Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, brodziak81 napisał:

Jeszcze nie wylazłem są od zawsze wiecej lub mniej ale są.

To nie miał pan sprzętu ? Czy na zapas 

Opublikowano

Kurka jem chrupki kukurydziane z musztardą , niezapomniany smak 😛

Opublikowano

Wita co?

Kurna jakie ciepło jest. Nie pamiętam takiego ciepła w końcu września.   I to nawet w nocy.

Opublikowano (edytowane)

no tak ciepło że chce mi się łąke wykosić, tylko czy za dwa dni zima nieprzyjdzie :/

kurde jeszcze po qq na ziarko  pszenzyto chcem posiać, to lepiej niech nieprzychodzi 

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
Opublikowano

Sadziłem dziś trochę porzeczki to z krótkim rękawkiem upociłem się aż się lało ze mnie. A do południa było pochmurno i rześko

Opublikowano

No jeszcze do soboty ładnie. 

Na sianokiszonkę można. Na siano nawet nie próbuj. Jednak to już jesień. Nie schnie.

1 minutę temu, marulekk napisał:

no tak ciepło że chce mi się łąke wykosić, tylko czy za dwa dni zima nieprzyjdzie :/

Opublikowano
Przed chwilą, marulekk napisał:

U mnie na sobotę trochę ładnego deszczu widzą.

Ogólnie piękna pogoda, zboża rosną jak szalone bo trochę wody dostały

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Sadziłem dziś trochę porzeczki to z krótkim rękawkiem upociłem się aż się lało ze mnie. A do południa było pochmurno i rześko

Przy młynie leciało ze mnie jak z kranu

Opublikowano
45 minut temu, Karol6130 napisał:

Na obiecałem Ci i ni mom 

Wsiąkła 

A na osłonach tego nie ma

Spoko luzik...poradzim sobie...dzięki za chęci 👍...

4 minuty temu, marulekk napisał:

kurde jeszcze po qq na ziarko  pszenzyto chcem posiać, to lepiej niech nieprzychodzi 

Ja tam jeszcze będę kosił🤷...

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Przy młynie leciało ze mnie jak z kranu

A u mnie to tak dzisiaj było 🙆🤦...

IMG_20230926_145218_241.jpg

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Na sianokiszonkę można. Na siano nawet nie próbuj. Jednak to już jesień. Nie schnie.

u nas jeden odwazny w środe na siano wykosił, w sobote  zmoczyło i cienko to widze aby wysuszył 

7 minut temu, Agrest napisał:

ja dziś na usłudze obornik turem ładowałem i tez się spociłem bo szejsiontka bez wspomagania  :D 

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, brodziak81 napisał:

Raczej nie. Co ciekawe to sortownik jest 9 numerów starszy jak mój. Musieli jaķąś serie wrzucić do agromy

20230926_202336.jpg

20230926_202309.jpg

Kiedyś to był obiekt westchnień taki sortownik teraz bym płakał jak bóbr nad jego wydajnością.Ale jak masz trochę to daje radę spokojnie.Jak dobrze pójdzie to w czwartek -piatek koniec wykopków.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
14 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Wita co?

Kurna jakie ciepło jest. Nie pamiętam takiego ciepła w końcu września.   I to nawet w nocy.

Gdzie tak ciepło ?

12 minut temu, konteno napisał:

jabłka z nutellą jadłem , też pychota

Kartofle z musztardą też super 

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Gdzie tak ciepło ?

Na dworze.

Opublikowano
29 minut temu, jacus napisał:

za 23 miesiace pyknelo 10 tysiecy kwh z 5,20 

Rozgryzłeś te komunikaty, czy nadal się męczysz?😛

Opublikowano
18 minut temu, Pafnucy12 napisał:

11 października zbierałem siano, sprzedałem do stadniny koni i pytał czy to pierwszy pokos 😉 teraz w piątek byłem przy sianokiszonce pomóc, złapał nas deszcz i jedna łąka została. Dziś był zgrabić a jutro prasuje w siano. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v