Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, marulekk napisał:

200 na hektar psikasz?

200 na hektar psikasz?

No tak 210 wychodzi

Na 200 za słaba pompa

13 minut temu, gregor1284 napisał:

Wyborcza ta kiełbasa? Pslowcy to i coś na deser dadzą i zapach do nowego volvo bys miał 

received_841075680854170.jpeg

Od pełowców mam długopisów na 5 lat i kieszeń krówek

PiS dał zapalniczek

Na targu pokręcić się przy nich a nie omijać to można nazbierać gadżetów

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No tak 210 wychodzi

Na 200 za słaba pompa

Od pełowców mam długopisów na 5 lat i kieszeń krówek

PiS dał zapalniczek

Na targu pokręcić się przy nich a nie omijać to można nazbierać gadżetów

Wczoraj na targu z pslowcami trochę spiny mieliśmy 😁 a pies ich...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Święte słowa 

Trochę nie jestem na bierząco ostatnio, ale rzucił mi się wpis @Aktywnyrolnik7245o Sławku że ma 3ha i coś tam, tylko Sławek na tych trzech hektarach ma wydajne stado i ogarnięte finanse bo i dom zrobiony i auto nowe ziemi nie kupi bo pewnie nie ma na sprzedaż , a Marcin na 40 hektarach jęczy że bida że się nie da, żeby z kogoś pociskać to samemu trzeba być fer 

Cześć, ciepło bez wiatru i pochmurno 

Trafione w punkt. 

@radekz200 serio ? Posłuchaj sobie wczorajszego wywiadu pani rzecznik konfederacji u Mazurka 🤭🤭 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
Baks00 napisał:

2 minuty temu, Qwazi napisał:

Przecież chyba za koniem nie chodzisz. A jak masz dużo ziemi i jesteś sam, to odpuść se krowy 

Samemu mając i graty hektary to mym zdaniem też ciężko 

chrzanisz ... Wiesiu zna jednego od nas co sporo zuemi obrabia ...

Opublikowano
4 minuty temu, radekz200 napisał:

to na kogo mam zagłosować jak nie chce na pis i po?

Dlatego mówię posłuchaj jej 🤭 

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

A co mówiła? 

Najpierw że nie ma wogóle opcji na koalicję z PiS ani PO a za chwilę że im jednak bardziej by odpowiadała koalicja z po i się wszystko okaże 16 🤦

Opublikowano
Strongman napisał:

No kiedyś krów nie miałem, teraz one mi nie potrzebne, ale dobrze się chowają ,świnie kiedyś jak miałem to po 14 szt maciory odchowywali i skasowałem mimo ze cacy było ale świnie powity, to wszystko koszty a krowy to łąki i robota z paszą własną a nie kupczą.

to ile tego bydła masz?

Opublikowano
9 godzin temu, Strongman napisał:

Nie mam fb ale pisze radna to nieznam,idź przegrzmoć Merlin o tej porze a nie będziesz pisał.

ile razy w roku masz taki swieto ze az na a f o nim piszesz ?? 🤣

9 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Mam takie same objawy. Nie zawsze tak się dzieje ale ostatnio częściej. Najgorzej żona już ma przepuklinę na kręgosłupie i objawia się to częstą rwą kulszową.

to trzeba wiecej pola wydzierzawic,krow dokupic....na rwe to najlepszy opokan w zastrzykach..

9 godzin temu, Strongman napisał:

A co bedziesz z nimi robił..ogólnie widzę że jakoś ta służba zdrowia opiernicza się tam na wschodzie, mnie jakby zaczął boleć ząb to jutro do 9 godz już bym miał zatrutego czy wyrwanego,oczywiście bez żadnych znajomości  i każdy by miał tak samo jak ja.

wstajesz rano.. na 6 jestes przed klinika uj ,o 7 otwieraja wiec kolo 10 -12 zalezy ile ludzi jest masz wyrwanego...

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

10mm. Mokro, chlupie pod butami.

kurna planowalem wczoraj robic oporowo a skonczylem o 18..

Kurła, zima na horyzoncie. A jęczmień jeszcze w ziemi. 

Zrzut ekranu 2023-10-13 072935.png

zmien prognoze -na interi cieplej pokazuja

Ja popryskał we wtorek. Po deszczu, wczoraj wieczorem znów popadało. Może miotłę trochę zniszczy.

na brylach to chyba slabo dziala doglebowa ?? nigdy nie stosuje, wole w listopadzie albo nawet grudniu nalistnie prysnac.

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

8 minut temu, Agrest napisał:

Przestańcie namawiać ludzi na likwidację hodowli. Nie tędy droga. Ja jako mały zbożowiec chcę mieć rynek zbytu.😁

Gregora nie widać. Pewno po zmroku plakaty wyborcze zrywa🤣

O już jest🤭

Mleczarze zboża nie kupują , weź takiego Big milka z 3 ha mu starcza 🙂 

ja nie ale paszarnia bierze i gotową mi przywozi...

Opublikowano
Strongman napisał:

A co bedziesz z nimi robił..ogólnie widzę że jakoś ta służba zdrowia opiernicza się tam na wschodzie, mnie jakby zaczął boleć ząb to jutro do 9 godz już bym miał zatrutego czy wyrwanego,oczywiście bez żadnych znajomości  i każdy by miał tak samo jak ja.

to Ty z zachodu 🤭😁

Opublikowano
marulekk napisał:

8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Gdzie masz te grzyby 

Mnie nie ma

Podjedziemy do lasu? 

Gdzie masz te grzyby 

Mnie nie ma

Podjedziemy do lasu? 

U nas lata temu babina tak jeździła do lasu aż zaciążyła 😁

może Rysiek nie ,,zajdzie,, 🤭😁

GRZES1545 napisał:

4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Sucho jest

Ale że nie ma nawet niedobrych to anomalia. 

Może teraz 2 dni ciepła to co wylizie 

Muchomory pokazują się u nas jak trzeba komuś 🤭

Patrz Rychu na wzór od germańca c360 taki wieszak zrobiłem wczoraj. Luks sprawa 

20231013_074815.jpg

fachman 👍 ja kiedyś w 330 sznurek i do pokrętła fotela 😀

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

To jednak ma te 3ha? Bo mowa gdzieś tu była że 2.80 

Moze to przepuklina?

Nie wiem ile ma, dla mnie to nie ma żadnego znaczenia, może mieć 2,5 albo 250  jego problem nie mój ani nie twój 

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Ale jak POjadłem na kolację jajecznicę na kiełbasie z dzika to na meczu zasnąłem po czerwonej kartce i do 6:30 bez przebudzeń

Przed chwilą, 6465 napisał:

To ze 12ha?

15

jak byś 600 odemnie kupił było by mniej roboty...

6465 napisał:

Dziczyzna ci służy. Mus na polowanie.choc ty leniwy to może na wnyka 🤔

na hak 🤭🤪

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v