Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
38 minut temu, wojtal24 napisał:

Czyli coś Ci zaproponowali jak przepisywali a że nie przyjąłeś to już inna sprawa

Później, ale tak

34 minuty temu, slawek74 napisał:

to masz szczęście...😃🤪

No...chciał mnie na koszenie wsadzić 🙆

Opublikowano

18 minut temu, Karol6130 napisał:

Ta 

Deszcz potrzebny na wczoraj 

zaczekaj do  poniedzieli. sie siano suszy sie...

Opublikowano
17 minut temu, DANDYS napisał:

jak co to i ja mam , lux taki na 2/3klasie , a nie tam poślad z piachów

A po ile ? 

Opublikowano (edytowane)

po co pytasz? i tak nie pojedziesz kupić... byś musiał sie pokazać... 🤷‍♂️... a wspominałeś kiedyś że nie chcesz .

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
1 godzinę temu, Pigmei napisał:

Z tymi uprawnieniami jak z tymi na opryskiwacz, jeszcze przed 2000 rokiem też było na świadectwach ze bezterminowe są i co? i lipa .

Czyli Senior mógł mieć rację, że dożywotnio się robi... Opryskiwacz kupił w 90 którymś to by się zgadzało.

@Pafnucy12 Może być? Z 1/5 - 1/6 rocznego zapotrzebowania zebrana. Jutro pewnie drugie tyle będzie. Dziś dwa kawałeczki skoszone, coś drugiego pokosu będzie i starczy.

20230530_201310.jpg

Opublikowano
8 minut temu, radekz200 napisał:

a co nie będę jak będę 😛

oki. 👍

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Czyli Senior mógł mieć rację, że dożywotnio się robi... Opryskiwacz kupił w 90 którymś to by się zgadzało.

@Pafnucy12 Może być? Z 1/5 - 1/6 rocznego zapotrzebowania zebrana. Jutro pewnie drugie tyle będzie. Dziś dwa kawałeczki skoszone, coś drugiego pokosu będzie i starczy.

20230530_201310.jpg

Ile to będzie bel?

Opublikowano

20230530_201310.jpg

czym to koszone? takie trochę ... no zmielone się wydaje...

ja też trochę dzisiaj sprzątnąłem... sporo wykosiłem, jak na moje sianokosy. pogoda sprzyja. jutro jeszcze jedną łąkę ciachnę z rana, i chyba tyle.

Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał:

Ile to będzie bel?

A skąd mam to wiedzieć? Raz miałem dwie czy trzy bele słomy i widzieć tego na oczy nie chcę.

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

czym to koszone? takie trochę ... no zmielone się wydaje...

ja też trochę dzisiaj sprzątnąłem... sporo wykosiłem, jak na moje sianokosy. pogoda sprzyja. jutro jeszcze jedną łąkę ciachnę z rana, i chyba tyle.

Kosą. Dużo krótkiej trawy było. Z 1/3 co najmniej mniej niż rok temu.

Opublikowano
malaczarna napisał:

Ile to będzie bel?

zeropół 🤭

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Kosą.

ale spalinową? nie wiem, może wina fotki, ale wygląda takie ...no zmiedlone...

a zresztą... ważne by królikom smakowało... 👍

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

zeropół 🤭

Może z całego roku ze dwie. Nie mam w tym zorientowania. Nigdy nie zbierałem siana maszynowo u siebie.

Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

ale spalinową? nie wiem, może wina fotki, ale wygląda takie ...no zmiedlone...

Jak spalinową? Zwykła "9". Krótka trawa, gdyby nie koński ścaw to nie wiem czy byłaby nawet do pół łydki.

Opublikowano
13 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

20230530_201310.jpg

Myślałem że to kompostownik

Opublikowano

to w sumie już po sianokosach Pioter? jakieś okrężne przewidujesz? ;)

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A skąd mam to wiedzieć? Raz miałem dwie czy trzy bele słomy i widzieć tego na oczy nie chcę.

Kosą. Dużo krótkiej trawy było. Z 1/3 co najmniej mniej niż rok temu.

Mam 20 arów łąki w dzierżawie na gębę co dwa lata człowiek chce bele siana dla królików nie wiem ile on ich ma ale na pewno mu się nie chce kosić kosa dla nich siana 

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Mam 20 arów łąki w dzierżawie na gębę co dwa lata człowiek chce bele siana dla królików nie wiem ile on ich ma ale na pewno mu się nie chce kosić kosa dla nich siana 

olał bym takie coś... jeszcze tylko napisz że właściciel i na dopłatę składa...

Opublikowano
15 minut temu, Pafnucy12 napisał:

to w sumie już po sianokosach Pioter? jakieś okrężne przewidujesz? ;)

Sianokosy to będą trwały jeszcze ze dwa miesiące. Tu kawałeczek, tam kawałeczek... 

12 minut temu, malaczarna napisał:

Jakbym zliczył ile mam tych swoich kawałków trawy i jakie powierzchnie to byś się za głowę złapała...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v