Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Taki to realizm, jak u dziadka, co ma 70 lat, owdowiał, a dzieci już dawno na swoim...gdybyś był takim dziadkiem to bym zrozumiał...daj spokój

Prawie jakbym owdowiał , tak się czuję 

Nic mi się nie chce

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Kukurydziarze mnie zaczynają denerwować. Miesiąc po koszeniu albo i lepiej a toci nie zdążyli policzyć ile wyszło za robotę...

Naliczają odsetki ustawowe. Czas jest ich sprzymierzeńcem😁

Opublikowano

Taki to realizm, jak u dziadka, co ma 70 lat, owdowiał, a dzieci już dawno na swoim...gdybyś był takim dziadkiem to bym zrozumiał...daj spokój

Ty, a weź zaczniemy mu przytakiwać, że te wszystkie jego pomysły to są za***iste, i niech tak robi 

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To się odczuj...nie masz 70 lat...chwyć się za cojones, zepnij pośladki...rozstanie, separacja czy rozwód to nie koniec świata🤷...

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

To się połóż do trumny, najwyższy czas, kruca fuks. 

👍 w punkt Piotrze👌

3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Ty, a weź zaczniemy mu przytakiwać, że te wszystkie jego pomysły to są za***iste, i niech tak robi 

Przytakiwać czemuś z czym się nie zgadzam🤔

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja się na tyle czuję ale jakbym przeżywał to jak on to bym chyba z łóżka nie wyłaził i w końcu zdechł z głodu, pragnienia i zgryzoty.

A skąd wiesz, jak się czuje siedemdziesięciolatek🤔...

Opublikowano

.rozstanie, separacja czy rozwód to nie koniec świata🤷...

Skąd wiesz, przeżyłeś to 🤔 . Leżę całą niedzielę i nic nie robię

Opublikowano
9 minut temu, radekz200 napisał:

nie mają czasu kasy wsiąść?

To by się trzeba zastanowić. W tym tygodniu jeszcze łąki kosili ale sieczkarnie już stoją. Oni jeszcze mi troche wiszą a i widać się o pieniądze nie boją że nie dostaną. Ja im towar zawoziłem to też hajsu odrazu nie chciałem tylko aby się towaru pozbyć

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo mi 70-80 latkowie mówią jak się czują i mam podobnie. 

Wiesz Piotrze słuchać, jak ktoś opowiada, a czuć to samemu to dwie zupełnie inne rzeczy...poza tym każdy 70 czy 80 latek czuję się inaczej...

Opublikowano
12 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nic mi się nie chce

Łe pradziadek jak owdowial to juz za pół roku kolejny raz się żenił a zanim druga wykończyła to już kandydatkę na trzecią wypatrzył 🤫

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Łe pradziadek jak owdowial to juz za pół roku kolejny raz się żenił a zanim druga wykończyła to już kandydatkę na trzecią wypatrzył 🤫

Phi, prapradziadek też dwie pochował, 13 dzieci się odchowało a pradziadek zaraz po śmierci jednej wziął jej siostrę.

Opublikowano
14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To się połóż do trumny, najwyższy czas, kruca fuks. 

A i ja się chyba rozglądać za trumną zacznę. Jak wyderko...

14 minut temu, bratrolnika napisał:

No dobra 

12 minut temu, Qwazi napisał:

To się odczuj...nie masz 70 lat...chwyć się za cojones, zepnij pośladki...rozstanie, separacja czy rozwód to nie koniec świata🤷...

Dorosły jest wie co robi i jak się czuje 

4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Od tygo niedziela 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Przeżyłem różne rzeczy, które siadają na psychikę. Pewnie niektóre bardziej. I to nie jest żaden powód, żeby się tak katować. Rozumiem dołek przez dzień, dwa czy tydzień, ale u Ciebie to trwa za długo. Dlatego piszę Ci wprost...ogarnij się. Gdyby mój brat tak się zachowywał po śmierci żony, to co by było z dziećmi??? Facetem jesteś

Opublikowano

A i ja się chyba rozglądać za trumną zacznę. Jak wyderko...

Cały czas śledzę aktualne ceny... Jakąś najtańszą... 

Był taki stolarz we wsi co sobie już za kawalera trumnę wystrugał. Straszyła ludzi bo na wierzchu leżała.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Phi, prapradziadek też dwie pochował, 13 dzieci się odchowało a pradziadek zaraz po śmierci jednej wziął jej siostrę.

O chlopie ja kontakty rodzinne ograniczam do minimum to nawet nie wiem ile tych potomków po nim. Wiem że dziadka brata za karty sprzątnęli i drugi górnikiem był. Więcej mi nie brak 

Opublikowano

O chlopie ja kontakty rodzinne ograniczam do minimum to nawet nie wiem ile tych potomków po nim. Wiem że dziadka brata za karty sprzątnęli i drugi górnikiem był. Więcej mi nie brak 

Z ojca strony niewiele wiem. Za to ze strony matki to mogę książkę pisać. 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Cały czas śledzę aktualne ceny... Jakąś najtańszą... 

Był taki stolarz we wsi co sobie już za kawalera trumnę wystrugał. Straszyła ludzi bo na wierzchu leżała.

Jeden z ukraińców kiedyś z ojcem trumny robili 🤔 to jak najtansza to najlepi jaki sprochnialy pien z wierzby. Srodka nima to tylko nasunac na nieboszczyka, dwie przykrywki od beczki i opiankowac 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v