Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marek wszystko co zrobię to źle 🤔

Po co 🤔 

Ja nie mówię że robisz źle, to twoje decyzje i twoje życie nikt ci go układać nie będzie 

Ja się tylko zastanawiam co chciałeś osiągnąć wstawiając ot tak swoje zdjęcie i po kilku godzinach je usunąłeś 

1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Można. 20% na zimę z tego co mi wiadomo można zaorać🤔

Możesz zaorać 100% tylko sypni na orkę z 50 kilo owsa i już jest okrywa jak po wschodzi 

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Ja nie mówię że robisz źle, to twoje decyzje i twoje życie nikt ci go układać nie będzie 

Ja się tylko zastanawiam co chciałeś osiągnąć wstawiając ot tak swoje zdjęcie i po kilku godzinach je usunąłeś 

Możesz zaorać 100% tylko sypni na orkę z 50 kilo owsa i już jest okrywa jak po wschodzi 

Marek a po co inni wstawiają tutaj zdjęcia 🤔

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

No wiem,ale to mi się nie kalkuluje bo to orka będzie prawdopodobnie pod dynię i obornik będę dawał teraz. A to co zostanie niezależne to będę woził na wiosnę obornik pod owies. Chociaż teraz już sam nie wiem czy nie zrobić tak jak piszesz...ale wtedy znowu przewalać ten piach to bez sensu...

Opublikowano

Jak myślicie, wsiewac w to jęczmień ? 

Mam możliwość żeby znajomy siewnikiem no till w to wjechał. 

Stanowisko po grochu, wsiany poplon owies jęczmień i koniczyna. 

Zebrane a teraz koniczyna ładnie odbija. Może by coś azotu nawiązała ? A na wiosnę dopiero herbicydem wjechać ?

IMG_20230916_073517.jpg

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, robi57362 napisał:

gdy odkrecasz zimną wode w kranie a leci ciepła to znak że juz jest jesien

Hmmm. A jak odkręcić ciepłą ?

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
22 minuty temu, Belaruss820 napisał:

No wiem,ale to mi się nie kalkuluje bo to orka będzie prawdopodobnie pod dynię i obornik będę dawał teraz. A to co zostanie niezależne to będę woził na wiosnę obornik pod owies. Chociaż teraz już sam nie wiem czy nie zrobić tak jak piszesz...ale wtedy znowu przewalać ten piach to bez sensu...

Owies zmarznie i myślę że agregat wiosną go załatwi 

27 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marek a po co inni wstawiają tutaj zdjęcia 🤔

Czego zdjęcia 🤔

Twarzy 🤔

Opublikowano

Potrzeba zaistnienia... ot co i po co...

Każdy próbuje stac się w jakiś sposób zauważony...

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Może by kto przyjechał do mnie zboże młynkować?  Jak mi się nie chce 😟

A ja jadę dziś na wesele

I też mi się nie chce

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Mi się też nie chciało ale 1,5t nie wiem czemu namlynkowalismy z żoną. I tak pewnie tylko tonę z tego wysieję

11 minut temu, Łolek napisał:

Owies zmarznie i myślę że agregat wiosną go załatwi 

Czego zdjęcia 🤔

Twarzy 🤔

No coś w tym jest

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Zamień się😀 pobalował bym na weselu.

Chętnie , kuźwa żadna to dla mnie przyjemność 😐

Opublikowano
15 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Tylko się nie schlaj...

Wódki i tak nie pije , a zresztą sam jadę swoim

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

1 minutę temu, 6465 napisał:

A ja jadę dziś na wesele

I też mi się nie chce

gdzie?ie bo ja też ma młoda z moich stron a pan młody z okolic Hrubieszowa

Qwazi napisał:

To se potańcuj chociaż...jak nie umiesz, to wal do Mietka...na szybki instruktaż😉😄...

chyba tu Marek kiedyś chciał udzielać lekcji tańca czy mówił że dobrze tanczy bo u mnie słabo z tymi tańcami jadę orac a później na imprezę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v