Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Łolek napisał:

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Rysiek zmień łańcuch w jawie żeby nie pękł jak ruszysz z kopyta od tej kosy.

Tomek siarczan magnezu w chemirolu 18/36 po 1170 a kizeryt 25/50 1900 saletra 2600  mocznik import chyba 2800 

Bo npki bez zmian jakieś kosmetyczne korekty 

@Uziu92 pytałeś o kizeryt dane z dziś ☝️

kurde u mnie 300 zł drożej 😡

Opublikowano
54 minuty temu, Agrest napisał:

Paskudna aktualizacja. Było max -12⁰

Screenshot_20230201_153234_Chrome.jpg

Też się ciekawie zapowiada. Będzie a w zasadzie już praktycznie jest klęska zimowli owadów w okolicy, ciekawe co z jęczmieniem za miedzą będzie 🤔 Pszenica po dolinach, wokół chałup posiana to choć tyle, że wiatr nie będzie smagał. W piątek brzydko ma być popołudniu a zamówienie od samego prezesa RSP na króliki wpadło 🤔 Trzeba je będzie jakoś wewnątrz oprawić.

5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ale to nie PO naszemu pisze

To nie w POlsce mrozy

Najlepsza prognoza pogody. 

Zrzut ekranu 2023-02-01 163030.png

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Też się ciekawie zapowiada. Będzie a w zasadzie już praktycznie jest klęska zimowli owadów w okolicy, ciekawe co z jęczmieniem za miedzą będzie 🤔 Pszenica po dolinach, wokół chałup posiana to choć tyle, że wiatr nie będzie smagał. W piątek brzydko ma być popołudniu a zamówienie od samego prezesa RSP na króliki wpadło 🤔 Trzeba je będzie jakoś wewnątrz oprawić.

Najlepsza prognoza pogody. 

Zrzut ekranu 2023-02-01 163030.png

Czemu klęska zimowli? U mnie odpukać w niemalowane wszystko ok. I nie słyszę od znajomych, żeby im owady się osypały. 

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

@chloporobotnikto ten prezes to jakaś znaczna persona w twoich oczach jest 

Bardzo, zarówno pierwszy już nieżyjący, jak i ten co teraz jest. Drugim najważniejszym był kierownik KR, bo ostatni prezes to szkoda mówić... 

Przed chwilą, sadownik12 napisał:

Czemu klęska zimowli? U mnie odpukać w niemalowane wszystko ok. I nie słyszę od znajomych, żeby im owady się osypały. 

Matki zaczęły czerwić, nie ma pokarmu w rodzinach, część osypuje się z głodu bo nie zostawią czerwiu aby się przenieść. No i nosema.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Bardzo, zarówno pierwszy już nieżyjący, jak i ten co teraz jest. Drugim najważniejszym był kierownik KR, bo ostatni prezes to szkoda mówić... 

7 matuli od Polbarta zamówiłem. Ciekawe co to będzie. 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Matki zaczęły czerwić, nie ma pokarmu w rodzinach, część osypuje się z głodu bo nie zostawią czerwiu aby się przenieść. No i nosema.

No to słabe rodziny zazimowane albo licho pokarmu podane. Tam co do tej jednej rodziny ciasto dałem to nawet połowa póki co nie zniknęła. Jakoś zainteresowania nie okazują. 

Opublikowano

Kurna, ten który grypę wymyślił powinien gnić w piekle😤

Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

7 matuli od Polbarta zamówiłem. Ciekawe co to będzie. 

Nie brałem nigdy od niego. BF zawsze od Lary, spod Częstochowy. Co będzie to jeszcze daleko. Na razie nic nie zamawiam. Nie wiadomo ile przezimuje, prezes koła chce dla każdego członka załatwić po jednej matce, tylko kwestia ile pieniędzy zdobędzie od naszych gmin i miasta powiatowego to trudno powiedzieć. Bo jak sam mówi, część starszych jak słyszy cenę stówa i więcej to mówi, że perdoli to. A tak jakby się udało aby płacić po 20-30zł za unasienioną to każdy by się na to zgodził. W sobotę jadę w tej sprawie do wójta, może go jakoś poprzekonujemy.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie brałem nigdy od niego. BF zawsze od Lary, spod Częstochowy. Co będzie to jeszcze daleko. Na razie nic nie zamawiam. Nie wiadomo ile przezimuje, prezes koła chce dla każdego członka załatwić po jednej matce, tylko kwestia ile pieniędzy zdobędzie od naszych gmin i miasta powiatowego to trudno powiedzieć. Bo jak sam mówi, część starszych jak słyszy cenę stówa i więcej to mówi, że perdoli to. A tak jakby się udało aby płacić po 20-30zł za unasienioną to każdy by się na to zgodził. W sobotę jadę w tej sprawie do wójta, może go jakoś poprzekonujemy.

