Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, kris91 napisał:

Co Wam powiem to powiem, ale powiem, że jak ocieplona chałupka to i wewnątrz przyjemny chłodek, a jak wyjść na zewnątrz to jakby suszarką ktoś po pysku wiał 🤗🤗🤗🤗🤗🤗

Żadna nowość, na tym polega dobra izolacja. Jak termos 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Wszystko już uregulowałem. Za godzinę bizonem 450, za hektar nowszymi 550zł.

W tym roku wydane 17500 na żniwa

to mogłeś mieć mojego bizona i jeszcze 2500 na paliwo i oleje 😂

Opublikowano

Wszystko już uregulowałem. Za godzinę bizonem 450, za hektar nowszymi 550zł.

W tym roku wydane 17500 na żniwa

A ile ha łącznie skoszone za tą kase

27 minut temu, Belaruss820 napisał:

Gdyby nie ten silnik i blacharka to tez bym noe narzekał. 7 litrow oleju w tym sezonie,tylko ze superol cc byl dolewany,normalnie bierze 5l na 15ha. Pierwsze co wymienie na gospo to bedzie kombajn. Póki sie nie psuje to ok,ale on z roku na rok jebie sie. Najlepsze jest to ze na sprzęgle przeciazeniowym podajnika ktore bylo wymienione na nowe,chlopaki zle zalozyli część(bo reszty nie ma) czujnika i łożysko sie posypało. Na kolejny sezon trzeba cały spod(oslona wentylatora,tych slimakow poziomych) wymienic bo juz dziurawiec

Ja nie dolałem ani grama oleju , jeżdżę na turdus 15w50

Opublikowano

Dawaj te dwa z góry. Lubię kontrasty kolorystyczne

Chciałem....ale tam był taki malutki kierowca...bez szyi...no i...odwaga mi nie pozwoliła🤷

Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał:

Chciałem....ale tam był taki malutki kierowca...bez szyi...no i...odwaga mi nie pozwoliła🤷

Dojechałeś już nad tą wodę 

7 minut temu, Qwazi napisał:

👋Macham do Was z...PGN... 34°C, słońce piękne, wiaterek robi robotę, fajnie...

IMG_20230815_153024_212.jpg

Nie zauważyłem jak się mijaliśmy 

• Haha 1
Opublikowano

8 minut temu, Łolek napisał:

Dojechałeś już nad tą wodę 

Nie zauważyłem jak się mijaliśmy 

Marek, bym se łeb o kierowcę rozwalił, a ten...nie widzi🤦...to żem w końcu fotkę zrobił🤷...żeby udokumentować, że też tam byłem🤭...

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jasiuhonda napisał:

Dzieki za odpowiedz. A jak sypaly zboze bo u nas tak 4+. Tak sie zastanawiam ile kasowac bo powoli ludzie chca sie rozliczac

Bardzo dobrze po za łubinem.

Jęczmień około 8,5, pszenżyta średnio 7,2t

1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

34* w cieniu.Kasa za usługi u nas się płaci na polu.Jakies zasię już dawno przeminęły.A co cię obchodzi paliwo.Paliwo może i tańsze ale robocizna i części zdrożały.Nad ludźmi będziesz się litował tylko nad tobą nie będzie się miał kto ulitować.

Nikt nie chce na polu, wiedzą że płacę i nikt z kasą bujać się nie chce

22 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A ile ha łącznie skoszone za tą kase

Ja nie dolałem ani grama oleju , jeżdżę na turdus 15w50

29 zbóż i około 3,5 łubinu.

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Ty się nie bój dużych Ty się boj szybkich 

Mietek, ja się łobawiam i takich i takich...ja z natury...strachliwy jestem 🤷😉...

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Mietek, ja się łobawiam i takich i takich...ja z natury...strachliwy jestem 🤷😉...

No to musisz się bronić jak ten w tej bajce o niedźwiedziu. Uciekał przed niedźwiedziem a jak już nie dał rady to się zatrzymał. Niedźwiedź powąchał i stwierdził że to nieboszczyk i to niezbyt świeży 

Opublikowano

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

No to musisz się bronić jak ten w tej bajce o niedźwiedziu. Uciekał przed niedźwiedziem a jak już nie dał rady to się zatrzymał. Niedźwiedź powąchał i stwierdził że to nieboszczyk i to niezbyt świeży 

Każdy sposób dobry, aby był...skuteczny🤷

Póki co staram się nie dążyć do zwady...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v