Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Ładnie popadalo,cos sie przejasnia powoli. Ale taki senny dzien,siedze w domu z dziecmi,one sie bawia ja na 5 minut oczy zamknę. 

Też pospałem trochę

51 minut temu, wojtal24 napisał:

nie wiem po ile jest teraz zyto sprzedaje się jak jest dobra cena a nie czeka się na nie wiadomo na co. pszenica jest ok 900zl mocznik kupiłem po 4300 saletrę jedna po 3600 druga już taniej i co mam z tego tytułu skoczyć z mostu czy się powiesić w stodole. trzeba za***rdalać i tyle jak nie wychodzi w rolnictwie to trzeba szukać etatu czy myśleć o biznesie. A Ty jak będziesz ten gnój taczkami i widłami nosił to te rolnictwo tak Ci zbrzydnie że nic Ci się nie będzie opłacać i nic nie będzie wychodzić musisz iść do przodu jak chcesz w to brnąć nawet kosztem nie wielkiego kredytu

a Ty z Łomazy jesteś? źle mi się ta miejscowość kojarzy

Nie nie z łomaz

Opublikowano
11 minut temu, Łolek napisał:

A zrobić za ciebie bo  wiesz 😎

żeby z jakąś do życia, toto człowiek by jeszcze się potrudził 

a jak znów z taką co same problemy, toto nie ma sensu się dobijać. 

Opublikowano
29 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Rysiek, jaką stawkę na ten rok przyjmujesz za koszenie? Ile ma szerokości heder w Twoim germańcu?

Wieje, nie pada.

Pewno 400

100 taniej jak rok temu

3.6 m

hektar 0.50 - 1.10  h

Opublikowano
Qwazi napisał:

50 minut temu, wojtal24 napisał:

o to wyzwanie facet z 5 dzieci i ma jeszcze do tego gospodarstwo. To tylko jak zawsze piszesz wsparcie w rodzinie to podstawa @aktywnyrolnik7245 widzisz jakie ludzie mają dramaty w życiu a Ty się tu pucujesz o jakieś głupoty

On nie ma gospodarstwa, ale do tej pory zajmował się głównie zarabianiem na utrzymanie rodziny. Po tym, jak nawalne deszcze zarwały mu dom podczas remontu, można powiedzieć,że wybudował go od nowa. Niewiele wiedział o ciuchach dla dzieci, książkach, zeszytach, innych rzeczach związanych ze szkołą, czy leczeniami. Teraz dostał na głowę bombę, która się z tego wszystkiego składa. Dziewczyny, tzn siostra, moja żona i pozostałe bratowe mu w tym pomagają. Twierdzi, że bez nich by się nie odnalazł. Przed zakończeniem roku szkolnego cały dzień poświęcił na wizyty w szkołach, do których dzieciaki chodzą. Mama mówiła, że tego dnia wieczorem był tak wypompowany, jakby cały dzień widłami gnój ładował. Dla niego to jest nowum. No i musi teraz wszystko sam. My nie zastąpimy dzieciom matki. Prosty przykład: ten najmłodszy sześciolatek pozwoli się przytulić tylko ojcu. Taki los i trzeba go udźwignąć. Nie traktujemy go też jakoś wyjątkowo. Jesteśmy do dyspozycji na każde skinienie i on o tym wie ,ale nikt się nie narzuca. Wczoraj zadzwonił, że chciałby, żebym z nim pojechał do kamieniarza, to byłem. Potrzebował pomocy w papierologii, to przez trzy dni jeździliśmy po urzędach. Ale bratowe wspomniały mu, że mogą zabierać dzieciaki do siebie, gdyby chciał odpocząć, to było kategoryczne nie. Wiem, że ma jechać z dzieciakami na Mazury w wakacje, żeby się całą rodziną oderwali od wszystkiego. Ale razem...

w rodzinie siła 👍👍👍

• Like 2
Opublikowano

Zaczynam zmiany ,na początek od trunku  🤷 może mi rozjaśni wszystko 😛

IMG_20230627_133401_613.jpg

Opublikowano
11 minut temu, HF86 napisał:

Nie możesz cofnąć czasu i zmienić początku, ale możesz zacząć teraz i zmienić zakończenie 🤔

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

24 minuty temu, wojtal24 napisał:

a Ty z Łomazy jesteś? źle mi się ta miejscowość kojarzy

A co tam złego Ci sie przytrafilo? 

