Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Karol6130 napisał:

Zadowolony z niego?

Ja mam chwastox na owies

No nie wiem miesiąc dwa go kupiłem, narazie 20ha prysnelem , podoba mi się 5 sekcyjny rozdzielacz dużo ułatwia , i dobrze że w siunce nie ma z tyłu szyby to wygodnie się zamyka , 🤣 chyba 9tys nie całe, no i lance fajnie bo zamykane na zatrzaski. 

IMG_20230422_180636.jpg

18 minut temu, radekz200 napisał:

co tam psiukasz tak w ogóle?

Grzyb ,mikro mocznik siarczan

Edytowane przez DANDYS
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Karol6130 napisał:

Ale na owies nie szkodzi?

Dlaczego dla cierpliwych?

Zadowolony z niego

Pryskalem tym zestawem fundamentem +asystent 

Zawsze szedł chwastox któryś.Mam sąsiada co siedzi w opryskach....On mi to podpowiedział.Chwastox szybciej działa,fundamentem po dwóch tygodniach możesz dopiero coś dostrzec.(to nie na moje nerwy😉)ale zadowolony byłem  bardzo

Edytowane przez Baks00
  • Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

Dają coś?

no właśnie nie wiem i zapytuje...

posadziłaś kartofle? stanęłaś na linii ognia ?

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

no właśnie nie wiem i zapytuje...

posadziłaś kartofle? stanęłaś na linii ognia ?

A skąd jeszcze z pracy nie ma mojego operatora. Kupiłam ziemniaki tylko. Ile mi trzeba na 22 ary sadzeniaków?

Opublikowano

ooo, chyba kartofle dochodzą że tak paruje....

1 minutę temu, DANDYS napisał:

@szymon09875 😕😕

IMG_20230422_122135.jpg

Ile mi trzeba na 22 ary sadzeniaków?

oj to zalezy od kalibru kartofla i ustawienia sadzarki.

Opublikowano
6 minut temu, DANDYS napisał:

Ja mam chwastox na owies

No nie wiem miesiąc dwa go kupiłem, narazie 20ha prysnelem , podoba mi się 5 sekcyjny rozdzielacz dużo ułatwia , i dobrze że w siunce nie ma z tyłu szyby to wygodnie się zamyka , 🤣 chyba 9tys nie całe, no i lance fajnie bo zamykane na zatrzaski. 

IMG_20230422_180636.jpg

Grzyb ,mikro mocznik siarczan

co na grzyba?

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

ooo, chyba kartofle dochodzą że tak paruje....

oj to zalezy od kalibru kartofla i ustawienia sadzarki.

300 kg owacji po 1 zł a reszta swoje... Jakoś to będzie stonka je zamorduje i tak

Opublikowano

Jakoś to będzie stonka je zamorduje i tak

czemu? też nie pryskasz?

Opublikowano

Ale przewaliłem dziś roboty, ostatnie 2 ha mieszkanki do posiania w poniedziałek i fajrant , jeszcze miesiąc czasu nie siałem jarego 😐

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

O tak 👇

IMG_20230422_171134.jpg

Sodoma i gomora, z siewnikiem się grzebał, z wałem też, a za wałem 10cm wszystko siadło. Jeszcze tak na odpyrdol to nigdy nie miałem zrobione. 50kg trawy na hektar bo sporo na wierzchu. 

Ale kolega mnie pocieszył, mówi że im bardziej na odpyrdol zrobione to ładniej rośnie 😂 10 ar zostało bo po osie siadał.

Rada pierwyj sort 👍👍👍...ale tam qq ma być 🤷

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

RSP dziś wystartowała z kukurydzą... A z drobnych to prawie kto żyw to dziś ziemniaki sadził...

kurna... w tym sezonie to ja chyba ostatni z sadzeniem będę... też kilku dziś sadziło w naszych stronach... chyba po niedzieli sie wezmę za ten temat..

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

kurna... w tym sezonie to ja chyba ostatni z sadzeniem będę... też kilku dziś sadziło w naszych stronach... chyba po niedzieli sie wezmę za ten temat..

Dziś to kawalkady rusaczy, trzydziestek i siuntek - prawie wszystkie ciągały tylko kultywatory i sadzarki, ewentualnie obsypniki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v