Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, TheraRolnik napisał:

Nie ważne czy stary czy młody, w ciężkiej robocie każdy ursus się sypie 

U nas ludzie mają i robią , coś się naprawi i jedzie dalej

Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

Tylko jeśli tak mają wyglądać cenny to lepiej szukaj tego JD, być może nawet taniej go kupisz niż ursus+remont.

on chce nowszego ursusa i nie musieć nic przy nim robić 

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

U nas ludzie mają i robią , coś się naprawi i jedzie dalej

W robocie mam doskonały przykład jakie ursusy są wytrzymałe w ciężkiej robocie 

Ciągle trzeba przy nich grzebać 

1 minutę temu, konteno napisał:

Coś mówił że babę ma młodą 🤔 może ta sama zasada obowiązuje 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Grzesiu ty to byś piasek na pustyni sprzedał 😜

słyszałeś o tym eskimosie co lodówkę kupił? mówię lutsivik u was zimno ale się przyda, kup niech chociaż dzieci w cieple posiedzą, no i kupił

• Haha 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

49 minut temu, mf362 napisał:

Zadowolony był z zakupu na drugi dzień ?

No jeździł nim parę lat, jakoś się musiał przekonać 

Drugi znajomy pojechał po nocy kupować auto, Vectra B po tuningu, wtedy był na nie szał. Kupił, wrócił do domu. Rano patrzy, a ona taki tuning że w tylnych drzwiach klamki zaspawane 

7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No tak,ale zmęczenie materiału 50 a 20 lat chyba jest różnica😉, kto to później kupi , ja bym się wstydził przyznać że kupiłem ciągnik z 74 roku...

Przecież to za rok będzie miało pół wieku za sobą, to już powoli kierunek huta a nie pole trzeba obierać 

no jakiedys też miałem takich klientów wystawiłem ibizę tak ok 18 a że to było w zimę więc było ciemno i dzwoni klient się pyta co i jak i mówi że za godzinę będzie ja mówię że już ciemno i może rano żeby sobie dobrze obejrzeli no o 20 auto sprzedane przyjechało 2 gości z czego jeden podcięty ten trzeźwy się przejechał po wsi z 500m a że to była Ibiza 1.9tdi więc się zbierała i wypłacili ten trzeźwy pojechał jednym pierwszy tym drugim za nim podcięty koleś

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

A ja chcę różowego jednorożca i kto ma lepsze marzenia? Te ciągniki są proste, ale wad mają też trochę po za tym ostatni 1134 zjechał z taśmy w 2009 roku czyli ile ma lat? 

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

W robocie mam doskonały przykład jakie ursusy są wytrzymałe w ciężkiej robocie 

Ciągle trzeba przy nich grzebać 

A ja powiem że jak jest się szmelarzem,to wszystko się będzie psuć.

Kupisz za swoje zadbasz,poszanujesz,to i pol wieczny traktor będzie cykal 

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, wojtal24 napisał:

no jakiedys też miałem takich klientów wystawiłem ibizę tak ok 18 a że to było w zimę więc było ciemno i dzwoni klient się pyta co i jak i mówi że za godzinę będzie ja mówię że już ciemno i może rano żeby sobie dobrze obejrzeli no o 20 auto sprzedane przyjechało 2 gości z czego jeden podcięty ten trzeźwy się przejechał po wsi z 500m a że to była Ibiza 1.9tdi więc się zbierała i wypłacili ten trzeźwy pojechał jednym pierwszy tym drugim za nim podcięty koleś

mazdę sprzedawałem to kupujący przy samym podpisywaniu umowy na szybko pyknął ćwiartkę i dwa piwa. wsiadł i pojechał

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

A ja chcę różowego jednorożca i kto ma lepsze marzenia? Te ciągniki są proste, ale wad mają też trochę po za tym ostatni 1134 zjechał z taśmy w 2009 roku czyli ile ma lat? 

pośród różowych traw na pluszowej łące 💕💕💕💕

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Za duży uraz mam

jak każdy

Opublikowano
23 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nigdy takiego starucha nie kupie 

2000 rok 100koni to musisz szykować wiadro kasy i nietykany to obawiam się że możesz ta astrę zajeździć nim znajdziesz 

• Haha 2
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

13 minut temu, hubertb napisał:

Równie dobrze można szukać dziewicy w Mielnie. 

No ja bym wolał takiego cristala zamiast tej 80 z 74 

https://m.olx.pl/d/oferta/crystal-100-jak-ursus-1014-turbo-10245-1134-zetor-ciagnik-CID757-IDRMOnk.html?reason=observed_search

to jest to samo silnik skrzynia I mosty tylko w plastiki obłożone to gdzieś chyba w Sieradzu czy Kaliszu składali ale do tego słyszałem że części brakuje jakiś takich drobnych bo ja kiedyś myślałem o takiej 16 do bez orki

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

pośród różowych traw na pluszowej łące 💕💕💕💕

jak każdy

ojej. czasy chiba dobre. 

roboty nie zabrakuje 🤭

Opublikowano
4 minuty temu, Baks00 napisał:

c330 była z 1969 roku sprzedana w 2007 lub 8 już nie pamiętam. Cykała jak pszczółka 

Opublikowano
6 minut temu, Baks00 napisał:

Fendt z przełomu lat 80-90 chodzą praktycznie bezawaryjnie a robią więcej jak te ursusy 👍

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

ojej. czasy chiba dobre. 

roboty nie zabrakuje 🤭

dla sprzątaczek i konserwatorów powierzchni na pewno, ktoś musi burdel po obecnych sprzatnąć. pierwsze to ukropów wygnać a później wieszać zdrajców

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v