Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, TheraRolnik napisał:

Bo tak uważam 

Czy 15 czy 50szt to do obory musisz iść, nafutrowac musisz, wydoić musisz, dojarka umyć musisz 

A często przy tych 50 mniej się narobisz niż przy 15 bo wszystko zmechanizowane 

Tera będzie nauka. Jak dla Ciebie złotówka nic nie warta to i stu złotowek miał nie będziesz 🤷‍♂️

• Like 5
Opublikowano
44 minuty temu, TheraRolnik napisał:

🙉

Albo dużo albo wcale 

🤔🤔🤔

13 minut temu, TheraRolnik napisał:

Nie dużo 

Opublikowano
szymon09875 napisał:

6 minut temu, DANDYS napisał:

ale ciepły czy zimny?😄

To ty tego nie wiesz ? 🤔

12 minut temu, TheraRolnik napisał:

Bo tak uważam 

Czy 15 czy 50szt to do obory musisz iść, nafutrowac musisz, wydoić musisz, dojarka umyć musisz 

A często przy tych 50 mniej się narobisz niż przy 15 bo wszystko zmechanizowane 

To czemu nie wstawisz więcej? Jak i tak siano sprzedajesz a do byków chodzisz ? 

bo dopiero uczę się , co ja 4-5rok trzymam bydło a co do ostatniego to się zgadzam , zamiast trzymać od razu dużo to ja kilka sztuk i to dwa lata czekałem żeby sprzedać, dlatego teraz tak chujowo się wybiłem

stempos1980 napisał:

44 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Nie dużo 

Ty to masz wszystkiego tyle co za paznokciami pewnie tylko🤔.

@DANDYS jak powiedziałem wetowi w jakim kierunku  ma jechać to wymiękł🙄 

Ja też -1 sztuka mniej w domu 😞

no u mnie pewnie też to czeka

• Sad 1
Opublikowano

bo dopiero uczę się , co ja 4-5rok trzymam bydło a co do ostatniego to się zgadzam , zamiast trzymać od razu dużo to ja kilka sztuk i to dwa lata czekałem żeby sprzedać, dlatego teraz tak ch*jowo się wybiłem

Ale u mnie nie rogacze tylko 🐕😞

Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Bo Ty Adam taki prawie miastowy i tylko pieski 😉

Opublikowano
11 minut temu, DANDYS napisał:

bo dopiero uczę się , co ja 4-5rok trzymam bydło a co do ostatniego to się zgadzam , zamiast trzymać od razu dużo to ja kilka sztuk i to dwa lata czekałem żeby sprzedać, dlatego teraz tak ch*jowo się wybiłem

Wstaje jeszcze ? Do weta dzwoniłeś ?

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

To ty tego nie wiesz ? 🤔

To czemu nie wstawisz więcej? Jak i tak siano sprzedajesz a do byków chodzisz ? 

Bo za przeproszeniem h*ja wie o hodowli krów mlecznych powtarzam mlecznych bo to co trzyma jego ojciec i to jak je karmią to z takiej jest beret mleka 

A krowa która doi 8000+  to jest wyższa Szkoła jazdy 

• Like 4
Opublikowano
stempos1980 napisał:

też mam psa ,i chciałem uspac ale nie da rady, wet mówił nawet jak wykastruje się nic nie da , tyle lat siedział a teraz mu odwaliło i na wieś ucieka , wszystkie bramy furtki trzeba wiązać bo otworzy , a żywic mi się nie uśmiecha takiego psa

Łolek napisał:

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

eh cielę już nie chce pić nawet mleka

Sondą mu elektrolity wlej 

dzwoniłem o ten lek na poniedziałek

szymon09875 napisał:

11 minut temu, DANDYS napisał:

Wstaje jeszcze ? Do weta dzwoniłeś ?

tak wstaje chodzi , dzwoniłem dał strzyków i tyle

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, DANDYS napisał:

też mam psa ,i chciałem uspac ale nie da rady, wet mówił nawet jak wykastruje się nic nie da , tyle lat siedział a teraz mu odwaliło i na wieś ucieka , wszystkie bramy furtki trzeba wiązać bo otworzy , a żywic mi się nie uśmiecha takiego psa

dzwoniłem o ten lek na poniedziałek

tak wstaje chodzi , dzwoniłem dał strzyków i tyle

Będziesz miał na przyszłość 

Sulfatyf dla drobiu też działa na cielaki 

Przy hodowli cielaków to butelka enflocyny, pyralginy kilo pectospeda i wiadro sanolyte musi być stałe w zapasie tego nie unikniesz, bo przy małych czas ma ogromne znaczenie 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Witam Panów i Panie jak minął dzień i czy wieczór zapowiada się równie dobrze? 

Dzień nawet bardzo dobrze, wieczór powoli dobiega końca, spać się chce to chyba noc przebiegnie również dobrze, bez przebudzania.

Jęczmień do mieszanki - Soldo, Ella czy coś jeszcze innego?

Opublikowano

elektrolit to podstawa leczenia każdej biegunki. 

rehywet,bestermin elektrolit, czy hydradiarstop. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v