Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Augenthaler napisał:

@marcin 1980 Klej przykleil żołądek i mięśnie brzucha do kręgosłupa co powoduje że cały szkielet się przesuwa a co za tym idzie składniki odżywcze trafiają nie tam gdzie brak. Potrzebuje rozpuszczalnik.

Śpij na boku...do północy na lewym...potem na prawym...

2 minuty temu, Augenthaler napisał:

Mnie to się wydaje że to od zatkanych tetnic i poszczególne komórki obumierają przez co organizm nie potrzebuje juz tyle tlenu.

Czekej czekej...córce pokażę, bo to...ciekawe jest...

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Śpij na boku...do północy na lewym...potem na prawym...

....a jak na plecach, to rączki na kocyk...

Opublikowano
6 godzin temu, szymon09875 napisał:

@jacus bezorkowo poznaniakiem, bez użycia talerzowki... ciekawy jestem jak to u ciebie wygląda 🤔

IMG_20230924_150635.jpg

dwa dni padalo wiec na pewno inaczej

6 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

A oki....

Podobno w takich przypadkach należy przytakiwać 😉 

Jednak Ty i dowcipny jesteś, tylko się kamuflujesz...

To był temat ...wszystko o sprzęgle w Zetorze...

Nie miałem drugiego stopnia...

Mało istotne.... ale kompletnie nie trafiałeś z diagnozą..

moze  ten zetor rownie oryginalny jak ty  ??  i sprzeglo tez ma dziwne ?

6 godzin temu, RoadRunner2 napisał:

To z telefonu spróbuj😁 Tu masz z lapka😊

IMG_20230924_153812.jpg

Komunikaty systemowe użytkownika

2023

u kolegi sa jeszcze te tabelki..miedzy kumunikaty a usun zaznaczone. dzwoenk ma cyfe 2 -zadne klikanie i zaznaczanie nic nie daje..
 na moim tez jest ten element.

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Może on dzisiaj na zachodzie...jeszcze czuwa, żebym nie zbłądził🤔...a ja już wrócił i zakończył kajtanie zetorem🤦...

dzisiaj akurat na wschod pojechalem

1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Szukam eksperta od talerzowek. Jest tu ktoś obeznany ? Może ktoś z południa kraju ??

ciebie to widocznie inny ekspert jest potrzebny

54 minuty temu, Augenthaler napisał:

@kwasi @łolek @marcin1907 @pafnucy mam podejrzenie twardziny układowej

oni sa mieccy wiec o twardzinie nic ci nie powiedza-taki zetorek   ci doradzi..albo lepiej szymus

10 minut temu, Łolek napisał:

Myślę że powinien zapisać się do partii pana Biedronki by go przswietlili z tyłu 

ee skad na plebanie ma blizej .

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

Zapewne...

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

dwa dni padalo wiec na pewno inaczej

Rok wysłania
2023
Stan

Data wysłania od

u kolegi sa jeszcze te tabelki..miedzy kumunikaty a usun zaznaczone. dzwoenk ma cyfe 2 -zadne klikanie i zaznaczanie nic nie daje..

dzisiaj akurat na wschod pojechalem

ciebie to widocznie inny ekspert jest potrzebny

oni sa mieccy wiec o twardzinie nic ci nie powiedza-taki zetorek   ci doradzi..albo lepiej szymus

ee skad na plebanie ma blizej .

Ty,Ty,Ty.Doradzamy już chłopakowi od dawna i widzisz że mamy wyniki.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Za moment się okaże że nowego Żuka poskładamy.

Jakby co to mam nowe  amortyzatory.

A i plandeka ale dziadek drzewo nią nakrywa to nie wiem czy odsapi.

Edytowane przez brodziak81
Opublikowano
11 minut temu, brodziak81 napisał:

Jakby co to mam nowe  amortyzatory.

A i plandeka ale dziadek drzewo nią nakrywa to nie wiem czy odsapi.

Potrzebny ktoś z ramą kabiną skrzynia biegów mostem i blokiem silnika.

Opublikowano
25 minut temu, marcin19071980 napisał:

Ty,Ty,Ty.Doradzamy już chłopakowi od dawna i widzisz że mamy wyniki.

on jeszcze zyje i da rade pisac -to wielki sukces 😂

jeden taki zdun z okolicy ma jeszcze zuka na chodzie- w tamtym tygodniu go widzialem , ile on gliny i kafli przewiozl przez te lata.

Opublikowano
57 minut temu, jacus napisał:

Rok wysłania
2023
Stan

Data wysłania od

No ale po co mi to pokazujesz, kiedy nie do mnie było pytanie?😂 Może wnuczce daj telefon do zabawy i przypadkiem otworzy, bo widzę, że ty już sam nic nie zdziałasz😊😋

Opublikowano

....i weź tu wstawaj jak to środek nocy jest.... ech...

🙋‍♂️

Całkiem ciepło jak na jesień.

15 stopni i mgły nie ma...

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

13°

Trzaba posiać ostatni kawałek i po robocie w polu. 

To jeszcze nie posiał pan, co pan robił wcześniej? 

Witam szanownych rolników nie szanowanych przez ludzi wykształconych z wiejskiej 😁

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
25 minut temu, Baks00 napisał:

🙋

No czas ruszyć coś w polu,do zasiewów jeszcze daleko,

Grafik napięty na ten tydzień jak plandeka na żuku 

Spokojnie bo tylko spokój nas może uratować 

. Jeszcze dzisiaj u kolegi qq jutro trawy skosić w środę sprzątnąć i można się brać za obornik orki i siew, do 10 tego się zrobi 

Chyba 

Opublikowano

Panowie elektrycy ,czy w jednej brużdzie można położyć przewód elektryczny jednofazowy ,bądż 3 fazowy ,wraz z przewodem koncentrycznym ,bądż skrętką . Skrętka ,czykoncentryk to niskonapięciowe ,więc czy pole magnetyczne z elektryka nie będzie zakłócać sygnału sat ,lub w internetowej skrętce  . Są w sprzedaży koncentryki wraz z przewodem elektrycznym ,ale im chodzi o volty do 30 v ,ale o 240 nie znalazłem takowych przewodów . Hmm ,tylko że koncentryk jest chroniony ekranami ,a skrętka to już prawie naga pajęczyna . Jaki kabel założyć do wideofonu ,odkąd ,i dokąd ,i coś oprócz tego jest potrzebne. A może zrezygnować z oprzewodowania skrętkami na rzecz wi fi  ,a i jeszcze brama ,jakie przewody w ścianie budynku założyć by póżniej na wierzchu nie ,,peszelować''. Może ktoś coś  ,gdyż ja bardziej wiedziałbym jak konia do kucia przytrzymać niż w te proste ,a dla lajka skomplikowane sprawy uderzyć ,po prostu nie interesowało mnie to i brak podstawowej wiedzy . . Mgła i 6 stopni . Zdaje się że moje trawy zasiane ze zbożem wiosną ,tak jak i z początkiem września z powodu suszy w większości poszły się .............wietrzyć

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Łolek napisał:

Spokojnie bo tylko spokój nas może uratować 

. Jeszcze dzisiaj u kolegi qq jutro trawy skosić w środę sprzątnąć i można się brać za obornik orki i siew, do 10 tego się zrobi 

Chyba 

Ja odeszłem już od wczesnych siewów

Edytowane przez Baks00
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v