Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, soltys48 napisał:

W 02' dostałem stypendium za najlepsze wyniki w szkole od premiera Millera,rok później o marszałka województwa dwa lata  po tym za najlepszą maturę od starosty..... 

A 20 lat później wywalasz gnój od byków 😛

• Haha 1
Opublikowano

Bo ziemię On umiłował...

3 minuty temu, radekz200 napisał:

Opublikowano

Wita co?

Tak słucham w agropierdolach o tych dopłatach do zboża....

Toż to kurna spowoduje dalszy spadek cen na skupach..

Cena słaba i nie bardzo kupują a ci zachęcają do sprzedaży...

No może ja głupi, ale jakoś to tak widzę....

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Wita co?

przecież mówiłem to samo wczoraj zaraz jak ogłosili ten cud gospodarczy

• Like 1
Opublikowano

Dopiero teraz wysłuchalem jak to dokładnie ma być.

To idiotyzm jakiś 

Opublikowano
37 minut temu, radekz200 napisał:

widzisz synku, na stuzłotówkach w banku nie ma informacji, czy to za gnój od byków, czy za pisanie głupot w internecie

wykształceni ludzie wiedzą, że "pecunia non olet"

dziś ciemnota ze wsi robi za popychadła u swoich teściów z kasą albo idzie do miast, żeby tam pracować na kogoś, jak na siebie nie potrafią

• Like 8
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Wita co?

Po co było te zboże z Ukrainy ściągać jak to było wiadome że cena krajowego spadnie. Te z Ukrainy to powinno iść do Afryki a nie wszystko do Polski bo drożej. A teraz rząd narozrabiał i kombinuje dopłaty to nie logiczne 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

No tak, ale ta pomoc teraz to ...takie dawanie wody butelkowanej tonącemu.

Kto to wymyslił kurna.?🙆‍♂️ 

No nie chcą od was zboża to wam dopłacimy żeby opłaciło się taniej sprzedać.....

No miszcze

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Mi nie musisz tego mówić 

Pisałem niejednokrotnie że biedę znam doskonale i nigdy ale to nigdy żadnego socjalu nie braliśmy.

W 02' dostałem stypendium za najlepsze wyniki w szkole od premiera Millera,rok później o marszałka województwa dwa lata  po tym za najlepszą maturę od starosty..... To były jedyne pieniądze DOSTANE ale to już były dobre lata. Rodzice pracowali na etacie ja ciut na germanii, młodszy brat chodził dorabiać na tartak

O i już cię k**wa lubię chłopie,🤝

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

@soltys48bo nauczyli nygusy brać dopłaty i zapomogi różnej maści, było nas w domu trzech ziemi 2ha ojciec pracował i po godzinach dorabiał matka z nami w domu szyła chałupniczo brat był kaleką od małego i nikt nigdzie po zapomogę nie chodził bo się nie należało i ojce nas  jakoś wychowali  a teraz k**wa płacz bo ciężko 

oczywiscie ze byly tylko wy nie umieliscie lub nie chcieliscie z nich skorzystac..

bieda to byla w galicji przed wojna-przed II to nawet wieksza niz przed I....

mysmy sa w dobrobycie wychowani..gdy sobie przypomne opowiesci dziadkow.....

Opublikowano
13 minut temu, jahooo napisał:

widzisz synku, na stuzłotówkach w banku nie ma informacji, czy to za gnój od byków, czy za pisanie głupot w internecie

wykształceni ludzie wiedzą, że "pecunia non olet"

dziś ciemnota ze wsi robi za popychadła u swoich teściów z kasą albo idzie do miast, żeby tam pracować na kogoś, jak na siebie nie potrafią

Ale może szkoda było tego talentu 😛 mógłby dzis przeprowadzać operacje na otwartej głowie 😛 a tak hodowca jest jednym z wielu niczym się nie wyróżnia…

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

oczywiscie ze byly tylko wy nie umieliscie lub nie chcieliscie z nich skorzystac..

bieda to byla w galicji przed wojna-przed II to nawet wieksza niz przed I....

mysmy sa w dobrobycie wychowani..gdy sobie przypomne opowiesci dziadkow.....

Zalezy jak kto interpretuje biedę.

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Wita co?

A daj spokój , ch*jowo będzie 

13 minut temu, Łolek napisał:

O i już cię k**wa lubię chłopie,🤝

To wcześniej Przemka vel @soltys48

Nie lubiłeś 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v