Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
HF86 napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał:

kupić dobrą pełnoporcjiową...

na upainskim splesnialym posladzie. z dużą dawką ruskiego mocznika dla wyprowadzenia parametrów 🤭

może ty ja mam inną dobrą z mieszalni co krajowe zboże stosuje...

Opublikowano
21 minut temu, Qwazi napisał:

Myślę, że możesz zostać koordynatorem do spraw dobrych stosunków pomiędzy koalicjantami🤔

Sporo mniejsza niż u mnie

Biere to nawet w ciemno 

Opublikowano
19 minut temu, HF86 napisał:

I temu nrfem kryjesz 🤔

No co zrobić ,jak krowa się nie nadaje pod dużego cielaka 🤷. Inne mam zacielone Lm Sm An i dwie jałówki RP 😛

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

może ty ja mam inną dobrą z mieszalni co krajowe zboże stosuje...

nasze bambry już się wyleczyli z gotowców. 

swoje ziarko, do tego dokupią u okolicznych, dodatki dojadą i młyn mobilny zrobi dokładnie to co żywieniowiec z gospodarzem oczekują. 

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Ja wielu ludziom to okazuje. Jeszcze innym głównie pogardę 

Pani Dżaneto niech się Pani zastanowi, czy nie lepiej przejść do naszego obozu, niż być obiektem lekceważenia i pogardy własnego lidera🤭. Myślę, że piastując funkcję szefowej do spraw kontaktów z mediami się Pani odnajdzie. Fundusz reprezentacyjny będzie okazały🤗

5 minut temu, Łolek napisał:

Biere to nawet w ciemno 

Jak się Pani Dżaneta zdecyduje, to będzieta ściśle współpracować 🤭

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, Qwazi napisał:

Sławek, czemu kryjesz NRFem🤔

Możesz 

Ja wyznaje zasadę, że zdrowie bydła i mój święty spokój jest dobrem naczelnym i ważniejszym od wydajności 

No ale trzymasz pewien poziom zapewniajacy dochód 

13 minut temu, Luki99 napisał:

To właśnie taka sama zasada jaką ja stosuje. 😉

No to ile od sztuki doisz dziennie czy  w laktacji dzięki tej zasadzie 

5 minut temu, HF86 napisał:

swoje ziarko, do tego dokupią u okolicznych, dodatki dojadą i młyn mobilny zrobi dokładnie to co żywieniowiec z gospodarzem oczekują. 

Robiłem i już nie robię, gotowa z neorolu weszła i  tylko młodzież na własnej 

Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

Samo to że własna jest droższa o czymś świadczy 

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

No ale trzymasz pewien poziom zapewniajacy dochód 

Bez tego hodowla nie ma sensu. Wcześniej, czy później bankrut, a wtedy już żadne zasady nie potrzebne

Opublikowano
9 minut temu, Karol6130 napisał:

Samo to że własna jest droższa o czymś świadczy 

kiełbasa w biedronce też po 20 biała, a ja zaraz będę kręcił po swojemu i po 25 lekko wyjdzie i jeszcze się urobie 🥺

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Qwazi napisał:

To jest pasza dla cielaków. Gdyby była dla krów i zastąpiłby skoncentrowane białka i energię objętościową słabą energią to trochę by było słabo 

Dla cielaków to wystarczy tylko zboże i witaminy. W zbożu i sianokiszonce jest białko czego  Ci jeszcze trzeba 

Edytowane przez Luki99
Opublikowano
1 minutę temu, Luki99 napisał:

Dla cielaków to wystarczy tylko zboże i witaminy 

Niekoniecznie 

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Kaszy muszę jechać kupić mam nadzieję że nie ukropskiej. 3 wyroki dziś chłopaki wydają 

To będzie zasmażka🤗

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v