Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, MonteChristo napisał:

W Warszawie to niech tam pukają po blokach, a najlepiej niech idą do domów wyborców lewicy

Wigilia to jaki mało lewicowy zwyczaj ;) 

Opublikowano
12 minut temu, radekz200 napisał:

Jedna rada na te święta 

niech ją każdy zapamięta 

tego nigdy sie nie tyka 

temat polityka! 

Dziadek głośno sie wydziera 

Pis mi daje nie zabiera 

wujek za to inne normy 

wyborca Platformy!

Awantura wielka chora 

o Donalda i Kaczora 

Ty od teraz moim wrogiem 

rzucił go pierogiem 

Już rodzinka pokłócona 

i choinka wywrócona 

święta nastrój świzdu gwizdu 

poszedł nagle w Pis du 

A co ta Twoja platforma zrobiła przez 8 lat rządów ?! Żeś gorzej jak dziad żył w latach platformy, chodziłeś po ludziach pieniądze pożyczałeś, sam u mnie byles kilka razy! A tera o lepiej mu się żyje do grosza doszedł ale narzeka! Wakacje w hurganda w Egipcie, zaraz ferie w murzasichle ale narzeka że mu się lepiej żyje!

• Haha 1
Opublikowano
Leszy napisał:

W Warszawie to niech tam pukają po blokach, a najlepiej niech idą do domów wyborców lewicy

ale fla tych dxbanów okazjia by%%%

• Thanks 1
Opublikowano
15 minut temu, slawek74 napisał:

ale hodowlę zlikwidował.... i z tego zyski..... wsprzedaj bydło nawet na rzeź to góra kasy....

Świnie to nie bydło mleczne że z mleka żyjesz a jak likwiduje sz to za bydło kasa jako bonus i zastrzyk dużej gotówki. 

Świnie to to samo co uprawa zboza

Opublikowano

mialem wczoraj na myjnie automatyczna jechac-ale zaczelo tak walic sniegiem ze nie bylo sensu, tylko w srodku odkurzylem troche.

snieg topnieje , dosypuje troche, 

5 godzin temu, 6465 napisał:

No i musi być bez szklanych ozdób.😁

przez 27 lat mialem dzieci w domu i tylko raz sie wywalila -w tamtym roku 🤣, szklane bombki pewnie wroca az wnuki sie nie pokarza.

5 godzin temu, marulekk napisał:

Dzisiaj się pości czy nie, niedziela jest i jest msza u nas ale w wigilię zawsze się pościło i teraz nie wiem

@Rolnik1973 pościsz? 😁

ja zawsze poszcze do wigilii

w pracy jestem.mam dwa zestawy jedzeniowe , postne -ryby i ser i swiateczny -salatka i szynka..

5 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Z tym postem to jest dziwna sprawa. 

Ryba też mięso. 

Tera jak w piątek jakieś święto to postu nie ma

To albo wszystkie piątki powinne być postne a nie jak widzimisię księdzowi

ja wszystkie poszcze-chyba ze swieto typu boze narodzenie czy 6 kroli,

5 godzin temu, wojtal24 napisał:

skontaktuj się z firmą co sprzedaje te myjnie i Ci wszystko powiedzą co i jak też miałem taki pomysł i się trochę tym kiedyś interesowałem

w Gąbinie są 3 a nawet 4 a w Pacynie nie ma żadnej tylko to się bardzo wolno zwraca ta inwestycja

a jak tam pan waldemar -ma dalej panne z moje wsi ?? nie widzialem go dawno u tesciowej .

5 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

No bo tak się zastanawiałem....

Robić, czy nie robić...

robic- jakze inaczej ja od 9 jestem w pracy..

5 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Ale wydaje mi się że nie ma już jakiegoś nakazu żeby postna Wigilia. Już od kilku lat.

No dzięki za tak błyskotliwa radę. Nosz sam bym na to nigdy nie wpadł....

...się ładuje....się kajtnąć muszę 🏍️ 

Łeeeee tam...

No czego?

Więcej zaufania.

Właśnie żonie powiedziałem....mądra kobieta.. mówi - tylko się ubierz ciepło....😆😊

ma racje -swieta na dworcu spedzisz ,tam moze byc zimno 😂

masz zimowe opony ? z kolcami ?? 

