Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, PRIMO napisał:

Ło panie 🙆‍♂️ lux sprzynt 💪

Mam dwie sztuki tej marki a że po reanimacji to inna bajka. 

A czemuś reanimował?🤔 Bo ja tak na próbę wziąłem 

Opublikowano
22 minuty temu, Qwazi napisał:

No co 😜...przecież kulturalnie Ci gościa podbieram🤭

To wersja niskobudżetowa. Zapłaciłem 75 PLN-ów.

Tylko koniecznie bierz wersję XL🤔...bo wiesz...żeby mąż był...z dala od roboty 😉

Fiskarsy sobie zasponsorował i tymi dłubie sobie ale jak te lepsze to mu poszukam przynajmniej tansze

Opublikowano
Łolek napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

ja mam pocięte tylko załadować i przywieźć dopyki ,,twardo,, na torfie

świder dla mięczaków siekiera fiskars 💪

Po dziadku najlepsza taka od kowala 😉

zanim ja się z nią łobruce to .... fiskars już porąbał 🤭😁

Opublikowano
Baks00 napisał:

26 minut temu, slawek74 napisał:

ja mam pocięte tylko załadować i przywieźć dopyki ,,twardo,, na torfie

świder dla mięczaków siekiera fiskars 💪

I ty takie głupoty piszesz

Myślałem że w twoim wieku zdrowie ważne 

Zresztą co to Fiskars,są lepsze niż markowe.To samo dotyczy wideł 

to tak dla sporu i dla zdrowia 🤭😁

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Fiskarsy sobie zasponsorował i tymi dłubie sobie ale jak te lepsze to mu poszukam przynajmniej tansze

Nie wiem czy lepsze, bo mam je dopiero trzeci dzień. Do ręki mi pasują. A Przemek @PRIMO ma dłużej i twierdzi, że dobre to zapewne tak jest

Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał:

A czemuś reanimował?🤔 Bo ja tak na próbę wziąłem 

Zęby czasem się ułamują i wymiana samych wideł bez trzonka tylko szlifierka i spawarka do tego potrzebna. 

Opublikowano
Baks00 napisał:

5 minut temu, hubertb napisał:

Mam siekierę Fiskars i powiem ci że kowal nie jest w stanie wykuć takiej siekiery. Co innego toporki ciesielskie które kowal wykuwa "pod rękę" cieśli. 

Będę miał chwilę to podrzucę Ci zdjęcie siekiery z fiskarsa-no stan widać że nie leżała,nie mam do niej zastrzeżeń.Z związku z rozwojem technologii poszła na zasłużoną emeryturę.

jaki model masz?

Opublikowano
6 minut temu, PRIMO napisał:

Zęby czasem się ułamują i wymiana samych wideł bez trzonka tylko szlifierka i spawarka do tego potrzebna. 

Od stania się nie łamią 😉. Czyli trzonek dobry, a szlifierkę i spawarkę posiadam, więc damy radę jak zajdzie potrzeba🤔

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, szwagier24 napisał:

Co tu się jej mogło wydarzyć, plama oleju pod spodem i zarzygana pod pokrywa? 

IMG_20230211_131316.jpg

Otworek i rowek w prowadnicy drożne? Aaaa i ta uszczelka cała pod prowadnicą?

Edytowane przez kris91
Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

jaki producent?

Jeśli pytałeś o widły to jest na nich napis "Ermet"

9 minut temu, szwagier24 napisał:

Co tu się jej mogło wydarzyć, plama oleju pod spodem i zarzygana pod pokrywa? 

IMG_20230211_131316.jpg

Pewnie się otwór w prowadnicy przytkał

Opublikowano
14 minut temu, kris91 napisał:

Otworek i rowek w prowadnicy drożne? Aaaa i ta uszczelka cała pod prowadnicą?

Grzebane nie było nic? Może kto zbyt długa śrubę wkręcił i dziurę w zbiorniczku zrobił. W starych huśkach często tak było 

Wszyscy w koło mają jaja tylko nie poliniaki. A co my możem 

https://agroprofil.pl/wiadomosci/hektolitry-mleka-wylane-na-pole-litewscy-rolnicy-mowia-stanowcze-nie-dla-drastycznie-niskich-cen-skupu/

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Grzebane nie było nic? Może kto zbyt długa śrubę wkręcił i dziurę w zbiorniczku zrobił. W starych huśkach często tak było 

Wszyscy w koło mają jaja tylko nie poliniaki. A co my możem 

https://agroprofil.pl/wiadomosci/hektolitry-mleka-wylane-na-pole-litewscy-rolnicy-mowia-stanowcze-nie-dla-drastycznie-niskich-cen-skupu/

jakie strajki. 

tu ledwo susiowe, nawozowe, węglowe, teraz jakieś do ziarka wnioski I do pronda 🤭

sklucili naród między sobą i rozgrywają jak chcą 🥺

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Wzięłam lordy na placki ziemniaczane ale jakieś nie takie. Jaka odmiana najlepsza 

Moja żona twierdzi, że Vineta i Tajfun

21 minut temu, szwagier24 napisał:

Nie patrzyłem, ale jka by był przytkany to stojac kilka miesięcy też by leciało? 

Jak długo stała i leciało to wygląda jakby zbiornik nieszczelny. Niedrożny otwór prowadnicy, to by była zalana podczas pracy...tak mi się wydaje, bo specjalistą nie jestem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v