Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, TheraRolnik napisał:

No jak jak, normalnie 🤷 

Kukurydza, wysłodki i na to śrut

A siano, sianokiszonke można dać w trakcie dojenia albo po dojeniu 👍

Zrywać się specjalnie żeby wrzucić qq ? Podziękuję 😉 i ty się dziwisz że nie masz czasu na nic i nigdzie pojechać dalej nie możesz  jak ty cały dzień w oborze siedzisz ... 

Ja jak wyjadę rano to wrócić muszę dopiero wieczorem 👍

Ale to bym musiał dłużej siedzieć rano i wieczorem 😉. Zresztą jak już całkiem zrezygnuję z krów to i kukurydzy nie myślę siać , byckom tylko sianokiszonka i śruta 

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Robią tam różne cuda. A modelkę chociaż jaką se wybrałeś🤔

Nawet Stasiu Sojka wtedy występował . Moja mi starcza , też szczupła jak modelka 🙂

Opublikowano
15 minut temu, PRIMO napisał:

Młody kupił?🤔

Ważne kto kase wyłożył 😛

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale to bym musiał dłużej siedzieć rano i wieczorem 😉. Zresztą jak już całkiem zrezygnuję z krów to i kukurydzy nie myślę siać , byckom tylko sianokiszonka i śruta 

I jeszcze powiedz że na stanowiskach po krowach chcesz opasy trzymać 🤔

Ehhh ludzie to lubią bezsensu się narobić ... 

Opublikowano
15 minut temu, TheraRolnik napisał:

Rano w koryto na full i bawta się do wieczora 

ale z szufelke osypki na wierzch nakurzyć w dzień trzeba by apetytu nabrały 

10 minut temu, marulekk napisał:

@TheraRolnik na Polsatfilm kevin leci, zaraz akcja z włamywaczami w domu się znacznie 

radzia vołaj , on to lubi 

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

I jeszcze powiedz że na stanowiskach po krowach chcesz opasy trzymać 🤔

Ehhh ludzie to lubią bezsensu się narobić ... 

A co źle im będzie 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A co źle im będzie 🤔

Pytanie po co wiązać ? Nie lepiej przerobić żeby mniej roboty było ? 

Jak krowy wyjadą to zaraz wybijam drzwi w ścianie, robię wybieg przy oborze i bydło będzie luzem 

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

ak krowy wyjadą to zaraz wybijam drzwi w ścianie, robię wybieg przy oborze i bydło będzie luzem 

Te wasze krowy to już chyba kilka lat wyjeżdżają i nie mogą wyjechać. ;) 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Pytanie po co wiązać ? Nie lepiej przerobić żeby mniej roboty było ? 

Jak krowy wyjadą to zaraz wybijam drzwi w ścianie, robię wybieg przy oborze i bydło będzie luzem 

Już mówiłem u mnie nie ma gdzie zrobić wybiegu!!! , z tyłu mam szamba , płyta na obornik i jeszcze pryzmy, od frontu na podwórko nie będe wypuszczał żeby mi srały , i do tego trzeba mieć jednakowe wiekowo bo co jak np u Mariusza kupię 2 za miesiąc od Marka 2 i jeszcze za miesiąc od Sylwka 2😉 , to jak je do kojca razem wsadzić ...

Opublikowano

@gregor1284 pomógłbys chłopakowi się problemu pozbyć. Teraz jak jest irz to nawet podpis nie potrzebny na przemieszczeniu 🤣

Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Już mówiłem u mnie nie ma gdzie zrobić wybiegu!!! , z tyłu mam szamba , płyta na obornik i jeszcze pryzmy, od frontu na podwórko nie będe wypuszczał żeby mi srały , i do tego trzeba mieć jednakowe wiekowo bo co jak np u Mariusza kupię 2 za miesiąc od Marka 2 i jeszcze za miesiąc od Sylwka 2😉 , to jak je do kojca razem wsadzić ...

To się kupuje 10 odrazu :o

Albo mniejsze kojce i po 4/5 

nie mów że nie kupisz na raz 5 cielakow :o

ja już kolejny rzut zrobiłem tak że kupuje więcej a po odpojeniu część sprzedaje i mam w miarę jednakowa partie. 

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

@gregor1284 pomógłbys chłopakowi się problemu pozbyć. Teraz jak jest irz to nawet podpis nie potrzebny na przemieszczeniu 🤣

ja już kolejny rzut zrobiłem tak że kupuje więcej a po odpojeniu część sprzedaje i mam w miarę jednakowa partie. 

Eh zanim on by się zdecydował... Najpierw kilka razy by mu trzeba doradzać, musiałby się zastanowić i takie tam. Strata czasu 

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Kupi się 5 bez problemu , ale największy problem to wybieg 🤨 , narazie czeka mnie robota jak do tej pory 

Opublikowano
4 minuty temu, grys napisał:

objazd pól widzicie próbę głębosza robiłem na prawie wszystkich polach czy to się opłaca czy nie jak sądzicie 

IMG_20230108_121512_0.jpg

ta sama odmiana 

To jeszcze powiedz gdzie głębosz a gdzie nie. 😜 bo różnicę fakt widać. Na jaką głębokość było robione i jaka to gleba? 

Opublikowano
4 godziny temu, bratrolnika napisał:

No idzie cięgło do mostu które porusza się gdy wciskasz blokadę

i są przy nim jakieś piktogramy oznaczające włączenie i wyłączenie blokady ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v