jałóweczki

a czemu? gosze jakieś?

Opublikowano
Agrest napisał:

5 minut temu, wojtal24 napisał:

owies nordycki podobno najlepszy na te napoje

Nie znam tematu ale poszukam.

no ja tak wyczytałem gdzieś ale owies nordycki to chyba każdy łuskowy

Opublikowano
Łolek napisał:

3 minuty temu, galan99 napisał:

k**wa mać , przyszła Fv za mlicko 1,94 brutto

Mleko jak spadnie na 1,50 brutto nie będzie się opłacało za tanie ?.

Znajdź ścianę rozpędź się 20 kroków i naprzód 

oby mocna nie gipsowa ....

Opublikowano
2 godziny temu, hubertb napisał:

Zacznij od pozbycia się ocynku. Wysłałem ci link do chemii która niszczy ocynk. Jest też prąd graniczny spawania który wynosi około 50A poniżej nie da się spawać MMA. 

mówisz tą pastą przed spawaniem potraktować tam gdzie będą spoiny ? mam ok 200kątowników kupione ze złomu (ok 40kg po 2 zł ) a podobno i neutralizator do tego potrzebny , sama chemia przekracza koszt zakupu materiałów a podejrzewam że więcej niż do tego nie byłoby mi to potrzebne

eklektrody takie 

IMG_20230207_201156.jpg

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

6 minut temu, Qwazi napisał:

Rozumiem. U mnie wyszło 2,2 z tym, że miałem małą zmokę z parametrami. Z mojej winy. Ty się zastanów może,czy nie przejść do Zarębskiego 

Czekam aż jogo przejmie jakiś duży gracz i wtedy atakuje 30 mlecznic 🤭 i wszystko taczką

to nie do Ciebie było z tą ścianą 🤭🤦‍♂️

Opublikowano
32 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Widziałem, na razie w agencji każą czekać. Do 6 kwietnia jest czas na "rejestrację" a do tego czasu jeszcze mogą coś zmienić. To nie ma na celu ochrony tylko utrudnianie, wlepianie kar i nowe podatki. 

Pjoter na socjal skądś kasa musi się wziąść. Zawsze jak Rysiek możesz zamknąć bramę i zakaz wejścia

Opublikowano

Jutro przetarg na jedyną agencyjną ziemię w okolicy. Ponad 30 lat w ugorze leży. Klasa II  i III.

I sprzedaż jako nierolna.

Ciekawe czy są chętni.

Screenshot_20230212_151504_OneDrive.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Jutro przetarg na jedyną agencyjną ziemię w okolicy. Ponad 30 lat w ugorze leży. Klasa II  i III.

I sprzedaż jako nierolna.

Ciekawe czy są chętni.

Screenshot_20230212_151504_OneDrive.jpg

O rany,ile zer

Opublikowano

Zera nie są problemem tylko ich umiejscowienie w liczbie🤣

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Tam gdzie się wychowywałem

Aleś się rozpisał...🤭

Opublikowano

Leży. Porośnięte nawłocią, trawami i samociejkami . Pasowo zagęszczenie drzew 3szt na m²🤣

Do tego brak granic i troszkę samowoli budowlanych wchodzących po za granice.

Kiedyś wszystko użytkowane przez pracowników miejscowego zakładu. W 90tych latach zabronili uprawy działeczek.

Mam 900m do tego pola

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

To jak to pozbawić farby? Noże od farby się stępia czy liczysz ze od gwoździ? Wykrywaczem bym sprawdził 

Jak masz stare noże to zakładaj i strugaj , nie chodzi o gwoździem ale szybciej się tępią jak się farbe zdziera 

Opublikowano
1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Jakie wydatki?

87r chyba🤔

A mało wydatków już mówiłem , chałupę trzeba dostosować do unii , piec , ocieplenie , nowy pokrycie  , do tego płot nowy by się przydał, wiata na kombajn ,itd 

Pokażesz w końcu 1012 

Opublikowano

Może połowę bym dał, choć za dużo roboty na takie pieniądze. No i może być problem z lokalsami jak granicę tyczył będziesz. Spokoju możesz już nie zaznać.

Ale jako nierolna to tylko kłopot.

Pytałem to nie rozkładają na raty no i podatek u notariusza i w gminie.

Rolne to dawali na preferencyjny procent na 15 lat i 2 karencji

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A mało wydatków już mówiłem , chałupę trzeba dostosować do unii , piec , ocieplenie , nowy pokrycie  , do tego płot nowy by się przydał, wiata na kombajn ,itd 

Pokażesz w końcu 1012 

A co to stary rempel pokazywać,ja nie koneser,

Co do wydatków ,to ty z tych krów podgonisz🤦

Opublikowano
13 minut temu, Agrest napisał:

🤣

Aleś się rozpisał...🤭

A no co tu więcej pisać. Najbardziej emocjonalnie przywiązany jestem do tamtego. Tu jestem bo jestem jutro już mogę nie być a inne to inne 

10 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jak masz stare noże to zakładaj i strugaj , nie chodzi o gwoździem ale szybciej się tępią jak się farbe zdziera 

Ostrzałka do noży też się znajdzie jeszcze 😉

Opublikowano
11 minut temu, Baks00 napisał:

A co to stary rempel pokazywać,ja nie koneser,

Co do wydatków ,to ty z tych krów podgonisz🤦

No nie tylko z krów, byki, zboże .Grosz do grosza i coś będzie...

Jak chcesz sprzedać to dawaj puki są w cenie 😛

10 minut temu, gregor1284 napisał:

Ostrzałka do noży też się znajdzie jeszcze 😉

To śmiało atakuj

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v