Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Pablos_1970 napisał:

Pierdoły to  sam  piszesz i  kilku  przytakiwaczy   skala  jest  dużo większa  ale nie zap....fizycznie jak  masz trochę  oleju we łbie  poza  tym  czytaj  ze  zrozumieniem , jak komuś  nie odpowiada to  popylasz do kogoś  i   tyle w  temacie  sam  próbowałem  różnych zajęć  w kraju i za  miedzą  , i wszędzie dobrze gdzie nas  nie  ma  , jest  gospodarka  rynkowa  i  o stabilnej cenie  można zapomnieć  sam  jestem  dostawcą  mleka , jest do  du.....py  ale  będzie  lepiej  , przez ponad  30  lat  gospodarzenia  przeżyłem  już  co najmniej kilka takich  załamań   mleka  , przeżyję  i  to . 

Będzie lepiej żeby kolejnych ambitnych nałapać którzy będą myśleli że hossa będzie trwała wiecznie. Sprawdź cenę mleka z początku 2000lat gdy ktoś miał swój zbiornik i porównaj z ceną jaką masz teraz 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Coś mi się obiło, że wszystko ozimym posiał. To będzie miał wolną wiosnę.

No pisał że bezrobocie na dluuuugo.

Zresztą... sam niech odpowiada... dyc tu jest...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Dostawca mleka 30 lat gospodarzysz i jeszcze za granicę dorobić jeździsz to całkiem nie spójne się wydaje 

Za  miedzę  ruszałem za  zarobkiem  jeszcze  przed  wejściem do  unii  jako  polski biały  murzyn  , trzeba  było się  przemykać  jak  przestępca  bo  jak złapali    ew roboczym  ubraniu to  deport  . 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Będzie lepiej żeby kolejnych ambitnych nałapać którzy będą myśleli że hossa będzie trwała wiecznie. Sprawdź cenę mleka z początku 2000lat gdy ktoś miał swój zbiornik i porównaj z ceną jaką masz teraz 

Cena która była już  nie  wróci  i  trzeba się  z tym pogodzić

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Kto w tamtym czasie oddawał na odbiór 1000 litrów to był gość a teraz to przeciętniak  a cena tu nic nie odzwierciedla  bo koszty uzyskania inne 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Wiosna też bardziej leniwa niż inne się szykuje. Ale jakby się obsiewało to jesień może być bardziej aktywna 🤔

To niedobrze... z lenistwa głupie pomysły do głowy przychodzą...

Opublikowano
5 minut temu, suwada napisał:

Moderatorzy jak belfry, jedni bardziej wymagający inni mniej. Najważniejsze aby traktowali równo wszystkich użytkowników. Różne traktowanie powoduje, że moderator zapędza się w ślepy róg, rości pretensje innych. Sam dostałem 20 dni za nazwanie durniem -nad czym bardzo ubolewam- innego usera więc nietaktem byłoby aby puścił płazem wyzwiska typu h*j osioł. Taka kara sprawia też, że człowiek potem bardziej się pilnuje. Natomiast puszczanie płazem powoduje, że  user niejako testuje moderatora, pozwala sobie na coraz więcej i więcej i robi się bałagan nad którym nie jest w stanie już zapanować. 

Naprawdę nie widzę powodów aby na jakimś forum z wirtualnymi nic nie znaczącymi problemami trzeba obrzucać się błotem zwłaszcza gdy po drugiej stronie ekranu siedzą dorośli ludzi, głowy rodzin mający fajną procesję jaką jest zawód rolnika. Pozdrawiam.

Wszystko się zgadza, z jednym ale, moderator jeżeli dostaje zgłoszenie posta, powinien ruszyć dupsko i przeczytać kto zaczął i osądzić czyja wina, a nie walić bany jak leci, bo to żadem moderator.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

To niedobrze... z lenistwa głupie pomysły do głowy przychodzą...

Jakby nie Seniorowa mieszanka to siewnika by nie trzeba było wyciągać wiosną. Ale jakby się dożyło i obsiewało, owies ozimy by ładnie wypadł u nas to by się wszystko posiało na jesień - pszenicę, owies i jęczmień. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
9 minut temu, damianos95 napisał:

Ma mieć kilka renowek i zastanawiam czy się nie wybrać 

Ale już mam dość oglądania tych chrupkow

Ostatnio byl blisko crystal orion ale już sprzedany chodź czy warto w coś takiego się pchać 

Posiałem 

Jakie pszenżyto zasiałeś?

Opublikowano
11 minut temu, jahooo napisał:

mam doświadczenie, trudno byłoby ci podskoczyć, trzy dawki po 30 dni każdego postawią do pionu, zwłaszcza pod rząd

No i lepiej żebyś po pokazach żadnych nie jeździł i nie przyznawał się że jesteś modkiem.   xD

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Kto w tamtym czasie oddawał na odbiór 1000 litrów to był gość a teraz to przeciętniak  a cena tu nic nie odzwierciedla  bo koszty uzyskania inne 

Koszty uzyskania inne ale zależy jak jak na to patrzeć. 1000 od ilu sztuk wtedy a teraz? 

Opublikowano (edytowane)

Pioter   

Ja lubię wiosenne roboty... zresztą jak całą wiosnę... 

Teraz to... no zacznie się robić buro i ponuro... zimno to i podłubać w garażu się nie będzie chciało...

...aby do maja...

a se kurna w piecu przepaliłem... musi zima idzie..

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Pioter   

Ja lubię wiosenne roboty... zresztą jak całą wiosnę... 

Teraz to... no zacznie się robić buro i ponuro... zimno to i podłubać w garażu się nie będzie chciało...

...aby do maja...

a se kurna w piecu przepaliłem... musi zima idzie..

Jeszcze ogrzewanie nie uruchomione i prędko raczej nie będzie... Zimna nie widać. 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Koszty uzyskania inne ale zależy jak jak na to patrzeć. 1000 od ilu sztuk wtedy a teraz? 

Teraz to myślę że nie potrzebnie się w to pchałem, ale mądry Polak po szkodzie 

Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał:

Wszystko się zgadza, z jednym ale, moderator jeżeli dostaje zgłoszenie posta, powinien ruszyć dupsko i przeczytać kto zaczął i osądzić czyja wina, a nie walić bany jak leci, bo to żadem moderator.

Zauważ choćby na przykładzie meczu piłkarskiego. Zawodnik brutalnie fauluje drugiego, ten nie pozostaje dłużny i  wylatują obaj. Od oceny sytuacji i  wymierzania sprawiedliwości jest moderator.

Opublikowano
2 minuty temu, suwada napisał:

Od oceny sytuacji i  wymierzania sprawiedliwości jest moderator

Czasami z trybun daje się słyszeć....sędzia kalosz....

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, suwada napisał:

Od oceny sytuacji i  wymierzania sprawiedliwości jest moderator.

Nie ucz mnie bo ja byłem tu moderatorem sporo czasu, surowym, aczkolwiek miałem poważanie i nie dawałem ostrzeżeń i banów po kryjomu, tylko zawsze było pod postem napisane komu i za co zgodnie z regulaminem i taryfikatorem kar, a nie wedle własnego widzi mi się jak jest teraz.

Edytowane przez Desperado
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v