Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Uziu92 napisał:

panowie @griga jeszcze się udziela na forum ?

no bywał... aczkolwiek niezbyt często.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
Łolek napisał:

14 minut temu, Pafnucy12 napisał:

bo???

Bo on by go użytkował to wystarczający powód, już pisałem daj kij to złamie itd 

a kulke z łożyska jak nie zepsuje to zgubi🤭

jacus napisał:

niejedno w zyciu robilem 

a z dachu też srałeś 🤔🙆‍♂️

Opublikowano
39 minut temu, jacus napisał:

dalej nie zrobili odbojnikow lanc- ta stabilizacja to parodia jest i na nierownym  terenie to czesto lanca idzie  w ziemie, i kolejna dysza do smietnika..

A może by tak...lepiej uprawić, żeby równo było🤔. Albo może... ustawić ten opryskiwacz trochę🤔

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

A może by tak...lepiej uprawić, żeby równo było🤔. Albo może... ustawić ten opryskiwacz trochę🤔

Teraz nie odpowie bo musi przeczytać 

• Haha 2
Opublikowano

kurde... sporo tego deszczu napadało. sie chyba nie wykosi na niedzielę łąki żadnej... no chyba że do soboty trochę wsiąknie woda...

Opublikowano
Dnia 12.05.2023 o 21:29, limonka napisał:

Potrzebny rolnik z elektrycznym zacięciem! Można  odłączyć panel fotowoltaiczny od elektryzatora aby w polu działał na samym akumulatorze?

Można tylko wytrzyma tyle co ten akumulator no nie wiem skąd ten aku będzie miał energię ale ogólnie nie będzie już 230 tylko przykładowo 12

Opublikowano
Dnia 12.05.2023 o 22:31, limonka napisał:

Mam i wszystko rozumiem chyba:). Tyle, że tam jest mowa tylko o współpracy z panelem. Te 2 kabelki od zacisku baterii są scalone. Biegną do panelu i elektryzatora. Gdyby je tak rozłączyć i zostawić połączenie tylko z elektryzatorem?

Limonka a może nie kombinuj tam  nie ma jakiejś przetwornicy? Żebyś kogoś i siebie nie zabiła dziełcha😉 wezwij technika. 

Opublikowano

dandys -to sie ciesz, u mnie prawie 2 tygodnie zapowiadaja, 

na lubinie kaczki plywaja 🤣

1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Się rozpadało🌧️ sąsiad potsypal  kukurydzę saletro-ciekawe jak to się sprawdzi

ja tak robie od lat.

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

bo???

bryly sa ...

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Miałeś taki że tak twierdzisz czy tylko ci się wydaje widząc po zdjęciach?

u nas na ilach kazdy predzej czy pozniej padnie. jesli ktos nie ma takiej ziemi to nie zrozumie.

42 minuty temu, Łolek napisał:

No przecież nikt nie karze ci takiego kupować a opinie takich szpecy jak ty to mnie akurat średnio interesują 

A tak na przyszłość żebym ja i inni nie popełnili błędu z zakupem to wstaw proszę zdjęcie swojego agregatu 

wiesz co to logika ???

w drugim zdaniu zaprzeczasz pierwszemu..

35 minut temu, slawek74 napisał:

nie ma takich doswiadczen jak ty -u nas wystarcza do tego golebie.

naprawiasz lozyska ? na yt zobaczyles ???

30 minut temu, Qwazi napisał:

nawet podnoszenie belki slabo dziala..

a moze taki teren u nas ???  

24 minuty temu, Łolek napisał:

w odroznieniu od ciebie, nie mam z czytaniem, a nawet zrozumieniem tego co czytam problemow..

8 minut temu, Ceres2 napisał:

Można tylko wytrzyma tyle co ten akumulator no nie wiem skąd ten aku będzie miał energię ale ogólnie nie będzie już 230 tylko przykładowo 12

lolek -ty taki madry przetlumacz, o co twojemu koledze chodzi ?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, slawek74 napisał:

w kałuży pływają

phiii. w Plutyczach cały rok....

1 minutę temu, jacus napisał:

bryly sa ...

i co? one w łozyska np wchodzą i zacierają się przez to?

