Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Desperado napisał:

6 minut temu, stempos1980 napisał:

Myślą że są najmądrzejsi i dlatego tak jest.

Kasa z młodego rolnika, socjale, emerytura  i praca rodziców w gospodarstwie, i można się mądrować, tylko to jest do czasu.

dokładnie

Opublikowano
30 minut temu, marcin19071980 napisał:

Na ale Ja nigdy nie rozumialem po jakiego grzyba uprawiać takie dyskusje.Plakac że tanio że za bezcen wypatrywać suszowego  bzdury opowiadać tak jak by dyskutować z ludźmi z miasta którzy nie mają o tym pojęcia.Co to ma za zadanie? Pokazać jakim jest się zaj.....kozakiem,przebiegłym strategiem czy niedowartościowanym pedałem?

Kiedyś, jeden taki mi relacjonował, jak to jego dziadek byki opasał. Ja się nic nie odzywałem, bo nie było sensu. Tłumaczył, że w 1,5 (słownie jeden i pół ) roku robiły po tonie. Słuchał tego mój kolega i w pewnym momencie, patrząc chyba ma moją minę nie wytrzymał. Powiedział do tego bajeranta tak "Ty mu tu nie pier...l takich głupot. To możesz mi wciskać, bo ja z miasta i całe życie w mieście mieszkam, a on, to zobacz, już nie wie czy się śmiać z Twojej odwagi, czy płakać nad Twoją głupotą"...i tak się ta dyskusja skończyła...

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Przeczytałem dziś trochę różności rolniczych i dochodzę do wniosku że mamy w Polsce paradoks.Ceny produktów rolnych lecą na łeb na szyję z moimi włącznie choć tragedii jeszcze nie ma.A jednocześnie sprzedający przenice po 700-750 kukurydzę po 350 twierdzą że jeszcze się opłaca ale jak jeszcze o 50zl spadnie to już nie będzie się opłacać🤔. Czyli załóżmy że niech będzie przeciętnie 8ton przenicy z hektara to 400zl zarobku wam z hektara wystarczy?Następna ciekawa informacja jest taka że jest zastój nik nic nie kupuje bo wszystko tanie ale w galerii nowe nabytki a w temacie na innym forum te same osoby pytają czy przenica dobrze pali się w piecu bo jak mają dwie tony przenicy na tonę węgla sprzedać to wolą w piecu spalić.Juz nie bendę wspominał pewnego właściciela Kuboty z tego forum który chciał zabłysnąć wiedzą na Facebooku ale został momentalnie sprowadzony do parteru poprzez naprawdę fachowe obliczenia jednego z uczestników dyskusji.To są informacje z różnych portali ale ich członków łatwo powiązać z z AF i widoczne jest rozdwojenie jaźni.

Czyzby o  @yacenty chodzi? To kolego  jest dziwna rzecz. Pamiętasz jak 2 lata temu  tłumaczyli że pszenica  musi już  być 2tys bo inaczej  koszty się nie zwrócą? W tym roku  to samo w lato słyszałem że  pyrki musi być 30zl/15kg bo inaczej  dokładka a teraz za 12-15 zł sprzedaja i gadają że jest dobrze 

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Desperado napisał:

Pafnucy też mi za ciekawie nie wygląda, ale ten ma perturbacje traktorowe.

MFem i moturem jak chodziły to sie chwalił a rogatego z USA  sie nie pokaże

Edytowane przez konteno
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Do dwóch tygodni równo, potem lite na tydzień...

Możesz jaśniej? Od ilu zaczynasz?

A te granulaty gdzie kupujesz? Też chciałbym spróbować z nimi

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano
4 minuty temu, PAN88 napisał:

Czyzby o  @yacenty chodzi? To kolego  jest dziwna rzecz. Pamiętasz jak 2 lata temu  tłumaczyli że pszenica  musi już  być 2tys bo inaczej  koszty się nie zwrócą? W tym roku  to samo w lato słyszałem że  pyrki musi być 30zl/15kg bo inaczej  dokładka a teraz za 12-15 zł sprzedaja i gadają że jest dobrze 

Ja tam nie wiem o kogo chodzi 🤪

Opublikowano
konteno napisał:

58 minut temu, Desperado napisał:

Pafnucy też mi za ciekawie nie wygląda, ale ten ma perturbacje traktorowe.

MFem i moturem jak chodziły to sie chwalił a rogatego z USA  sie nie pokaże

sle ty durny i ciemny 🤦

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Zasada prosta. Dwie godziny, dwa litry. To po porodzie. Potem rano i wieczór po dwa litry do drugiego tygodnia i zwiększanie lite tygodniowo. 

...Granulat powiadasz🤔...

pełnoporcjówkę sam musisz sobie dobrać. Najlepiej kupić kilka i zrobić test pobierania

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
marcin19071980 napisał:

Zima 2023 start

IMG_20231119_122627_134.jpg

niby zachód do przodu a u nas na wschodzie już wczoraj było 🤪🤭

Qwazi napisał:

19 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Zasada prosta. Dwie godziny, dwa litry. To po porodzie. Potem rano i wieczór po dwa litry do drugiego tygodnia i zwiększanie lite tygodniowo. 

...Granulat powiadasz🤔...

pełnoporcjówkę sam musisz sobie dobrać. Najlepiej kupić kilka i zrobić test pobierania

jak kupi kilka worków to na jedno ciele będzie miał na kilka lat 🙆‍♂️😁

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

niby zachód do przodu a u nas na wschodzie już wczoraj było

Bo u was na próbę było.

Opublikowano

Witam w klubie.Gdyby to wszystko szło tak jak zapowiadali to było by już po zawodach a tak jeszcze z tydzień walki.

Nie narzekaj, jeszcze trochę obornika, wapnowaniu i orka zimowa myślę że przed wigilią się zakończy, a po,, 6ciu królach,, na nowo 

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Deszcze trochę przeszkodziły w robocie plus inne czynniki które nie dały wyjść w pole.

Nie jesteś sam 

Na ale Ja nigdy nie rozumialem po jakiego grzyba uprawiać takie dyskusje.Plakac że tanio że za bezcen wypatrywać suszowego  bzdury opowiadać tak jak by dyskutować z ludźmi z miasta którzy nie mają o tym pojęcia.Co to ma za zadanie? Pokazać jakim jest się zaj.....kozakiem,przebiegłym strategiem czy niedowartościowanym pedałem?

Marcin w każdym fachu takich nie brakuje, wczoraj zmieniał mi koła znajomy mobilny serwis i tak rozmawiamy że to granie po imprezach mojego młodego to chyba się opłaci bo aura zmienia itp więc pytam czy jego usługi się opłacają, spojrzeliśmy na siebie i stwierdziliśmy obaj że skąd tam nic się nie opłaca 🤷‍♂️

A tak serio najgorsi są ci co się tak rzucają, ktoś kto produkuje stale raz zarobi 5000.iinnym razem 500 zł ale będzie stabilny w swej pracy 

• Like 2
Opublikowano
Łolek napisał:

1 godzinę temu, marcin19071980 napisał: Witam w klubie.Gdyby to wszystko szło tak jak zapowiadali to było by już po zawodach a tak jeszcze z tydzień walki. Nie narzekaj, jeszcze trochę obornika, wapnowaniu i orka zimowa myślę że przed wigilią się zakończy, a po,, 6ciu królach,, na nowo 

Ty te króle roznażasz 🤔🤭 jak Pioter 🤪

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v