Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Karol6130 napisał:

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jak już wyleczysz się z tego deheusa to tą sipmę na wschód wyślij. To ze się więcej urobisz nie znaczy że więcej za mleko Ci zapłacą. 

A z której firmy dodatki będą lepsze 

Mam w okolicy różne przykłady 

Stada prowadzone przez konkurencyjne firmy 

Brakuje im jałówek na remont 

Ja do tej pory nie miałem z tym problemu 

Dużo kryłem mięsem 

Dopiero 22 rok i kupne bele i trawa zrobiły problem 

Można powiedzieć że za dużo trzymałem sztuk względem hektarów 

jałówki to nie problem żywienia tylko ,,zarządania,,

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Luki99 napisał:

A dlaczego nie porównywać mam większość czystych Hf - ów

No jak mało białka to gęsto srają i dużo scielisz to są czyste 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał:

Ja tym Iveco co się widzieliśmy 35 na pusto. A Man 8-163 z kartą z towarem 100 a było 78zlotych

To doj**ali cenę🥺 

To ja z kara to te 70 dych będę placił.

Darmozjady

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

sorry ale ja nuc z tego nie rozumię... a co to krowa 🤔 a jeszcze żeby z niej mleko było 🙆‍♂️😁 ja zatrudniam fachowców 🤪😁

A to trzeba fachowca zatrudniać żeby żywić krowy robi się jak się uważa i tyle po co zbędne kombinacje. 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

No jak mało białka to gęsto srają i dużo sciekisz to są czyste 

Srają normalnie jak za dużo białka to żadko srajo

Opublikowano
53 minuty temu, ippon napisał:

Kwasi. Widziałem po czubku głowy, że ma Pan długie porzycie. Jakie ma Pan metody na zatrzymanie kobiety przy sobie?

Mało gada i dużo robi.

Kwasi. Widziałem po czubku głowy, że ma Pan długie porzycie. Jakie ma Pan metody na zatrzymanie kobiety przy sobie?

Mało gada i dużo robi.

Mało gada i dużo robi.

• Like 1
Opublikowano
49 minut temu, konteno napisał:

ale dziedzica nie ma żeby AF przepisać 

@malaczarna jakbyś na karchera sie napaliła bardziej niż na rumbe to odradzam, nie wiem ile naqrwiał ale jak na młody zadbany wizualnie sprzęt to kociołek szybko zdechł 

IMG_20230331_074131.jpg

Mam piorący do dywanów. Żyje już 5 lat

Opublikowano
13 minut temu, Luki99 napisał:

I dlaczego PRIMO nie każe mi porównywać swoich krów do twoich lub jego. 

Właśnie dlatego, że to zupełnie inne rasy. Posłużę się słowami jednego kolegi @lukasz20 pozdrowionka: " jeśli krowa ma w genach 30 czy 40 litrów, to jeśli jej nie dasz jeść na te litry, to albo będzie doić bardzo słabo, albo się wkończy" 

Ja świadomie wybrałem rasę, a raczej mieszankę ras na moje warunki

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Moje robią ścisło 

To nie bardzo, może drożdże by się zdały, Karol tak na odległość to się nie da, z federacji weź żywieniowca i zobacz co powie 

Opublikowano
17 minut temu, Karol6130 napisał:

A z której firmy dodatki będą lepsze 

Mam w okolicy różne przykłady 

Stada prowadzone przez konkurencyjne firmy 

Brakuje im jałówek na remont 

Ja do tej pory nie miałem z tym problemu 

Dużo kryłem mięsem 

Dopiero 22 rok i kupne bele i trawa zrobiły problem 

Można powiedzieć że za dużo trzymałem sztuk względem hektarów 

Biofeed, blattin z innymi nie miałem stycznosci to Ci nie polecę. Daj sobie z tymi zbożami spokój a lepiej obsiej lucerną i qq. W każdej firmie znajdzie się taki ambitny co bardziej chce być przedstawicielem handlowym niż doradcą ale to już musisz sam ocenić who is who. Zrób sobie ten kurs inseminacji to po każdym wycieleniu sobie przeplukasz krowę, co masz płacić za usługę z nasieniem to sobie zrobisz krowę 2 razy jak coś tam nie idzie a i tak Cię wyjdzie taniej niż inseminator 

Opublikowano
34 minuty temu, Łolek napisał:

Karol tego nie wiem  pewien mądry żywieniowiec jeden z nielicznych 

Powiedział te slowa

Mnie na kartce wszystko pasuje, ale to ty jesteś co dzień w oborze 

I "wrazie by się coś działo to szybko dzwoń"

• Like 1
Opublikowano
Luki99 napisał:

No jak mało białka to gęsto srają i dużo sciekisz to są czyste 

Srają normalnie jak za dużo białka to żadko srajo

a jak to jest normalnie 🤔 a jak żadko🤔🤦‍♂️

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

To nie bardzo, może drożdże by się zdały, Karol tak na odległość to się nie da, z federacji weź żywieniowca i zobacz co powie 

Tymbardziej że pierwsza konsultacja za free

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, PAN88 napisał:

Ja tym Iveco co się widzieliśmy 35 na pusto. A Man 8-163 z kartą z towarem 100 a było 78zlotych

Gdzie tak kradną.W Warszawie?

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Właśnie dlatego, że to zupełnie inne rasy. Posłużę się słowami jednego kolegi @lukasz20 pozdrowionka: " jeśli krowa ma w genach 30 czy 40 litrów, to jeśli jej nie dasz jeść na te litry, to albo będzie doić bardzo słabo, albo się wkończy" 

Bo to mądry facet jest i chyba mogę powiedzieć że kolega mój, co nie @lukasz20

8 minut temu, Luki99 napisał:

A to trzeba fachowca zatrudniać żeby żywić krowy robi się jak się uważa i tyle po co zbędne kombinacje. 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Po tym co tu wypisujesz to chyba jeszcze mało wiesz 

I wczoraj pytałem o wydajność wyrażaną w liczbach i nic nie napisałeś 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Łolek napisał:

Bo to mądry facet jest i chyba mogę powiedzieć że kolega mój, co nie @lukasz20

Ja też tak chyba mogę powiedzieć🤔 . A że mądry facet, to oczywiste

Edytowane przez Qwazi
  • Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

Ja mam hf-y żywię przeciętnie głównie treściwą że zboża i nie wykańczają się jakoś te krowy a od mieszanek ras szczególnie z simentalem to niema mleka i tylko się pasą 

@lukasz20

Po tym co tu wypisujesz to chyba jeszcze mało wiesz 

I wczoraj pytałem o wydajność wyrażaną w liczbach i nic nie napisałeś 

Ok już piszę wydajność jest bardzo dobra według mnie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v