2 godziny temu, MyDoom napisał:

Witam. Drodzy agrofotowicze jestem po leczeniu helicobacter. Niestety dowiedziałem się, że mam zaawansowaną osteoporoze. Niestety mam to od dziecka bo z racji tego że do 5 roku życia zjadłem około 40 antybiotyków moja flora wyginęła i zawsze byłem pochylony. Pamiętacie jak pisałem ze to mnie boli tamto. Niestety prawdopodobnie zachodziło odwapnienie gdzie ten wapń wędrował se do tkanek miękkich. Ostatnimi czasy sie to nasiliło gdyż zacząłem jeść więcej sera a także suplementacja d3 która mi bardziej zaszkodziła chyba. Zresztą w krajach gdzie spożywa się najwięcej mleka tam jest najwięcej przypadków. Niby wpadłem na pomysł jeść skorupki jajek ale te są niestety w swoich warunkach brudne to jeszcze jakiegoś pasożyta złapie. U dentysty byłem ostatnio po  roku przerwy wszystkie zeby mają duże ubytki można powiedzieć że jest kompletna próchnica. Bardzo proszę o pomoc o jakieś wskazówki. 

swieta bez kevina bylyby jak af bez milosnika jesionki..

40 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Do @jacus?

ja i bieganie ??

klasztory, seminaria puste -bedzie gdzie uchodzcow przyjmowac. na plebanie to nawet talibowi by bylo strach   

26 minut temu, soltys48 napisał:

Nie przepiłeś to Dobrze ale czy cokolwiek zwiększyłeś dany ci majątek?

ojciec zostawil -30, plug,brony,siewnik konny,, kultywator i kosiarke ... ja u tesiowej [nie mojej] maszyny trzymam bo kolo domu za malo placu..

13 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No jak nie

O drugie tyle

ja pole 4 razy..

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

a nie 🤔 charytatywnie nie trzymał .... wystarczy że wygasił i nie odnawiał produkcji a i za to odszkodowanie dostał ,,asf,,,

Tera na wznowienie produkcji będą dawać 

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

a nie 🤔 charytatywnie nie trzymał .... wystarczy że wygasił i nie odnawiał produkcji a i za to odszkodowanie dostał ,,asf,,,

Dobry znajomy ojca miał świnie 

Do dziś dnia wspomina że dobrze że ojciec go namówił 

Na koniec wyszedł na 0

W 12 roku dołożył tyle co zapłacił za cegłę na chałupę 

Drugi znajomy też już prawie zlikwidował 

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Teraz to zwyczaje i święta różne. W czwartek mąż inwestorki mówi "chłopaki na fajrant jadę po pizzę i flaszkę bo jutro wielki piątek to nie wypada pić i post jest" 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Leszy napisał:

Jakby taką segregacje zastosował..... 

Twoim pitokiem bym tego nie ruszył. Chociaż z tych z tego filmu to może by coś wybrał

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
15 minut temu, gregor1284 napisał:

Wieksza afera się szykuje bo patrona strażaków maja zmienić. Słyszałeś coś? Ewentualnie ten będzie tylko patronem sprzętu pożarniczego 

Tak, niezła afera się szykuje...

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Twoim pitokiem bym tego nie ruszył. Chociaż z tych z tego filmu to może by coś wybrał

Mi to by w sumie nawet nie wypadało pchać tam pitoka. ;) 

Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

Tak, niezła afera się szykuje...

Już jeden z biskupów ucieka na emeryturę, czy tam z episkopatu ktos

3 minuty temu, stempos1980 napisał:

To kogo szykują na patrona strażaków 🤔 

Wali im na dekiel

Albo na patrona sprzętu pożarniczego jeszcze nie wiadomo. Nie l będę pisał żeby nie zapeszać 

• Haha 1
Opublikowano

Tak przejrzałem i widzę o myciu na myjniach sporo i wyścigi, kto taniej. A ja tam mam w nosie taniej...jadę na szczotki i se stoję z rękami w kieszeniach...raz na miesiąc, nie zbiednieję...

Żebym wiedział, że taki temat będzie, to bym wczoraj fotkę zrobił...

Opublikowano
Leszy napisał:

To w takim razie nie rozumiem w jakim celu lewak wypowiada się o świętach Chrzescijańskich czy Wigilii skoro ten zwyczaj ich nie dotyczy

Opublikowano
6 minut temu, marulekk napisał:

Mówisz teściową w progu będziesz witał 😁

Te, te, zachowuj się i nie psuj atmosfery😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v