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano

Kuźwa jakby tak żyto zasiać bezorkowo pod doplaty 🤔 ciekawe jak to będą kontrolować 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jacus napisał:

Nie wiem...może oleju w ciągniku mało i przez to nie chce podnosić🤔... co ja tam mogę wiedzieć...pytam tylko🤷

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
jacus napisał:

dandys -to sie ciesz, u mnie prawie 2 tygodnie zapowiadaja, 

na lubinie kaczki plywaja 🤣

1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Się rozpadało🌧️ sąsiad potsypal  kukurydzę saletro-ciekawe jak to się sprawdzi

ja tak robie od lat.

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

bo???

bryly sa ...

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Miałeś taki że tak twierdzisz czy tylko ci się wydaje widząc po zdjęciach?

u nas na ilach kazdy predzej czy pozniej padnie. jesli ktos nie ma takiej ziemi to nie zrozumie.

42 minuty temu, Łolek napisał:

No przecież nikt nie karze ci takiego kupować a opinie takich szpecy jak ty to mnie akurat średnio interesują 

A tak na przyszłość żebym ja i inni nie popełnili błędu z zakupem to wstaw proszę zdjęcie swojego agregatu 

wiesz co to logika ???

w drugim zdaniu zaprzeczasz pierwszemu..

35 minut temu, slawek74 napisał:

nie ma takich doswiadczen jak ty -u nas wystarcza do tego golebie.

naprawiasz lozyska ? na yt zobaczyles ???

30 minut temu, Qwazi napisał:

24 minuty temu, Łolek napisał:

w odroznieniu od ciebie, nie mam z czytaniem, a nawet zrozumieniem tego co czytam problemow..

8 minut temu, Ceres2 napisał:

lolek -ty taki madry przetlumacz, o co twojemu koledze chodzi ?

z wieloma rzeczami masz problem tylko myślisz że nie masz...

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

nie mam z czytaniem, a nawet zrozumieniem tego co czytam problemow..

Przepraszam Cię najmocniej...może się mylę, ale pytałem o to, czy nie trzeba by lepiej uprawić albo ustawić, a Ty mi odpowiedziałeś, że słabo podnoszenie działa...teraz wpadłem w konsternację lekko, bo nie wiem czy...nie doczytałeś...czy nie zrozumiałeś, bo to jakby...nie na temat odpowiedź

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Czemu?

Z kulkami w tym roku się przenoszę 

Póki nie masz pieniędzy w garści,pewny nigdy nie jesteś.

Przenosisz, powód?

Opublikowano
2 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Raczej nie. W fazie w jakiej teraz są zboża zimowe to nawet takiej ścieżki z 1 lejka nie zauważysz. Z co do lanc to dajmy na to że masz pole 1000x100m (wiem że nie masz takich pól)  to przyjmując że c330 przy jednym przejeździe zgnieciesz 60cm to przy tylu przejazdach lancą 15m zgnieciesz "aż" 18ar mniej niż przy lancy 10m 

Młody człowieku jeszcze się uczysz to nie jestes na bakier z matematyką więc teraz policz ile pogniecie na tym polu taki @slawek74 swoim 18m opryskiwaczem i jakie slawciu masz gumy 🤔 z trzy razy takie jak w ciapku pewnie

Opublikowano
11 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Kuźwa jakby tak żyto zasiać bezorkowo pod doplaty 🤔 ciekawe jak to będą kontrolować 

W d*pę niech wsadzą te bezorki.

Limit hektarów na kraj chyba jest to wyjdą symboliczne grosze.

Ja wpisałem wszędzie mieszanie słomy bo to robię corocznie. Na łubinie wpisałem bezorkę, bo tam pole że agregatem przemieszam.

Ale za mieszanie słomy nie zdziwię się jak zamiast 100 będzie 10zł.

Jeśli ten zeszyt zabiegów będą egzekwować to już całkiem traci sens

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

Młody człowieku jeszcze się uczysz to nie jestes na bakier z matematyką więc teraz policz ile pogniecie na tym polu taki @slawek74 swoim 18m opryskiwaczem i jakie slawciu masz gumy 🤔 z trzy razy takie jak w ciapku pewnie

mój opryskiwacz to 20m 😁 a gumy 480🙋‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v