Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Aaaa,no tak 🤪.Ale on pisał że miał 11nastke to chyba trochę bardziej cywilizowany.

Jak po 20gr przecież to 3zl worek.Nie ma takich cen od dawna.

od ilu lat ???  chyba niewielu..

Opublikowano (edytowane)

@wojtal24Tak, to Zetor. Problem z zakupem takiego polega na tym, że trzeba czychać i jak się pojawi to od razu dzialać, bo jest ich mało. Chciałem se drugiego dokoptować i dać mu tura, no ale, jak człowiek zadzwonił i powiedział co i jak, to nie było się za bardzo nad czym zastanawiać. Trzy kawałki po około hektara. Jeden troszkę szerszy i krótszy, a dwa wąskie i długie. Najdalszy pół kilometra od domu. Najbliższy ze 300 metrów. Parę lat temu kupiłem od niego łąki. Ziemię sobie zostawił, a teraz przeszedł na emeryturę i zdrowie już nie pozwala, a dzieci brak. Więc już teraz całość tego gospodarstwa w moich rękach...

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

16 minut temu, wojtal24 napisał:

idź na referendum teraz w październiku na wybory nie musisz😆

nowa dzierżawa? no jak na dobrych warunkach to jak nie brac😉

Jakie referendum? 

no nie żartuj że nie wiesz ze 15.10.2023r jest referendum?

Opublikowano
Qwazi napisał:

@wojtal24Tak, to Zetor. Problem z zakupem takiego polega na tym, że trzeba czychać i jak się pojawi to od razu dzialać, bo jest ich mało. Chciałem se drugiego dokoptować i dać mu tura, no ale, jak człowiek zadzwonił i powiedział co i jak, to nie było się za bardzo nad czym zastanawiać. Trzy kawałki po około hektara. Jeden troszkę szerszy i krótszy, a dwa wąskie i długie. Najdalszy pół kilometra od domu. Najbliższy ze 300 metrów. Parę lat temu kupiłem od niego łąki. Ziemię sobie zostawił, a teraz przeszedł na emeryturę i zdrowie już nie pozwala, a dzieci brak. Więc już teraz całość tego gospodarstwa w moich rękach...

dobry traktor ciężko kupić ale dobra ziemię blisko od normalnych ludzi jeszcze gorzej

• Like 3
Opublikowano
39 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Od tak no może parę słów rzuciła i to przez tel 😐 zrywać w taki sposób to słabe jest, nawet nie chce spokojnie pogadać 

Może zdała sobie sprawę że wystarczająco tego czasu straciła?

Opublikowano
37 minut temu, jacus napisał:

od ilu lat ???  chyba niewielu..

Ło kur....no wiem że że cztery lata temu tak było ale to nie teraz.Kiedys 30stki po 5zl ładowałem i też było trzeba przeżyć.

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Po 45 latach żebyś jej nie zastrzelił jak Ci się przypomni

To by musiała być moją sąsiadka a jakby była i była fest to ............

Którego z Panów mleczarzy wspieram dziś?

IMG20230920141322.jpg

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Się sieje się 

IMG20230920132801.jpg

Sie upycha 😁.sie

images (2).jpeg

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
9 minut temu, brodziak81 napisał:

@Aktywnyrolnik7245 jedź do profesjonalnej palarni popal ze dwie godziny spojrzysz na to inaczej. Może zabierzesz pewności siebie.  Kobiet do okoła w brud jak nie ta to inna.

A o czym będzie pisał.Dramat jest bardziej poczytny i widowiskowy nic miłosna sielanka.

Opublikowano
22 minuty temu, brodziak81 napisał:

@Aktywnyrolnik7245 jedź do profesjonalnej palarni popal ze dwie godziny spojrzysz na to inaczej. Może zabierzesz pewności siebie.  Kobiet do okoła w brud jak nie ta to inna.

daj mu namiary na te w ktorych palisz 🤣.

pamietajac jak kupowal ciagnik przez 2 lata to szczerze watpie zeby dostal cugu 🤣i odpalal jednego od drugie a bez filtra to juz wcale 🤣.

to chyba jeden z najlepszych  skeczy..

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

chociaż jeden w miarę mądry. 

a nie jak moi sąsiedzi z zimna i głodu przymierali, a ziemi nie sprzedali. 

oczy zamknęły się, toto pociotkom się otworzyły, że pół miliona minimum czeka. 

ale za rentę dożywotnią dla mnie oddać nie chcieli, mimo że 12 lat ich ziemię robiłem. 

Opublikowano
33 minuty temu, soltys48 napisał:

IMG20230920141322.jpg

Mnie nie...ale też d..a ze mnie nie mleczarz🤷...

Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

chociaż jeden w miarę mądry. 

a nie jak moi sąsiedzi z zimna i głodu przymierali, a ziemi nie sprzedali. 

oczy zamknęły się, toto pociotkom się otworzyły, że pół miliona minimum czeka. 

ale za rentę dożywotnią dla mnie oddać nie chcieli, mimo że 12 lat ich ziemię robiłem. 

A kupiłeś to od pociotków?

Opublikowano
soltys48 napisał:

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Po 45 latach żebyś jej nie zastrzelił jak Ci się przypomni

IMG20230920141322.jpg

najlepsza maslanka

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v