BF od Polbarta chwalą. 5 sztuk Primorskich i 2 BF. Linie mają mi sami wybrać. Tylko ja NU biorę, wywiozę uliki tam gdzie wiem, że dobre trutnie krążą 😉. Krainkę od Szeligów załatwię. 

Opublikowano

Powiem szczerze - najlepiej u mnie i sąsiada wyszły matki po unasienionych BF ale wygryzione już na miejscu i zapłodnione przez lokalne matki. Między bajki można włożyć tą agresywność, jakbyś to powiedział w Bieruniu, w ich kole to by chyba zjedli. Zresztą szwagier sąsiada jak się dowiedział to wychrypiał "k*rwa, one was do uli wciągną i zezrą". A sąsiad na to "Wiesiek, przyjedź na miodobranie i sam zobacz". Przyjechał, zobaczył, nie mógł uwierzyć. Najbardziej agresywna była Karpatka, ale ona mi dała popalić wtedy... 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Powiem szczerze - najlepiej u mnie i sąsiada wyszły matki po unasienionych BF ale wygryzione już na miejscu i zapłodnione przez lokalne matki. Między bajki można włożyć tą agresywność, jakbyś to powiedział w Bieruniu, w ich kole to by chyba zjedli. Zresztą szwagier sąsiada jak się dowiedział to wychrypiał "k*rwa, one was do uli wciągną i zezrą". A sąsiad na to "Wiesiek, przyjedź na miodobranie i sam zobacz". Przyjechał, zobaczył, nie mógł uwierzyć. Najbardziej agresywna była Karpatka, ale ona mi dała popalić wtedy... 

Zależy jak się trafi. I UN potrafią splatać figla. Ale jednak z tym BF coś musi być, to hybryda i w którymś pokoleniu zależy w którą stronę geny pójdą. U mnie jedna rodzina taka jest. W Izraelu tak sobie pszczołę przez ciągłe mieszanie BF zepsuli. 

Opublikowano

Od wczoraj chemię ładuję.

Na alko wogóle ochoty nie mam.

Jakieś jony łokery wydałem z kombajnem i ciągnikiem. Dostałem kiedyś ale to nie dla mnie trunki🤭

Opublikowano
5 minut temu, sadownik12 napisał:

Zależy jak się trafi. I UN potrafią splatać figla. Ale jednak z tym BF coś musi być, to hybryda i w którymś pokoleniu zależy w którą stronę geny pójdą. U mnie jedna rodzina taka jest. W Izraelu tak sobie pszczołę przez ciągłe mieszanie BF zepsuli. 

Z krainek jak dla mnie wygrywa Prima. Bo o Viktorii czy Alpejce to nawet nie wspominam.

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Z krainek jak dla mnie wygrywa Prima. Bo o Viktorii czy Alpejce to nawet nie wspominam.

Być może, chcę potestować trochę różnych genów. W tym roku planuje kilka rójek złapać, żeby fajne rodziny mieć do zazimowania. 

Opublikowano
34 minuty temu, Łolek napisał:

@chloporobotnikto ten prezes to jakaś znaczna persona w twoich oczach jest 

Jak może mu coś ogarnąć poza kolejnością to czemu nie. Ręka rękę myje 

29 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurna Pjoter żebyś tylko nie dał im się w politykę wciągnąć...

Opublikowano
7 minut temu, sadownik12 napisał:

Być może, chcę potestować trochę różnych genów. W tym roku planuje kilka rójek złapać, żeby fajne rodziny mieć do zazimowania. 

Złapałem dwie w 2020, potem coś nie miałem szczęścia do tego. Dobrze się chowały. Złapane i do piwnicy na głodówkę. Jak mi się coś trafi to pewnie złapię bo znów żal żeby wisiały a potem uciekły w uj. 

8 minut temu, gregor1284 napisał:

Kurna Pjoter żebyś tylko nie dał im się w politykę wciągnąć...

Nic mi nie wiadomo aby byli w jakiejkolwiek partii.

2 minuty temu, Qwazi napisał:

Nooo...do wójta...w sobotę...to...zastanawiające🤔

Co?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v