Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

c330 była z 1969 roku sprzedana w 2007 lub 8 już nie pamiętam. Cykała jak pszczółka 

Podejrzewam że też był czas że lekko nie miała?

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał:

to jest to samo silnik skrzynia I mosty tylko w plastiki obłożone to gdzieś chyba w Sieradzu czy Kaliszu składali ale do tego słyszałem że części brakuje jakiś takich drobnych bo ja kiedyś myślałem o takiej 16 do bez orki

czyli składali je z jakichś padaków z pgrów i części ze szrotów ? 

Opublikowano

konteno napisał:

4 minuty temu, wojtal24 napisał:

to jest to samo silnik skrzynia I mosty tylko w plastiki obłożone to gdzieś chyba w Sieradzu czy Kaliszu składali ale do tego słyszałem że części brakuje jakiś takich drobnych bo ja kiedyś myślałem o takiej 16 do bez orki

czyli składali je z jakichś padaków z pgrów i części ze szrotów ? 

on jest z czesci zetora i ciężkiej serii ursusa

Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Fendt z przełomu lat 80-90 chodzą praktycznie bezawaryjnie a robią więcej jak te ursusy 👍

wyjdź na dwór i spójrz na społeczeństwo, to są niby ogarnięci a kiedyś byli ciemniacy. i teraz pomyśl jak dla obecnej biedy umysłowej tamci nie byli zbyt rozgarnieci i to oni składali te maszyny i przestań się dziwić że to jest jakie jest 

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Fendt z przełomu lat 80-90 chodzą praktycznie bezawaryjnie a robią więcej jak te ursusy 👍

Twoim tokiem to Fendt nie potrzebuje troski

Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał:

Twoim tokiem to Fendt nie potrzebuje troski

Wymaga nawet większej niż ursus. Tyle że jakość tych masz z lat 90 jest naprawdę w pytę. Do tego to są firmy istniejące do dziś i są do nich części logicznej jakości. 

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

dla sprzątaczek i konserwatorów powierzchni na pewno, ktoś musi burdel po obecnych sprzatnąć. pierwsze to ukropów wygnać a później wieszać zdrajców

znowu ciekawe czasy. 

narodowi pasuje, i tak będzie pięknie 🙊

Opublikowano
11 minut temu, TheraRolnik napisał:

no ale fendt szedł do przodu i praktycznie 2-3 razy w ciągu dekady opracowywał ,testował i wypuszczał nowe serie i modele prowadząc w międzyczasie badania nad materiałami konstrukcyjnymi wykorzystywanymi do budowy ciągników a nasi co , w kółko to samo 

ale szukając analogii z tym starym 50 letnim 1014 którym wszyscy gardzili i wieszali na nim psy to za Odrą próżno szukać porównywalnych wiekowo fendów w rolnictwie zawodowym , jakiego farmera serii 200 czy pierwsze favority 6setki

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Wymaga nawet większej niż ursus. Tyle że jakość tych masz z lat 90 jest naprawdę w pytę. Do tego to są firmy istniejące do dziś i są do nich części logicznej jakości. 

Fendty do nas trafiają po ponad 20000mth  i jeszcze nieźle chodzą  a co zostaje z  ursusa 

Po 20 tyś liczniki sie zerują i polak cieszy się że kupuje z przelotem 8 czy 9 tysięcy godzin 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

no ale fendt szedł do przodu i praktycznie 2-3 razy w ciągu dekady opracowywał ,testował i wypuszczał nowe serie i modele prowadząc w międzyczasie badania nad materiałami konstrukcyjnymi wykorzystywanymi do budowy ciągników a nasi co , w kółko to samo 

ale szukając analogii z tym starym 50 letnim 1014 którym wszyscy gardzili i wieszali na nim psy to za Odrą próżno szukać porównywalnych wiekowo fendów w rolnictwie zawodowym , jakiego farmera serii 200 czy pierwsze favority 6setki

Oj nie pracują ale znajdziesz, pełno na youtube starych ciągników. W Anglii leylandów starych też pełno. 

Opublikowano
19 minut temu, gregor1284 napisał:

dla sprzątaczek i konserwatorów powierzchni na pewno, ktoś musi burdel po obecnych sprzatnąć. pierwsze to ukropów wygnać a później wieszać zdrajców

Szybciej to się nasz kolega Piotrek ożeni..... 

• Confused 1
Opublikowano
6 minut temu, konteno napisał:

jeśli coś jest idealne to na co poprawiać? taki passat np zobacz :D 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Fendty do nas trafiają po ponad 20000mth  i jeszcze nieźle chodzą  a co zostaje z  ursusa 

Po 20 tyś liczniki sie zerują i polak cieszy się że kupuje z przelotem 8 czy 9 tysięcy godzin 

No gdzie zeruje🤦od 8 tys ten licznik nie chodzi😉

Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał:

Ale wam powiem że jak musowo się rozpinać i przepinać to każdy ciągnik to złoto.....

I tak kończyła seria ciężka, była tania jak barszcz sprzedając 30 na koncie było 16,800zł za tą kwotę kupił bym jedno napędową serię ciężką a do 7211 trzeba było dać minimum 22tys. 

Więc ciągniki stały zespawane do opryskiwaczy lub innych maszyn. 

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Co ciekawe te elektroniczne w zetorach chodzą. A te niby trwalsze mechaniczne to strach z pudełka wyciągać już nie mówiąc jak to obroty wskazuje. 

Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał:

Szybciej to się nasz kolega Piotrek ożeni..... 

Chciałbym tu normalnie żyć
Spokojnie żyć, normalnie żyć

To ten świat, na niego łatwo zrzucić winę
To ten świat, a nie my, jest skurwys...em

• Like 1
Opublikowano
Baks00 napisał:

3 minuty temu, Łolek napisał:

chodzi chodzi wyświetlacz może się rozlać ale licznik chodzi a w niejtórych samichodach po 200tys chyba się zeruje coś mi się obiło 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v