Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Łolek napisał:

Tak jak mówiłem po pincet daje i @soltys48już jedzie po nie 

Przebijam. Ojciec narzeka na brak zajęcia to dam po pincet i jeden złoty dołożę 🤣

8 minut temu, marcin19071980 napisał:

Tajfun.A teraz spójrz na kalendarz i powiedz tym co pisali mi wiosna że się nie da.

IMG_20230624_155241_842.jpg

A kto Ci pisał bo nie pamiętam. Jak te twoje najmniejsze pyrki to takie i moje są. No deszczu potrzeba to bym kopał za nie długo

Opublikowano
10 minut temu, marcin19071980 napisał:

Tajfun.A teraz spójrz na kalendarz i powiedz tym co pisali mi wiosna że się nie da.

Co to za odmiana ? Ile dni siedzą w ziemi ?

Opublikowano

Albo może mleczarnie zmienić 🤔 ale opłaca się na niedługi okres  ? 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, PAN88 napisał:

Przebijam. Ojciec narzeka na brak zajęcia to dam po pincet i jeden złoty dołożę 🤣

A kto Ci pisał bo nie pamiętam. Jak te twoje najmniejsze pyrki to takie i moje są. No deszczu potrzeba to bym kopał za nie długo

A już mi się nie chce tego wertować bo nie chce się udzielać w temacie o ziemniakach.Tam jest tylu wspaniałych szpecjalistow że mnie tam nie potrzeba.Bylo że nie można uprawiać ziemniaków przez 25lat na jednym stanowisku bez spadku plonu.Mniejsza o to.Fachowcy Kur..... jakoś mnie się udaje.A z ciekawostek ci powiem że te sadzeniaki ze 6lat mają 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Karol6130 napisał:

Może temu że w kopalni robili i z tego ony takie ciemne

@Łolek

To to białe bydle

20230624_154840.jpg

To wiela za nią?🤔😉

Ogon cienki nogi w kupie no i mleko wszystko w d...🤭

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Co to za odmiana ? Ile dni siedzą w ziemi ?

Tajfun.Jakos pod koniec marca sadzone.

Opublikowano
15 minut temu, radekz200 napisał:

@Pafnucy12 Zbyszku co tam się dzisiaj dzieje u ruskich ?

A mnie skąd wiedzieć?

Ja na spacerze z...

IMG_20230624_161614.jpg

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

11 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

Rozsadę kupuję gotową i jak wycięte ostatnie to tego samego dnia talerzówka a do wycinania mam jeszcze 3.5 tyś sztuk

3,5tysTo jest na jeden transport.OGNIA Kur.....🤨

No u mnie ciężko okolicę Sieradza,Warki, Grójca itd to dużo kupujących a u mnie znalazłem gościa co weźmie ten 1 tyś sztuk 2 razy w tygodniu

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

No u mnie ciężko okolicę Sieradza,Warki, Grójca itd to dużo kupujących a u mnie znalazłem gościa co weźmie ten 1 tyś sztuk 2 razy w tygodniu

Rozumiem że inne rejony i inne ralia.Troche lipa.Nie gniewaj się że trochę cię cisnę ale ja dużego hurtu jestem nauczony.U ciebie to duży bus by się przydał i giełda.Inaczej nie ruszysz.A już najlepiej stały odbiorcą tylko że wtedy trzeba mieć ilości 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

Ja się tak szybko nie obrażam 😆 Ogólnie to uczę się warzyw 2 lata temu zaczęłem z koperkiem i szczypiorkiem teraz bardziej idę w kapustę, brokuły, myślałem o cebuli tak z 1.5 ha Ja tej Grudziądzkiej giełdy mam dość weźmiesz 200 sztuk i wszystko wróciło wolę tak się dogadać i robić po ten tysiąc gość ma wejście do kilku naprawdę dużych hurtowni w Trójmieście

Opublikowano
7 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

Ja się tak szybko nie obrażam 😆 Ogólnie to uczę się warzyw 2 lata temu zaczęłem z koperkiem i szczypiorkiem teraz bardziej idę w kapustę, brokuły, myślałem o cebuli tak z 1.5 ha Ja tej Grudziądzkiej giełdy mam dość weźmiesz 200 sztuk i wszystko wróciło wolę tak się dogadać i robić po ten tysiąc gość ma wejście do kilku naprawdę dużych hurtowni w Trójmieście

Bo niektóre giełd to jest kompletne dno.Ja mam blisko giełdę w Kaliszu ale moja noga od 15lat tam nie stanęła i raczej już nie stanie.Łodz albo Wrocław.

Opublikowano
4 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Bo niektóre giełd to jest kompletne dno.Ja mam blisko giełdę w Kaliszu ale moja noga od 15lat tam nie stanęła i raczej już nie stanie.Łodz albo Wrocław.

Dawno nie byłem na giełdzie we Wrocławiu a godzinka jazdy odemnie 

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

7 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

No w Grudziądzu też już nie mam zamiaru się pojawiać wkurza mnie ta giełda

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Znajdę dużo ,ale już nie idzie nic ten tego 🤷

Od czego zacząć żeby obniżyć w stadzie ?

Możesz zaszczepić. Chociaż nie wszyscy są z tego zadowoleni. 

Opublikowano
59 minut temu, marcin19071980 napisał:

Przykrywałeś to?

55 minut temu, PAN88 napisał:

Jeden złoty kangur?

53 minuty temu, szymon09875 napisał:

800 nie znajdę ale 2 mogę oddać. Przyczynie się do oczyszczenia gminy 🤣

Dokładam czterech franków albo i pięciu. Nic za to nie chce chyba że paczkę westów z grzeszności 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v