Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, TheraRolnik napisał:

Bo tak uważam 

Czy 15 czy 50szt to do obory musisz iść, nafutrowac musisz, wydoić musisz, dojarka umyć musisz 

A często przy tych 50 mniej się narobisz niż przy 15 bo wszystko zmechanizowane 

Tera będzie nauka. Jak dla Ciebie złotówka nic nie warta to i stu złotowek miał nie będziesz 🤷‍♂️

• Like 5
Opublikowano
44 minuty temu, TheraRolnik napisał:

🙉

Albo dużo albo wcale 

🤔🤔🤔

13 minut temu, TheraRolnik napisał:

Nie dużo 

Opublikowano
szymon09875 napisał:

6 minut temu, DANDYS napisał:

ale ciepły czy zimny?😄

To ty tego nie wiesz ? 🤔

12 minut temu, TheraRolnik napisał:

Bo tak uważam 

Czy 15 czy 50szt to do obory musisz iść, nafutrowac musisz, wydoić musisz, dojarka umyć musisz 

A często przy tych 50 mniej się narobisz niż przy 15 bo wszystko zmechanizowane 

To czemu nie wstawisz więcej? Jak i tak siano sprzedajesz a do byków chodzisz ? 

bo dopiero uczę się , co ja 4-5rok trzymam bydło a co do ostatniego to się zgadzam , zamiast trzymać od razu dużo to ja kilka sztuk i to dwa lata czekałem żeby sprzedać, dlatego teraz tak chujowo się wybiłem

stempos1980 napisał:

44 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Nie dużo 

Ty to masz wszystkiego tyle co za paznokciami pewnie tylko🤔.

@DANDYS jak powiedziałem wetowi w jakim kierunku  ma jechać to wymiękł🙄 

Ja też -1 sztuka mniej w domu 😞

no u mnie pewnie też to czeka

• Sad 1
Opublikowano

bo dopiero uczę się , co ja 4-5rok trzymam bydło a co do ostatniego to się zgadzam , zamiast trzymać od razu dużo to ja kilka sztuk i to dwa lata czekałem żeby sprzedać, dlatego teraz tak ch*jowo się wybiłem

Ale u mnie nie rogacze tylko 🐕😞

Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Bo Ty Adam taki prawie miastowy i tylko pieski 😉

Opublikowano
11 minut temu, DANDYS napisał:

bo dopiero uczę się , co ja 4-5rok trzymam bydło a co do ostatniego to się zgadzam , zamiast trzymać od razu dużo to ja kilka sztuk i to dwa lata czekałem żeby sprzedać, dlatego teraz tak ch*jowo się wybiłem

Wstaje jeszcze ? Do weta dzwoniłeś ?

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

To ty tego nie wiesz ? 🤔

To czemu nie wstawisz więcej? Jak i tak siano sprzedajesz a do byków chodzisz ? 

Bo za przeproszeniem h*ja wie o hodowli krów mlecznych powtarzam mlecznych bo to co trzyma jego ojciec i to jak je karmią to z takiej jest beret mleka 

A krowa która doi 8000+  to jest wyższa Szkoła jazdy 

• Like 4
Opublikowano
stempos1980 napisał:

też mam psa ,i chciałem uspac ale nie da rady, wet mówił nawet jak wykastruje się nic nie da , tyle lat siedział a teraz mu odwaliło i na wieś ucieka , wszystkie bramy furtki trzeba wiązać bo otworzy , a żywic mi się nie uśmiecha takiego psa

Łolek napisał:

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

eh cielę już nie chce pić nawet mleka

Sondą mu elektrolity wlej 

dzwoniłem o ten lek na poniedziałek

szymon09875 napisał:

11 minut temu, DANDYS napisał:

Wstaje jeszcze ? Do weta dzwoniłeś ?

tak wstaje chodzi , dzwoniłem dał strzyków i tyle

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, DANDYS napisał:

też mam psa ,i chciałem uspac ale nie da rady, wet mówił nawet jak wykastruje się nic nie da , tyle lat siedział a teraz mu odwaliło i na wieś ucieka , wszystkie bramy furtki trzeba wiązać bo otworzy , a żywic mi się nie uśmiecha takiego psa

dzwoniłem o ten lek na poniedziałek

tak wstaje chodzi , dzwoniłem dał strzyków i tyle

Będziesz miał na przyszłość 

Sulfatyf dla drobiu też działa na cielaki 

Przy hodowli cielaków to butelka enflocyny, pyralginy kilo pectospeda i wiadro sanolyte musi być stałe w zapasie tego nie unikniesz, bo przy małych czas ma ogromne znaczenie 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Witam Panów i Panie jak minął dzień i czy wieczór zapowiada się równie dobrze? 

Dzień nawet bardzo dobrze, wieczór powoli dobiega końca, spać się chce to chyba noc przebiegnie również dobrze, bez przebudzania.

Jęczmień do mieszanki - Soldo, Ella czy coś jeszcze innego?

Opublikowano

elektrolit to podstawa leczenia każdej biegunki. 

rehywet,bestermin elektrolit, czy hydradiarstop. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v