TY tez z tamtych stron? to może na priv napisze

Opublikowano
14 minut temu, HF86 napisał:

A że tak zapytam , poprzednią wygoniłeś 🤔

Kurła a jak ja będę miał takie szczęście jak Ty 🙄

Opublikowano
9 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

IMG_20230627_133401_613.jpg

Czyli od d*py strony..

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kris91 napisał:

Pytanie mam jeśli można 👀👀👀 Kamienną głowę zasilać czymś? Coś około 3 tygodnie temu dostała polifoski rozpuszczonej w wodzie, ale to tak na prawdę symbolicznie, żeby nie wypaliło 👀

received_1220392002693230.jpeg

A dlaczego pod korzeń nie dałeś?Kup sobie jakiś intermag 20-20-20 i zasilaj.Ona cały czas w cieniu rośnie?Nędza jak cholera 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Błąd który uczy pokory jest lepszy niż sukces który czyni aroganckim 🤔

A i pamiętaj że większość rzeczy którymi się martwisz nigdy się nie zdarzy 

Kurna Grzegorz znów mnie zaskakujesz  🤷 , pozytywnie oczywiście 🙂 

8 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Czyli od d*py strony..

Zbigniew więc od czego zacząć 🤔

Opublikowano
36 minut temu, Strongman napisał:

Tak tylko błoto bo przed chwilą padało,ale lipa na tych poletkach.

20230627_110707.jpg

A Ja ci powiem że wolę takie.Przynajmniej uczciwie widać co jak rośnie 

Opublikowano
41 minut temu, szymon09875 napisał:

Współczuję tym co spawają dzień u dnia po te 8h ja 4 dzień i mam dość już 🤭

IMG_20230627_132157.jpg

Pokaż tą maszynę do spawania bo piękną robotę robi no i ręka też 👍

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

A dlaczego pod korzeń nie dałeś?Kup sobie jakiś intermag 20-20-20 i zasilaj.Ona cały czas w cieniu rośnie?Nędza jak cholera

Zdjecie robione było wczoraj wieczorem, od 9 do 18 są w pełnym słońcu, tylko pierwszą rozsadę od słońca wypaliło i drugą już starałem się pod włókniną trzymać, bo znowu więdły ale odbiły. Pod korzeń tylko obornika dostały trochę 👀

Opublikowano
53 minuty temu, szymon09875 napisał:

Współczuję tym co spawają dzień u dnia po te 8h ja 4 dzień i mam dość już 🤭

IMG_20230627_132157.jpg

Nie wiem co tam se kleisz i nożykiem wzmacniasz, ale Panie legancko, profesjonalnie...tego no...👍😉...podoba się dla mnie ta spoina

• Thanks 1
Opublikowano
48 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie za mocne? Głowa może nie przyzwyczajona XD 

1 godzinę temu, Strongman napisał:

Tak tylko błoto bo przed chwilą padało,ale lipa na tych poletkach.

20230627_110707.jpg

A tą panią to żeś specjalnie tak złapał w ujęciu? 😜 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jedynie co tam ładne było to te żyto ale to jeszcze nie w sprzedaży tylko za rok bo to jakaś nowość,odmiany nie usłyszałem bo wiało

20230627_105132.jpg

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Łolek napisał:

Pokaż tą maszynę do spawania bo piękną robotę robi no i ręka też 👍

Most fanmig 404 synergy

A co do ręki... 360 takich blach mam do wspawana łącznie...

IMG_20230627_142858.jpg

Edytowane przez szymon09875
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v