Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, wojtal24 napisał:

Czyli coś Ci zaproponowali jak przepisywali a że nie przyjąłeś to już inna sprawa

Później, ale tak

34 minuty temu, slawek74 napisał:

to masz szczęście...😃🤪

No...chciał mnie na koszenie wsadzić 🙆

Opublikowano

18 minut temu, Karol6130 napisał:

Ta 

Deszcz potrzebny na wczoraj 

zaczekaj do  poniedzieli. sie siano suszy sie...

Opublikowano
17 minut temu, DANDYS napisał:

jak co to i ja mam , lux taki na 2/3klasie , a nie tam poślad z piachów

A po ile ? 

Opublikowano (edytowane)

po co pytasz? i tak nie pojedziesz kupić... byś musiał sie pokazać... 🤷‍♂️... a wspominałeś kiedyś że nie chcesz .

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
1 godzinę temu, Pigmei napisał:

Z tymi uprawnieniami jak z tymi na opryskiwacz, jeszcze przed 2000 rokiem też było na świadectwach ze bezterminowe są i co? i lipa .

Czyli Senior mógł mieć rację, że dożywotnio się robi... Opryskiwacz kupił w 90 którymś to by się zgadzało.

@Pafnucy12 Może być? Z 1/5 - 1/6 rocznego zapotrzebowania zebrana. Jutro pewnie drugie tyle będzie. Dziś dwa kawałeczki skoszone, coś drugiego pokosu będzie i starczy.

20230530_201310.jpg

Opublikowano
8 minut temu, radekz200 napisał:

a co nie będę jak będę 😛

oki. 👍

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Czyli Senior mógł mieć rację, że dożywotnio się robi... Opryskiwacz kupił w 90 którymś to by się zgadzało.

@Pafnucy12 Może być? Z 1/5 - 1/6 rocznego zapotrzebowania zebrana. Jutro pewnie drugie tyle będzie. Dziś dwa kawałeczki skoszone, coś drugiego pokosu będzie i starczy.

20230530_201310.jpg

Ile to będzie bel?

Opublikowano

20230530_201310.jpg

czym to koszone? takie trochę ... no zmielone się wydaje...

ja też trochę dzisiaj sprzątnąłem... sporo wykosiłem, jak na moje sianokosy. pogoda sprzyja. jutro jeszcze jedną łąkę ciachnę z rana, i chyba tyle.

Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał:

Ile to będzie bel?

A skąd mam to wiedzieć? Raz miałem dwie czy trzy bele słomy i widzieć tego na oczy nie chcę.

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

czym to koszone? takie trochę ... no zmielone się wydaje...

ja też trochę dzisiaj sprzątnąłem... sporo wykosiłem, jak na moje sianokosy. pogoda sprzyja. jutro jeszcze jedną łąkę ciachnę z rana, i chyba tyle.

Kosą. Dużo krótkiej trawy było. Z 1/3 co najmniej mniej niż rok temu.

Opublikowano
malaczarna napisał:

Ile to będzie bel?

zeropół 🤭

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Kosą.

ale spalinową? nie wiem, może wina fotki, ale wygląda takie ...no zmiedlone...

a zresztą... ważne by królikom smakowało... 👍

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

zeropół 🤭

Może z całego roku ze dwie. Nie mam w tym zorientowania. Nigdy nie zbierałem siana maszynowo u siebie.

Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

ale spalinową? nie wiem, może wina fotki, ale wygląda takie ...no zmiedlone...

Jak spalinową? Zwykła "9". Krótka trawa, gdyby nie koński ścaw to nie wiem czy byłaby nawet do pół łydki.

Opublikowano
13 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

20230530_201310.jpg

Myślałem że to kompostownik

Opublikowano

to w sumie już po sianokosach Pioter? jakieś okrężne przewidujesz? ;)

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A skąd mam to wiedzieć? Raz miałem dwie czy trzy bele słomy i widzieć tego na oczy nie chcę.

Kosą. Dużo krótkiej trawy było. Z 1/3 co najmniej mniej niż rok temu.

Mam 20 arów łąki w dzierżawie na gębę co dwa lata człowiek chce bele siana dla królików nie wiem ile on ich ma ale na pewno mu się nie chce kosić kosa dla nich siana 

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Mam 20 arów łąki w dzierżawie na gębę co dwa lata człowiek chce bele siana dla królików nie wiem ile on ich ma ale na pewno mu się nie chce kosić kosa dla nich siana 

olał bym takie coś... jeszcze tylko napisz że właściciel i na dopłatę składa...

Opublikowano
15 minut temu, Pafnucy12 napisał:

to w sumie już po sianokosach Pioter? jakieś okrężne przewidujesz? ;)

Sianokosy to będą trwały jeszcze ze dwa miesiące. Tu kawałeczek, tam kawałeczek... 

12 minut temu, malaczarna napisał:

Jakbym zliczył ile mam tych swoich kawałków trawy i jakie powierzchnie to byś się za głowę złapała...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v