Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

3 minuty temu, wojtal24 napisał:

weź zdrac przepis jak takiego młodego zarazić rolnictwem ?

A bardzo prosto.Wystatczy że taki młody (młoda) zwacha pieniądze i będzie nie wygnany(wygnana). Przynajmniej u mnie tak jest.

Marcin ja nikogo nie będę uszczesliwial na siłę tak jak napisał @lolek on ma pracę w swoim zawodzie i niech się rozwija zawodowo jak mu coś nie pyknie to będzie miał do czego wrócić w niedzielę wieczorem wybrałem się z Żoną na spacer po wsi na 60 budynków w większości 90% mieszkają ludzie po 50 bez następców w dużych chałupach po dwoje

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Jak bym Chloporobotnika słyszał 

A bo bym wyładował się w rów przez te ich światełka. Wpadam w zakręt a tu niebiesko a miałem z dobre 120 na blacie i zacząłem hamować 

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał:

Marcin ja nikogo nie będę uszczesliwial na siłę tak jak napisał @lolek on ma pracę w swoim zawodzie i niech się rozwija zawodowo jak mu coś nie pyknie to będzie miał do czego wrócić w niedzielę wieczorem wybrałem się z Żoną na spacer po wsi na 60 budynków w większości 90% mieszkają ludzie po 50 bez następców w dużych chałupach po dwoje

Zawsze mówiłem żeby szli swoją drogą, bo to co mają w głowach to największy majątek, a gospodarka to nie jest najważniejsza rzecz raczej ciężki kawałek chleba 

Opublikowano
1 minutę temu, brodziak81 napisał:

Ciężko będziesz miał schować pod choinką  tą pralecke 😂

O Jezu.Niech mnie Bóg broni przed dawaniem takich prezentów jak pralki lodówki zmywarki mikser i tak dalej.

Opublikowano
6 minut temu, wojtal24 napisał:

Nie jest rolą rodzica, żeby pchać dziecko w jakąkolwiek stronę. Ta rola polega na wspieraniu i ewentualnym korygowaniu tego, co mogłoby prowadzic do katastrofy (co nie znaczy, że wszystkich błędów, no te dzieci też muszą spełniać i muszą nauczyć się wyciągać z nich wnioski)

Opublikowano
11 minut temu, marcin19071980 napisał:

He,ona nie wie co to znaczy słowo mniej.Pazera niesamowita.Trzy tygodnie temu habete jej do Rzeszy wywiozłem i ładnie przykasowala to już nad następnym myśli by jak najszybciej był gotowy.Juz się cieszy bo w tym roku będzie miała 0,5ha swojego towaru.Chce się zarabiać to się rąk nie ogląda.

Nie pieniądze są w życiu najważniejsze to starałem się wpoić moim dzieciom, są oczywiście ważne ale nie mogą nas zdominować 

• Like 3
Opublikowano
marcin19071980 napisał:

1 minutę temu, brodziak81 napisał:

Ciężko będziesz miał schować pod choinką  tą pralecke 😂

O Jezu.Niech mnie Bóg broni przed dawaniem takich prezentów jak pralki lodówki zmywarki mikser i tak dalej.

masz racje

Opublikowano
3 godziny temu, Łolek napisał:

Marcin jak byś miał 15 lat to rozumiem ale masz dwa razy tyle i jeszcze trochę i takie dylematy masz, naprawdę jesteś szczęśliwym człowiekiem że tylko takie problemy twoją głowę zajmują 

Marku , uwierz że nie chcesz znać moich problemów 🤷 

Opublikowano
4 godziny temu, Strongman napisał:

Ja kupuję filtry hi fi czy jakoś tak się nazywają do ursusów, chyba francuskie.

Ja z Sędziszowa wezmę, 

Opublikowano
11 minut temu, Łolek napisał:

A w sumie to nic takiego, a co ty dzisiaj działał 

Do 18 prawie w robocie, potem szybko do Zbyszka po Sharana i jechałem na zakupy, trza było kuc żelazo póki gorące bo wydaje mi się że jutro już by mogło być nieaktualne 🤷

Opublikowano
2 godziny temu, konteno napisał:

jakiego ursusa ? 

A jakiego ma Ryszek 🤔

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Do 18 prawie w robocie, potem szybko do Zbyszka po Sharana i jechałem na zakupy, trza było kuc żelazo póki gorące bo wydaje mi się że jutro już by mogło być nieaktualne 🤷

Wiela za to? 📃ma?

Edytowane przez superfarmer02
Opublikowano
2 godziny temu, konteno napisał:

no to shell helix , elf evolution lub total quartz a jak za tanio to motul tekma 

Nie przesadzajmy , nie sprzedaje mleka do Piątnicy

Opublikowano
34 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Sort że się wpierdzielam ale nieraz widzę że narzekasz na te sprawy 💸. Nie możesz zmienić roboty albo znaleźć jakiegoś innego sposobu na dodatkowy grosz? 

A to na co by wtedy narzekał???

29 minut temu, Łolek napisał:

Już zakończone młody idzie do @Agresta

A starszy do sąsiadek @bratrolnika@bratrolnika sprawa załatwiona 🤷‍♂️😂

No nie wiem nie wiem,póki co wpisowego żadnego nie widziałem 

19 minut temu, wojtal24 napisał:

@gregor1284 już tam jedzie, z kompletem długopisów 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

Nie pieniądze są w życiu najważniejsze to starałem się wpoić moim dzieciom, są oczywiście ważne ale nie mogą nas zdominować 

Robi się to co konieczne.W idealnym świecie może i jest tak jak piszesz ale w tym tak nie jest.Twoje dzieci twoja sprawa.

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Z nimi lepiej zgubić jak z kim innym znaleźć ;)

🤝 Nie pomyliłem się co do ciebie biorąc cie do rodziny 

Złoto kupiłeś już 🤔

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Weź hi fi, donaldsona a nie Sędziszów olej vz księżyca a filtr najtańszy 

Co nie dobre Sędziszów 🤔 słyszałem że produkują dla innych marek 

Opublikowano

No to co z tego 

Dojc robił silniki też do fendta i to nigdy nie będzie to samo co mwm 

4 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Robi się to co konieczne.W idealnym świecie może i jest tak jak piszesz ale w tym tak nie jest.Twoje dzieci twoja sprawa.

Nie ma idealnego świata to ludzie kreują rzeczywistość i jaka ona jest zależy vw dużej mierze od tego jak wychowamy młodzież 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v