Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakbyś to miał dłużej niż rok czy dwa to byś wiedział, że surowych się nie daje i się dawać nie powinno... Chyba, że dajesz po pół ziemniaka na jednego to sobie możesz dawać... 

U mnie  mama daje  z ospą a do ospy śrubuje  jej jeczmien pszenicę  i  pszenżyto. 

Dobra ostatki czas start

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, malaczarna napisał:

Wygram i tak. Gotujesz wyglądasz i sprzątasz  jak Cedric Lorenzen? 

A ty wyglądasz jak Brigitt Bardot 21 wieku? Co do sprzątania i gotowania przy mnie byś miała wolną rękę😗

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano

Teraz niczym nie posypuję. Suche jedzą. Nie chce mi się specjalnie osobno dla nich śrutować bo tak to zboże dostają w całości. Mieszanka jęczmień - owies bezłuskowy, pszenica, kukurydza (kolejność wg ilości). 

2 minuty temu, PAN88 napisał:

U mnie  mama daje  z ospą a do ospy śrubuje  jej jeczmien pszenicę  i  pszenżyto. 

Dobra ostatki czas start

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Noo cebulkę i jabłko 😋

Cebulkę to wiem i ogórka 

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

@gregor1284 oberwane zderzaki i podarte spodnie wystarcza? Bo się wykąpalem i ogoliłem ale stwierdziłem że źle zrobiłem to jadę na takiego pół dziada 🤭

To zależy gdzie jedziesz. Byłem dzis w dawnej pracy to przez żuka mnie nazwali listonosz pat 

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marek a huard ?

Kuhn przejął huarda 

Czemu szukasz po taniości kup coś na łożyskowanej  wieżyczce 160ce i z kostką pamięci 

Kv ld 85 lub vd 

Overum

Lemken 

Tych firm bym szukał nie będzie tanio ale i fajne maszyny i części bez problemu dostaniesz 

• Like 2
Opublikowano
10 godzin temu, jahooo napisał:

poza tym - naprawdę sądzicie, że bez  tego kraj by się nie rozwijał ? przecież do 2004 roku wyleźlismy sami, bez niczyjej pomocy z najgorszego bagna

i większość ma to za złe Balcerowiczowi 

10 godzin temu, jahooo napisał:

za pieniądze podatników stopniowo likwiduje się polskie rolnictwo, druga sprawa - ile z tych maszyn i zakupów wzbogaciło polskich producentów, a ile poszło na zachód ?

obstawiam, że większość tych inwestycji wróciło do kieszeni tych, co to niby finansowali

bo każdy co dostał dotację szarpnął się na coś lepszego, zachodniego , nie tylko w kwestii ciągników ale i innych maszyn gdzie była jakaś alternatywa na rynku krajowych producentów , wiem że zaraz ktoś powie że jest przepaść jakościowa ale kasa zostałaby w PL 

a dziś kiedy sporo firm się wyposażyła w park technologiczny do precyzyjnej produkcji solidniejszych maszyn niewiele odstających jakościowo od sprzetu zza Odry i zaawansowane zaplecze konstruktorskie to przy dzisiejszych kosztach produkcji , opodatkowaniu materiałów i pracy koszty produkcji porównywalne są z zachodnim sprzętem i dalej wybór pada za sprzęt z zachodu bo ludzie pamiętają remomę i bardziej przemyślane rozwiązania zapominając że zachód ma co najmniej pół wieku większe tradycje w projektowaniu i tworzeniu maszyn

kasa wraca na na zachód i to oni mają kasę na swój socjal podwyżki płac i trochę ochłapu na nowe kraje UE by dalej brały od nich graty

już jak brać coś zachodniego to najlepiej  robionego w fabrykach w PL 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

7 minut temu, Kowalsky30 napisał:

A ty wyglądasz jak Brigitt Bordot 21 wieku? Co do sprzątania i gotowania przy mnie byś miała wolną rękę😗

A nie lepiej  Kasia Zeta-Jones, ładniejsza była od Brydzi.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, HF86 napisał:

a uj wie. wirusów są tysiące, to na bakterie łatwo antybiotyk dobrać. 

biegunki strasznie niszczyły kosmki jelitowe. 

to co przeżyło, to też kokosów na tym nie będzie. 

Kokcydioza jedna porcja diustnego leku załatwia sprawę, atakuje cieleta w 4,5 tygodniu  i albo zabija albo wyniszcza strasznie 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Kokcydioza jedna porcja diustnego leku załatwia sprawę, atakuje cieleta w 4,5 tygodniu  i albo zabija albo wyniszcza strasznie 

Czyli nie tylko u królików to jest... I nawet tygodnie się zgadzają...

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

Kuhn przejął huarda 

Czemu szukasz po taniości kup coś na łożyskowanej  wieżyczce 160ce i z kostką pamięci 

Kv ld 85 lub vd 

Overum

Lemken 

Tych firm bym szukał nie będzie tanio ale i fajne maszyny i części bez problemu dostaniesz 

Marek to muszę się wstrzymać , bo nie będzie tanio , co to jest ta kostka 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Czyli nie tylko u królików to jest... I nawet tygodnie się zgadzają...

Króliki, gołębie, świnie, cielęta, objawem już zaawansowanej są krwawe biegunki 

2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marek to muszę się wstrzymać , bo nie będzie tanio , co to jest ta kostka 🤔

To że pociągasz za wajche od hydrauliki zawsze w jedną stronę a on se fika raz tak raz tak 

Opublikowano

Biegunka i brud, nieruchawość, chudnięcie aż do szkieletu, zgrzytanie zębami. Nigdy nie wyżył żaden jeśli pojawiły się objawy i się nie zareagowało dość drastycznie. Ale tydzień temu zabiłem samicę, która miała to blisko rok temu, długo dochodziła do siebie ale finalnie nawet urosła...

2 minuty temu, Łolek napisał:

Króliki, gołębie, świnie, cielęta, objawem już zaawansowanej są krwawe biegunki 

Nie widziałem bo u nas nikt nie bawi się w takie wyrzucanie...

Przed chwilą, konteno napisał:

@Chłoporobotnik widziałeś takiego posejdona ? dużo byś tu widełkami nie zdziałał nawet jak obornik byś dostał za ręczne wyrzucenie 

IMG_20231125_141816.jpg

Przed chwilą, Kowalsky30 napisał:

Piotruś prawda, że Bardotka była ładniejsza od Kasi?

Nie znam ani jednej ani drugiej i w ogóle 

https://www.youtube.com/watch?v=FBiRYzY1Nws

Opublikowano
17 minut temu, Łolek napisał:

Kuhn przejął huarda 

Kv ld 85 lub vd 

Overum

Lemken 

Pisz mu ze dobry bo i tak nie kupi a wam nerwów zaoszczędzi to 

• Haha 6
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Mieciu niech robi co chce jak szukałam sobie to się tych gratów pospawańców naogladalem 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Oj Mietek Mietek 

Opublikowano
32 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

A ty wyglądasz jak Brigitt Bardot 21 wieku? Co do sprzątania i gotowania przy mnie byś miała wolną rękę😗

Ooo jakąś odskocznia. Dobrze że nie jak Pamela Anderson. Moja ręka nakazałaby ci służyć mi.

Opublikowano
29 minut temu, PAN88 napisał:

@HF86 dam Ci złotą radę: nic nie  trzymaj nic nie  zdechnie 

a to już się zbliżam do tego etapu wielkimi krokami. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v