Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 minut temu, gregor1284 napisał:

Przykrywaleś to?

No co ty, żartujesz.Tajfuna?

3 minuty temu, slawek74 napisał:

abo żarówki 🤔

Najlepiej LED

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Już nawet jednej sztuki z dobrym mlekiem nie znajdziesz, że tego potrzebujesz? 😜😉🙃

Znajdę dużo ,ale już nie idzie nic ten tego 🤷

Od czego zacząć żeby obniżyć w stadzie ?

dobrze wybadać które ile mają leczyś szczepić dip dezynfekcjia dobra pasza rękawice gumowe przy dojeniu i te z komórkami doić na końcu

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Powiedz ile tu nawozów lepiej dane.

Normalnie.900kg na hektar sumarycznie.

Opublikowano
konteno napisał:

6 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chłopaki na stonkę oprysk robić lepiej rano czy wieczorem ??

miałem na popołudnie to pryskałem z rana/przed południem ale za gorąco już było o 10/11

niby wieczorem lepiej bo rosy nie ma , woda tak nie odparowuje i dłużej stonka się delektuje

za takie pryskanie to można pójść ,,siedzić,, i majątku może być mało....

• Like 1
Opublikowano
55 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

Ja się tak szybko nie obrażam 😆 Ogólnie to uczę się warzyw 2 lata temu zaczęłem z koperkiem i szczypiorkiem teraz bardziej idę w kapustę, brokuły, myślałem o cebuli tak z 1.5 ha Ja tej Grudziądzkiej giełdy mam dość weźmiesz 200 sztuk i wszystko wróciło wolę tak się dogadać i robić po ten tysiąc gość ma wejście do kilku naprawdę dużych hurtowni w Trójmieście

Może i to dla mnie by była dobra ścieżka 🤔 na warzywka się rzucić 

Opublikowano
13 minut temu, marcin19071980 napisał:

No co ty, żartujesz.Tajfuna?

Najlepiej LED

No nie wiem temu pytam 

13 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Powiedz ile tu nawozów lepiej dane.

To ma być tanie i dużo

Opublikowano
35 minut temu, Leszy napisał:

Możesz zaszczepić. Chociaż nie wszyscy są z tego zadowoleni. 

Ile kasy trzeba na jedną sztukę? 

13 minut temu, slawek74 napisał:

dobrze wybadać które ile mają leczyś szczepić dip dezynfekcjia dobra pasza rękawice gumowe przy dojeniu i te z komórkami doić na końcu

Dziękuję Ci Sławku za pomoc

Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Życie i tak się kiedyś skończy więc może zacznij w nim walczyć o to co dla Ciebie najważniejsze 

Opublikowano
13 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No Ja to polecam każdemu.Najlepiej zając się tym po dwóch dobrych sezonach z kolei.

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

A już mi się nie chce tego wertować bo nie chce się udzielać w temacie o ziemniakach.Tam jest tylu wspaniałych szpecjalistow że mnie tam nie potrzeba.Bylo że nie można uprawiać ziemniaków przez 25lat na jednym stanowisku bez spadku plonu.Mniejsza o to.Fachowcy Kur..... jakoś mnie się udaje.A z ciekawostek ci powiem że te sadzeniaki ze 6lat mają 

Bo dla nich to dziwne. Ale dla mnie nie

5 minut temu, marcin19071980 napisał:

No Ja to polecam każdemu.Najlepiej zając się tym po dwóch dobrych sezonach z kolei.

Oto to. Pytanie z czym w tym roku będzie kibel

Opublikowano
2 minuty temu, PAN88 napisał:

Bo dla nich to dziwne. Ale dla mnie nie

Sam widzisz że ja tam kompletnie nie dyskutuje.Tu Jedynie W tych tematach warzywnych to Ty Stempos,Ja i Pedro to w miarę rozsądni ludzi a resztę bez obrazy ale pozjadali wszystkie rozumy bo książek się na czytali i prasy fachowej.A później wylewają mądrości o pryskaniu 8raz na zarazę.Im młodszy tym głupszy ale bardziej obczytany.

Opublikowano
39 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

O tak tak tam samo rośnie nie ma chorób, szkodników 

Kolejny raz pytam ile ty masz lat i czy dobrze się czujesz 

Opublikowano
19 minut temu, marcin19071980 napisał:

Sam widzisz że ja tam kompletnie nie dyskutuje.Tu Jedynie W tych tematach warzywnych to Ty Stempos,Ja i Pedro to w miarę rozsądni ludzi a resztę bez obrazy ale pozjadali wszystkie rozumy bo książek się na czytali i prasy fachowej.A później wylewają mądrości o pryskaniu 8raz na zarazę.Im młodszy tym głupszy ale bardziej obczytany.

Weśta sobie jeszcze Marcinka do swojej branży.....

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

35 minut temu, Leszy napisał:

Możesz zaszczepić. Chociaż nie wszyscy są z tego zadowoleni. 

Ile kasy trzeba na jedną sztukę? 

13 minut temu, slawek74 napisał:

Dziękuję Ci Sławku za pomoc

500zł się należy za poradę...🤭🤪

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Baks00 napisał:

Weśta sobie jeszcze Marcinka do swojej branży.....

To nie chodzi oto kogo weźmie się do dyskusji tylko nie ma co strugać inteligentna ponad miarę.Tez po tylu latach potrafię babola strzelić ale nie robię z siebie fachowca ponad innymi.Wieksi są odemnie w okolicy i jakoś czapka pełna wiedzy mnie nie przykrywają.Natomiast zajrzy się na temat o ochronie ziemniaków to włosy się jeża od nadmiaru wiedzy.W większość głupiej.

Edytowane przez marcin19071980
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v