Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Luki99 napisał:

Zboże ma białko sianokiszonka i wystarczy co za dużo to niezdrowo 

I jaka wydajność 🤔że zapytam 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

O na taki zjazd koalicyjny to i ja bym się stawił, to dla mnie też jaką funkcje poproszę 

I tak sobie myślę że Mietka ugrupowanie nie ma szans 

Wiwat Wolność Dla Jaj I Cyców 

Skrót WWDJIC 🤔podoba się dla mnie tą myśl 

Myślę, że możesz zostać koordynatorem do spraw dobrych stosunków pomiędzy koalicjantami🤔

1 minutę temu, Łolek napisał:

I jaja wydajność 🤔że zapytam 

Sporo mniejsza niż u mnie

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

I jaja wydajność 🤔że zapytam 

Dla mnie wystarczająca

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale ja inwestuje w opasy , krowy to takie tylko hobby 

Ale to, że hobby nie znaczy, że masz to partaczyć i robić sobie problemy. Jak Ci krowa da trochę mleka i cielaka do opasu, którego nie będziesz musiał kupić, to już na niej zarabiasz

• Like 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

co nie zapisane to zapomniane....

Jak w czymś się robi, to się zapominać nie powinno

ale jak by zapisał i to czytał i powtarzał to może i by dotarło 🤔😉

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

🤔

Sporo mniejsza niż u mnie

Pewnie taka sama 

Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale ja inwestuje w opasy , krowy to takie tylko hobby 

I temu nrfem kryjesz 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Ale to, że hobby nie znaczy, że masz to partaczyć i robić sobie problemy. Jak Ci krowa da trochę mleka i cielaka do opasu, którego nie będziesz musiał kupić, to już na niej zarabiasz

Tak jest bo niekturzy to by chcieli nie wiadomo o ile mleka od krowy 

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Dzisiaj mogę i na komunistyczną partię Polski.😁🙃

Ty przystępuj do naszego ugrupowania. Jakąś fuchę Co się znajdzie. Ważne, żeby Mietków elektorat dmuchnąć sprzed nosa🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Jak mój teść i 🫢

Sławek, czemu kryjesz NRFem🤔

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

A kredy?

Mówi że jedno i drugie nie potrzebne 

Możesz 

2 minuty temu, Luki99 napisał:

Tak jest bo niekturzy to by chcieli nie wiadomo o ile mleka od krowy 

Ja wyznaje zasadę, że zdrowie bydła i mój święty spokój jest dobrem naczelnym i ważniejszym od wydajności 

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Dodać drożdży ?

20230330_202851.jpg

Skład będzie dobry po wyrzuceniu rzepaku Soji i pszenżyta a dodaniu wysłodki i witamin

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

🤔

Ja wyznaje zasadę, że zdrowie bydła i mój święty spokój jest dobrem naczelnym i ważniejszym od wydajności 

To właśnie taka sama zasada jaką ja stosuje. 😉

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

kupić dobrą pełnoporcjiową...

na upainskim splesnialym posladzie. z dużą dawką ruskiego mocznika dla wyprowadzenia parametrów 🤭

Opublikowano
4 minuty temu, Luki99 napisał:

Skład będzie dobry po wyrzuceniu rzepaku Soji i pszenżyta a dodaniu wysłodki i witamin

To jest pasza dla cielaków. Gdyby była dla krów i zastąpiłby skoncentrowane białka i energię objętościową słabą energią to trochę by było słabo 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v