Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

-3, wieje, śnieg prószy chwilami. Fajrant.

A jutro do roboty na etat. 

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Wszystko zależy od proboszcza jaką jest osobą i jakim gospodarzem z ludźmi trzeba umieć żyć a nie traktować ich z góry i uważać się za lepszego a mu mamy właśnie takiego ćwoka co od wszystkich wymaga a od siebie to tak różnie 

Chodzę bo nie idę dla niego, ale młodzieży to na palcach policzysz, ale jak przygotowania do komunii czy bierzmowania trwają po dwa lata i mają formę przymusu i reżimu to potem już ich w kościele nie ujrzysz 

U mnie był taki, co odwalał cuda. Ludziska pojechali do kurii i został zmieniony ma dobrego gospodarza. To teraz biskup zmienił i nowy od początku dobrego wrażenia nie wywarł. Raczej będzie coś na kształt tego Twojego. Poprzednik dużo rzeczy zrobił. Młodzież do kościoła ściągnął, scholę zorganizował, koncerty w kościele robili. O remontach to już nawet nie wspominam. W niedzielę, na mszy zawsze wyczytywał ile w poprzednim tygodniu dostał ofiar i na co wydał. Po kolędzie, jak pieniądze się na stole położyło to nie wziął, trzeba było mu dobremu cisnąć. Mojej teściowej to połowę oddał mówiąc "Marysia a Ty to masz za dużo?". No i się teraz sielanka skończyła i mamy prawdopodobnie niezłego gagatka.

Dobry proboszcz tam, gdzie mój syn gra. Chłop sierota, nie ma żadnej rodziny i mimo, że jest proboszczem na parafii 10 tys ludzi, to samochodu nawet nie ma

Opublikowano
42 minuty temu, slawek74 napisał:

Rysiek a organista nosi opłatek u Was?

Sławek u nas sołtysi roznoszą l

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał:

U mnie był taki, co odwalał cuda. Ludziska pojechali do kurii i został zmieniony ma dobrego gospodarza. To teraz biskup zmienił i nowy od początku dobrego wrażenia nie wywarł. Raczej będzie coś na kształt tego Twojego. Poprzednik dużo rzeczy zrobił. Młodzież do kościoła ściągnął, scholę zorganizował, koncerty w kościele robili. O remontach to już nawet nie wspominam. W niedzielę, na mszy zawsze wyczytywał ile w poprzednim tygodniu dostał ofiar i na co wydał. Po kolędzie, jak pieniądze się na stole położyło to nie wziął, trzeba było mu dobremu cisnąć. Mojej teściowej to połowę oddał mówiąc "Marysia a Ty to masz za dużo?". No i się teraz sielanka skończyła i mamy prawdopodobnie niezłego gagatka.

Dobry proboszcz tam, gdzie mój syn gra. Chłop sierota, nie ma żadnej rodziny i mimo, że jest proboszczem na parafii 10 tys ludzi, to samochodu nawet nie ma

Mariusz.a  u Ciebie jaka archidiecezja?

Opublikowano
1 minutę temu, brodziak81 napisał:

@Qwazi w mojej parafi proboszcz ze dwa lata temu funkiel nówke      xc 60 se zawalił. Mówi że za swoje.

Ale nasz to inwestor cały czas buduje remontuje... i lista i skladka

Nasz ten obecny...nowy...to zapewne też inwestor, tylko...nie wiadomo...gdzie inwestuje🤷

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mariusz.a  u Ciebie jaka archidiecezja?

Diecezja łowicka. Podlega pod archidiecezję łódzką

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Ja jestem pewien że masz rację że to...

No 12 lat temu, jeszcze kabinę na ciapku...miałeś😉...

A teraz musiałem Cię gonić, żebyś...klapkę zamontował🤭...

Opublikowano
3 minuty temu, brodziak81 napisał:

@Qwazi w mojej parafi proboszcz ze dwa lata temu funkiel nówke      xc 60 se zawalił. Mówi że za swoje.

Ale nasz to inwestor cały czas buduje remontuje... i lista i skladka

U nas był wcześniej taki gospodarz biznesmen bardziej  , wszystko robił , remonty, dużo dobrego zrobił,  pieniędze ludzie dawali ale i potrafił dodatkowo fundusze od instytucji wyciągnąć . A przy tym nowe Mercedesy zmieniał 🙂 ale nikomu to nie przeszkadzało bo działo się dużo dobrego. Teraz mamy takiego bardziej duchowego ,nie robi za dużo ale prawdziwy ksiądz potrafi ludzi przyciągnąć do kościoła, zorganizować spotkania, wyjazdy , kolonie dla dzieci itd 

5 minut temu, slawek74 napisał:

widziałeś jak jakiś spierytus polewał z baniaka 🙆‍♂️

i co kasę za to dla siebie zbierają 🤔 u nas jest organistka...

Gdzie dla siebie ,u nas jest podłogowe ogrzewanie w kościele i zawsze kasa idzie na zakup oleju . Sołtys nosi charytatywnie

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

No 12 lat temu, jeszcze kabinę na ciapku...miałeś😉...

A teraz musiałem Cię gonić, żebyś...klapkę zamontował🤭...

Ciapków to ze 3 sztuki bym miał jakbym chciał 

Opublikowano
Karol6130 napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

widziałeś jak jakiś spierytus polewał z baniaka 🙆‍♂️

Ale tylko wybranym lał

Reszta pewnie za młoda 

albo nie chciała składki dać 🤔🤭

Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

U nas był wcześniej taki gospodarz biznesmen bardziej  , wszystko robił , remonty, dużo dobrego zrobił,  pieniędze ludzie dawali ale i potrafił dodatkowo fundusze od instytucji wyciągnąć . A przy tym nowe Mercedesy zmieniał 🙂 ale nikomu to nie przeszkadzało bo działo się dużo dobrego. Teraz mamy takiego bardziej duchowego ,nie robi za dużo ale prawdziwy ksiądz potrafi ludzi przyciągnąć do kościoła, zorganizować spotkania, wyjazdy , kolonie dla dzieci itd 

Gdzie dla siebie ,u nas jest podłogowe ogrzewanie w kościele i zawsze kasa idzie na zakup oleju . Sołtys nosi charytatywnie

Dej pan spokój z takim noszeniem

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Że angażują w to przedstawicieli władzy. Co prawda najniższych rangą ale jednak. 

Sołtys to też funkcja społeczna 

A co przecież beret mu z głowy nie spadnie, a kasa idzie na wspólny cel prawie  wszystkich mieszkańców 

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Ciapków to ze 3 sztuki bym miał jakbym chciał 

Bigamista🤭...

6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mój syn gra w kościele, jest zatrudniony na etacie, opłatków nie nosi

• Like 1
Opublikowano

u nas był ,,gospodarz,, sporo robił ale... mhm chciał sobie swoje ,,królestwo zrobić prywatne,, kort do tenisa chciał budować za ,,swoje,, tylko skàd ksiądz ma swoje ale biskup przeniósł go do miasta 🙆‍♂️ a teraz mamy Józka 🤦 dzisiaj mówił że mimo że parafia ma fotovoltaike to trzeba jeszcze 38tys za światło dopłacić 🙆‍♂️🤦😱

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v