Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

sporo tego żółtego i tak się zastanawiałem czy Sahara czy pyłki.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

może coś tam absorbuje wilgoć? przed burzą więcej wilgoci w powietrzu...

a przy okazji dziwnego... w Waszych stronach też taki żółty osad na samochodach i nie tylko osiada ?

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Zawsze na kilka dni przed przyjściem solidnego, najczęściej burzowego opadu deszczu w stajni chodnik jest wilgotny, tak jakby jakąś wilgoć wyciskało. Wczoraj popołudniu było sucho, dziś wilgoć. 

u mnie w centrum całe auto zakurzone

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Wczoraj pszenżyto pryskałem to wyjechałem  ciàgnikiem z żółtym balastem i lagami podnośnika

Sławek to znaczy że  twoje pszenżyto tak pyli na całą Polskę 🤔

Opublikowano
10 minut temu, Pafnucy12 napisał:

może coś tam absorbuje wilgoć? przed burzą więcej wilgoci w powietrzu...

a przy okazji dziwnego... w Waszych stronach też taki żółty osad na samochodach i nie tylko osiada ?

Kupę tego jest

Przeważnie wczoraj i dziś 

Może jarek puścił bąka 

Zdrowia dla wszystkich Jarków 

20230521_212353.jpg

3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Sławek to znaczy że  twoje pszenżyto tak pyli na całą Polskę 🤔

Moje też 

5 minut temu, wojtal24 napisał:

u mnie w centrum całe auto zakurzone

Moje też 

Opublikowano (edytowane)

Aktywny...

Nie, to znaczy że tyle pyłku w powietrzu że i na pszenżycie osiada.

Nocą jak zabiegi w porzeczce robiłem I włączyłem halogeny to jakby kurz lub mgła osiadała.

I żadna sahara. Zjawisko coroczne w maju.

Zawsze jak pyli sosna. Po deszczu zostają żółte obwoluty

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

ale wydaje mi się że mocniej... może się coś skumulowało...

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

A ja twierdzę że to pył z Sahary, sosna pyli żółto a ten pył jest żółto-brązowy, w kolorze pustynnego piasku i niemożliwe by pyłek sosny pokrył całą POLSKĘ

Opublikowano
10 minut temu, Karol6130 napisał:

Czyli dobrze podejrzewałem że to sosny? 

Radka pytaj, on wszystkie wyciął to powinno mu nic nie pylić. Jedynie nietoperze brudzą pod okapem😜

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

300l

w sam raz na dodatkowy zbiornik do zetora na przedni tuz a na tył 600l i 15m na elektrozaworach i mało co zdepszesz i dużo na jednym zalaniem ogarniesz , znajomy krowiarz 25ha zbóż i drugie tyle QQ ogarnia pilmetem 1615 i dzonem 80qni , na oponach 320 przód i 13.6 tył przenżyto po 3 wjazdach wygląda tak , a miał fajnego 1215 do oddania , ciapskiem byś go tarmosił bez problemu , na długich kawałkach ciągany się sprawdza bez względu na szerokość belki 

IMG_20230521_115028.jpg

Edytowane przez konteno
Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

A ja twierdzę że to pył z Sahary, sosna pyli żółto a ten pył jest żółto-brązowy, w kolorze pustynnego piasku i niemożliwe by pyłek sosny pokrył całą POLSKĘ

Polska sosną stoi.

Nie oskarżaj arabów że całą Polskę śmiecą, gdzie lokalnie cyrkulacje powietrza i prądy są różne

Opublikowano
6 minut temu, witejus napisał:

Ode mnie do lasów sosnowych jest kilkadziesiąt kilometrów

... no a Sahara jeszcze dalej...chyba? 🤔

Opublikowano

Ja też, owszem na pierwszym zdjęciu jest pyłek sosny ale na tych poniżej chyba nie powiesz że to też pyłek sosny a podobnym pyłem tylko trochę jaśniejszym było obsypane auto umyte w sobotę tuż przed wieczorem, dziś rano zakurzone.

4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

... no a Sahara jeszcze dalej...chyba? 🤔

3 minuty temu, Agrest napisał:

Bociany na skrzydłach przyniosły😜

Wy zawsze musicie zgrywy robić?🤔

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

Wy zawsze musicie zgrywy robić?🤔

oj bo taki argument podałeś. ;)

poniżej wstawiłem że i o pyle w artykułach było...

Opublikowano
36 minut temu, Agrest napisał:

Aktywny...

Nie, to znaczy że tyle pyłku w powietrzu że i na pszenżycie osiada.

Nocą jak zabiegi w porzeczce robiłem I włączyłem halogeny to jakby kurz lub mgła osiadała.

A właśnie też pryskałem wczoraj pszenżyto i po remoncie pompy opryskiwacz mi się coś przestawił , na jednym wyjebało moment ciecz która była na ponad 1ha , ciekawe czy przypali fungi 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v