Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

U mnie dzielnicowy zawsze gadał:

Jedziesz motorem masz mieć kask i światła

Jedziesz ciągnikiem masz być trzeźwy i oświetlony. 

Dobry dzielnicowy👍

• Like 1
Opublikowano

Notabene za 90% problemów z oświetleniem przyczepy odpowiada:

spacer.png

Gniazdo jak gniazdo, małe chińskie rączki w zestawie lamp na magnes pomieszały kable we wtyczce i była choinka. 

Światła to tam w większości każdy stara się mieć, tyle, że grom traktorów czy "transporterów" jeździ bez rejestracji.

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

A rowerem 🤔

Opublikowano
Qwazi napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

wolą się rozbijać z młodymi dziewczynami 🤭😁

Nie da się tego inaczej skomentować jak 🤦😤🤬

tak się zastanawiam w którym to miejscu było bo niedawno tam bylem... na chrzcinach 🤭😁

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Światła to tam w większości każdy stara się mieć, tyle, że grom traktorów czy "transporterów" jeździ bez rejestracji

Dlatego funkcjusze zaglądają jeśli muszą. Nie ma się co dziwić. Ale jak ktoś z mieszkańców zacznie uprzejmie...albo w inny sposób dziwaczyć to wymiotą wszystkich 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Dlatego funkcjusze zaglądają jeśli muszą.

Teraz tyle lepiej, że kupi się jeden komplet na magnes i można przekładać, nie trzeba wszędzie instalacji zakładać. Samy w większości też mają oświetlenie bo różnie bywało i było potrzebne nieraz - targi, jarmarki, jazda po ciemku to miewali. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A rowerem 🤔

A rowerem jak się nachlasz to go prowadź, a nie bohatersko pedałujesz i się potem dziwisz, że 2,5 k trzeba wybulić. Wszyscy wiedzą, że to karalne a prawie wszyscy wsiadają. No najłatwiejszy łup dla psiaków. 

Marcin to nie było personalnie do Ciebie tylko ogólnie, bo tak właśnie jest

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

ale jak stan funfel nówka a nie świeci się jedna żarówka to odrazu zabierać dowód 🤔

Mogą. 

@Chłoporobotnik dwa najczęściej popełniane błędy "zwora pomiędzy 58Ri 58L (pomiędzy pinem 5 i 7), oraz słaba masa na pinie 3. Samo gniazdo dobrej jakości koszt 45zł(hella). 

Osobiście doradzam na standard 13 pin. 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

że kupi się jeden komplet na magnes i można przekładać,

Wcześniej popularną formą była deska + dwie lampy tylne od 30. 

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Mów do mnie jeszcze.

To powinno pomóc:

spacer.png

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, slawek74 napisał:

ale jak stan funfel nówka a nie świeci się jedna żarówka to odrazu zabierać dowód 🤔

A czy się różni nówka z niesprawnym światłem od np 20 letniego z niesprawnym światłem. Przy wymijaniu w nocy, jeśli jest to lewe światło mijania, to zupełnie niczym

Edytowane przez Qwazi
  • Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Też, znajomy tak ma do kombajnu ziemniaczanego, prasy, cyklopa, wozów. Deska, dwa zagięte płaskowniki. 

Dokładnie, sam popełniłem kilka takich zestawów. 

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

A czy się różni nówka z niesprawnym światłem od np 20 letniego z niesprawnym światłem. Przy wymijaniu w nocy, jeśli jest to lewe światło mijania, to zupełnie niczym

Najgorszy jest według mnie ten bigiel miedzy pinami 5 i 7 podczas zwarcia w przyczepie tracimy obie strony w pojeździe i przyczepie. Kiedyś był taki fajny moduł do kupienia, miał dwa przekaźniki i 3 bezpieczniki: stop, pozycja prawa i pozycja lewa. Zabezpieczał skutecznie pojazd przed zwarciami/przeciążeniem w przyczepie. 

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał:

A rowerem jak się nachlasz to go prowadź, a nie bohatersko pedałujesz i się potem dziwisz, że 2,5 k trzeba wybulić. Wszyscy wiedzą, że to karalne a prawie wszyscy wsiadają. No najłatwiejszy łup dla psiaków. 

Marcin to nie było personalnie do Ciebie tylko ogólnie, bo tak właśnie jest

Oczywiście 

Opublikowano

A co myślisz o tym?: 

https://allegro.pl/oferta/lampy-tylne-led-12v-24v-bezprzewodowe-na-magnes-12044694204

Nie mam takiej potrzeby ale gdybym miał to zapewne bym nabył 

2 minuty temu, hubertb napisał:

Najgorszy jest według mnie ten bigiel miedzy pinami 5 i 7 podczas zwarcia w przyczepie tracimy obie strony w pojeździe i przyczepie. Kiedyś był taki fajny moduł do kupienia, miał dwa przekaźniki i 3 bezpieczniki: stop, pozycja prawa i pozycja lewa. Zabezpieczał skutecznie pojazd przed zwarciami/przeciążeniem w przyczepie. 

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Hubert dzięki. Zawsze szukam, bo często się tego nie robi. Teraz sobie zapisałem🤭

Powoli wymieniaj na: 

spacer.png

Wsteczny(8) podpinam pod szperacz tylny. 

1 minutę temu, Qwazi napisał:

A co myślisz o tym?: 

Nie trzymałem tego w rękach, więc nie będę bajek tworzył. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v