Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

U kogo parobkujesz?😜

Zara takie górnolotne określenia...przyjechał Miecio w garniaku i mnie kontrolę na łące przeprowadza🤷

Opublikowano
1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

To tylko na samych jajach, drobiu i miodzie żyjesz?

Jak miałem 20 lat to mi nieznajomi dawali 30, teraz mam 30 to nawet nie chce wiedzieć ile by mi dali 🙉🙊

Tylko i wyłącznie chleb, jajka, mięso i wyroby z kurczaka, perliczki, indyka, w tym roku będą jeszcze z kaczki i gęsi, królików, ziemniaki, kapusta, kiszone ogórki, przeciery z pomidorów z tunelu bo jako taka zielenina to mi nie wchodzi... No i tarte buraki ćwikłowe ze słoików, kiszona marchewka. Miód to tylko dodatek.

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Tylko i wyłącznie chleb, jajka, mięso i wyroby z kurczaka, perliczki, indyka, w tym roku będą jeszcze z kaczki i gęsi, królików, ziemniaki, kapusta, kiszone ogórki, przeciery z pomidorów z tunelu bo jako taka zielenina to mi nie wchodzi... No i tarte buraki ćwikłowe ze słoików, kiszona marchewka. Miód to tylko dodatek.

Hmmm, no a %%??

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Jak mi to skoczy na jakieś 10 t owsa i z 5 pszenżyta leży tam. Nie wiem czy to przelazlo. Jaka karencja jest?

Prezesie żadnych ryb. 

Nie wystawie faktury

Kup to 

Tabletki do gazowania wkładasz i nakrywasz plandeką  działa testowałem 

16855565316434122599431373336670.jpg

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Kurna , przez tego @soltys48, to jakiś dzień dziś strasznie długi...

Czekaj. Jutro ja Ciebie obudzę rano...😉 

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Hmmm, no a %%??

Aktualnie tylko nalewka propolisowa i miodówka. Może by coś miodu pitnego spróbował zrobić... Somsiad też miodówkę robi to się raczymy.

Masz ziemniaki. I wczoraj skoszony drugi pokos... Trzeba by w nie jeszcze z raz wjechać...

20230531_200122.jpg

Opublikowano
Agrest napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

Imiennik musisz się za siebie wziąść 🙋‍♂️

to wychodzi że ja to leń 🙆‍♂️🤦‍♂️😁

Wychodzi że trzeba kochankę znaleźć. Od razu lat ubędzie.

A Ty Rysiu na ile wyglądasz?

Pączuś w maśle około 40stki?🤣

trzeba było żone brać sporo młodszą odrazu lepiej 🤪

Agrest napisał:

Nie chcą urazić🤣

trzech majstrów miałem i każdy jeden był zaskoczony moim wiekiem oczywiście na +

Opublikowano

Ale to nadal żona. Znasz na wylot. A coś nowego...😜

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Aktualnie tylko nalewka propolisowa i miodówka. Może by coś miodu pitnego spróbował zrobić... Somsiad też miodówkę robi to się raczymy.&key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005&key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005

Masz ziemniaki. I wczoraj skoszony drugi pokos... Trzeba by w nie jeszcze z raz wjechać...

20230531_200122.jpg

Mam wrażenie że krzaki zbyt blisko siebie. Ale całkiem ładne.

Ja łąk nakosilem jak nigdy.

Z 6 ha sobie leży.

Ludzie namawiają by sobie wykosić.

No ale co jaz tym?

By kupiec był na siano, to bym ciął...

Opublikowano

Tnij. Sprzedasz nie sprzedasz, ale choć nudy nie będziesz miał

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Tnij. Sprzedasz nie sprzedasz, ale choć nudy nie będziesz miał

Pewno nie uwierzysz, ale nie brakuje mi zajęć w sezonie letnim...no nie musisz wierzyć..

Opublikowano
Łolek napisał:

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

To z przerobienia 

Styrany organizm szybciej starzeje się

To ty chyba na gimnazjum wyglądasz 🤭🤔

jajka ogolić i do przedszkola 🤔

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Córka nie nie ma koleżanek?

Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Aktualnie tylko nalewka propolisowa i miodówka. Może by coś miodu pitnego spróbował zrobić... Somsiad też miodówkę robi to się raczymy.

Z 6 ha sobie leży.

No ale co jaz tym?

tnij sucho się robi ... jak byś kiszonki narobił to borki wezmą...

Opublikowano
10 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Z 6 ha sobie leży.

No ale co jaz tym?

Lubię gęsto...

Jutro mam zaproszenie do ładowania kostek popołudniu... Trzeba się kopnąć. Gdzie jakiś kawałek trawy to z reguły każdy albo sobie zbiera albo już od lat zbiera jeden.

• Thanks 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

6 minut temu, slawek74 napisał:

gdzie to taką starzyznąc karmić 🙆‍♂️

Jak się zapasą jałówki to co z nich? Wiesz dobrze ze to więcej szkody niż pożytku 

co by nie było to białka potrzebują... jak zacząłem gorszą trawą karmić to słabo się zacielały i rzepak było trzeba dawać...

Agrest napisał:

powie. tylko że nawet po dwudziestu paru latach to jest jeszcze wiele... do poznania 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v