Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Luki99 napisał:

Ja kupiłem w sklepie rolniczym za 420 zł tylko taki trochę inny na kolbke najprostszy. 

No widziałem takie też 

10 minut temu, soltys48 napisał:

Mam taki. Wybrałem po rozmowach z praktykami 

Mój ma PROWADNICĘ 200cm

IMG20230118094336.jpg

IMG20230118094452.jpg

Przemek tylko w necie same 180 cm widzę

Ta te vink  jakie mają opinie ?

Opublikowano
13 godzin temu, Baks00 napisał:

Masz żonę?

Nie mam, krów też nie

Opublikowano
12 minut temu, soltys48 napisał:

Dobre opinie mają 

Przemek swojego kupiłeś u siebie na miejscu w jakimś sklepie?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, soltys48 napisał:

Mam fajnie zaopatrzoną hurtownię na miejscu ale wycielacze mieli słabe.

U tych z linku kiedyś też zakupy robiłem. Gość z sensem gada 

No ja praktycznie tylko u nich kupuje ,folie ,pasy,linki , części do dojarki itp . Na miejscu  Robert jeszcze lepsze ceny daje

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano
16 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Przemek to kupiłeś u mnie można powiedzieć bo mam 20 km do nich , w piątek nawet byłem po pasy do byków

Ten siewnik fajny. 

Oj tym ludziom to się nudzi. Somsiad przyszedł obornik obrzucać 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

39 minut temu, marulekk napisał:

Kolejny dzień bez smaku, zatoki zawalone, uujjjj z takimi świętami żebym smaku Żurka nie czuł , za Tuska tego nie było 

@Pafnucy12 ładny ten twój motor, który to rocznik??

Mój podrapany i stary więc wstyd będzie ci jechać koło mnie 🥺

Małgosia poznała Jasia.

Po kilku spotkaniach Małgosia postanawia zaprosić Jasia w niedziele na obiad.

Jasiu zgodził się, ale był drobny szczegół.

Pochodził z biednej rodziny i nie wiedział za bardzo jak się ubrać.

Po chwili zastanowienia przypomniał sobie, że ma w szopie starego Junaka, więc po połączeniu ze starymi dżinsami i skórzaną kurtką będzie git.

Poszedł więc do szopy, ogarnął całe siano którym pojazd był przykryty i zamarł.

Junak był cały zardzewiały.

Na to Jasiu wpadł na genialny pomysł.

- Wysmaruje go wazeliną.

Tak więc zrobił i Junak świecił się jak po wypolerowaniu.

W niedziele pojechał do Małgosi gdzie czekała na niego przed wejściem i mówi:

- Tylko pamiętaj Jasiu! Po zjedzeniu obiadu nie wolno ci się odezwać. Kto odezwie się pierwszy myje wszystkie gary, taka jest u nas tradycja.

- No dobra, niech będzie. Chyba ich porypało że ja gość będę gary mył.

Weszli więc do domu, zasiedli do stołu, zjedli obiad i cisza.

Ojciec sobie myśli.

- Co ja będę się odzywał. Robiłem całą nockę, a teraz miałbym te gary myć? Nigdy w życiu, siedzę cicho!

Matka myśli.

- No chyba ich porąbało jeśli myślą że się odezwę! Cały dzień obiad gotowałam, a teraz miałabym jeszcze zmywać, no i jeszcze ta patelnia oj jaka urypana. Nic z tego siedzę cicho.

Małgosia sobie myśli.

-Żeby tylko Jasiu się nie odezwał.

Jasiu myśli.

- Porąbani. Przyszedłem w gości i myślą że gary będę mył.

Minęła godzina i jeszcze nikt się nie odezwał.

Jasio się wkurzył, położył Małgosię na stół i zerżnął.

Ojciec sobie myśli.

- A co mnie to k**wa obchodzi. Pewnie dyma ją codziennie. Ja tych garów nie dotknę.

Matka myśli.

- A w d*pie to mam. Jak pomyśle o tej patelni to mi się słabo robi. Siedzę cicho.

Mijają dwie godziny.

Jasio się wkurwił, wziął matkę, położył na stół i zerżnął.

Ojciec myśli.

- No k**wa mać przegiął, ale mam to w d*pie. Całą noc harowałem i teraz nie będę garów mył.

Małgosia myśli.

- Żeby tylko Jasiu się nie odezwał.

Mijają trzy godziny i dalej cisza.

Zaczęło padać, Jasio podbiega do okna patrzy, a tam całą wazelinę zmyło mu z Junaka. Myśli sobie:

- No cholera, odezwę się.

- Macie może wazelinę?

Na to wystraszony ojciec.

- Dobra, dobra to ja już k**wa te gary umyję.

Gregor dowcip 👍👍👍👍👍💪💪💪💪💪👏👏👏👏👏👏

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Właśnie byłem na przeglądzie landkiem i z motogodzin wyszło, że robię ich 140 rocznie.

to znak że trzeba kolejny dokupić. 

zamęczysz bidaka. 

a ja spacer na pole z banieczkami dizla 🥺

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v