Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Terapia wstrząsową.

Pjoter te gęsi to niebezpieczne są 🤔

Ale ten pierwszego filmu powinien już kolejkę u specjalisty zamówić🤣

Opublikowano
1 minutę temu, debrzyna napisał:

Pewno nowe opony dla zony 

Używane😁

1 minutę temu, hubertb napisał:

Niech zgadnę kombajn do jagód przewiążesz czerwoną wstążką? 

Podczepię pod czerwone🤭

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Przepieprzyłem na zakupach.

Jeszcze nigdy tyle nie wydałem

jak byś na chleb nie miał... no podaj nr konta...9_9

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Wejdź na tweeta i tam są jeszcze dwa filmiki jego wyżej 😁

Utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że bez dyplomu mogę diagnozy stawiać🤣

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Ja nie mam na chleb 🤔

to se bułke kup...

Opublikowano
15 minut temu, hubertb napisał:

A na swoim zboże mniej cierpi czy jak? Przecież nie mówię żeby sobie drogę z czyjegoś pola robić tylko wjechać jeśli jest potrzeba wyższa. 

U siebie to możesz nawet portret swojej Baśki wydeptać, byleby na czyjeś nie wleźć. 

10 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Pioter a jak poprzeczniak odorać, cy do sąsiada nie wjechać i swoje do końca uprawić?

Dojeżdżasz do granicy a potem szpadel w dłoń i wykańczasz. Duzi jak mają agregaty aktywne to wirówką tam wjeżdża i zmieli. 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

jak byś na chleb nie miał... no podaj nr konta...9_9

Dziękuję, ale ten co mu brakuje zawsze wstydzi się o jałmużnę prosić🥺

Niemniej będę pamiętał że mogę na Ciebie liczyć😜

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Bułki to chore ludzie jedzą 

no chciałem dobrze...😪

Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał:

teraz kobiety wiecej pija- nie wiem co lepsze ?? baby jak popija to zaczynaja plakac,jakies pretensje do chlopow maja,ida spac do innego pokoju -wasze tez tak maja ??

A w życiu. Ja czy trzeźwy czy nie tak samo głupoty lubię gadać, moja to samo raczej bez zmian. 

11 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

Karol     nom...ale bywają takie miejsca że klucz tylko płaski podejdzie i minimalny obrót. tu by się spisały. tylko że niektórzy nie chwalą. a jeszcze i oczko nie na przegubie. na razie nie zamawiam. zapytam kiedy Yacentego jak się spisuja.

Polecam Waryńskiego z grzechotką 

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Polecam Waryńskiego z grzechotką 

ale i płaski z grzechotką?

Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

6 minut temu, gregor1284 napisał:

Ze wsi obok chłop ma obok łąkę i jak przyjeżdżał kosić to jechał po naszej no to skusiłem a on już miał ograbione w walki. Złożyłem kosiarkę i mu "udeptałem" wałki ciągnikiem, teraz już wie jak kosić 

...i tak do wojen dochodzi... nawet światowych...

kurla ostro... 😁

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

A w życiu. Ja czy trzeźwy czy nie tak samo głupoty lubię gadać, moja to samo raczej bez zmian. 

Najsłynniejszy kandydat na kandydata wczoraj kopę przerzucił. Oglądałeś powrót "syna" marnotrawnego?

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, 6465 napisał:

Też mam sąsiada którego zapytałem czy mogę przeciąć połową chederu na długości 50m. Jego działkę żeby dojechać do swojej. Oczywiście by dostał worek zboża. Powiedział że nie żebym poczekał aż on zetnie. 🤷

U mnie też sąsiad wjeżdża poprzeczniakiem. Nieraz przywiezie zboże, raz zapomniał, nic nie mówiłem to na drugi rok przywiózł dwa razy tyle. A czy ja zbiednieje od tych 100kg zboża :o

35 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Prawo zwyczajowe. Po skoszonym, po ściernisku - to sobie jedź. Ale nie po zasianym. 

Z reguły kombajn jak jedzie przez pole to już po ściernisku ;)

4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Tak wyśle ci później o jakie mi chodzi 

51 minut temu, 6465 napisał:

Też mam sąsiada którego zapytałem czy mogę przeciąć połową chederu na długości 50m. Jego działkę żeby dojechać do swojej. Oczywiście by dostał worek zboża. Powiedział że nie żebym poczekał aż on zetnie. 🤷

35 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Prawo zwyczajowe. Po skoszonym, po ściernisku - to sobie jedź. Ale nie po zasianym. 

4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Tak wyśle ci później o jakie mi chodzi 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

U siebie to możesz nawet portret swojej Baśki wydeptać, byleby na czyjeś nie wleźć. 

Nie sieje po to żeby deptać. A Ty dalej mylisz i rozszerzasz bzdurne przyzwyczajenia. Orkę raczej się robi w porze w której  dokoła również są orki wiec co to komu przeszkadza że wjedziesz kołem w pole? Bronisz zasad których tak naprawdę trzymasz się tam gdzie tobie wygodnie i zgadza się to z twoim światopoglądem. 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Nie sieje po to żeby deptać. A Ty dalej mylisz i rozszerzasz bzdurne przyzwyczajenia. Orkę raczej się robi w porze w której  dokoła również są orki wiec co to komu przeszkadza że wjedziesz kołem w pole? Bronisz zasad których tak naprawdę trzymasz się tam gdzie tobie wygodnie i zgadza się to z twoim światopoglądem. 

Różnie. Teraz sieję dość późno. W połowie października. Z reguły wtedy wokół albo już posiane albo kukurydza jeszcze nie skoszona.

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Najsłynniejszy kandydat na kandydata wczoraj kopę przerzucił. Oglądałeś powrót "syna" marnotrawnego?

Niee, nieraz jakieś urywki zobaczę, ale to jak tiktok wyrzuci. Czasu brak na głupoty. 

Opublikowano
hubertb napisał:

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Pioter a jak poprzeczniak odorać, cy do sąsiada nie wjechać i swoje do końca uprawić?

Przecież opisywał że wykańcza rydlem. Na początku też nie łapałem o co mu biega teraz wiem że on zatrzymuje traktor na miedzy. 

pisał że łopatą a raczej o szpadel mu chodzi... 🤦‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v