Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, Agrest napisał:

Ostatni tydzień wzięli się ostro za robotę. Rozkopują ludziom pola, wycinają drzewa. Kurna sam bardzo dobra gleba, aż żal patrzeć jak wszystko niszczą.

Ten temat znam. 50 metrów przed domem robią S7. Jak tak popatrzeć kiedy wycinali drzewa, był las na który mówiło się ,,górki" kiedy wycięli dopiero widać było jakie te ,,górki" są. Dziś zrównane , wykopane.

Opublikowano

To współczuję.

Za Ostrowcem ktoś piękną chatkę sobie postawił a tu cyk obwodnica pod samym oknem. Nabili słupów i będą ekranami odgradzać. Współczuję ludziom bo piękna miejscówka z widokiem na Łysicę, klasztor i Święty krzyż. Teraz pozostanie im hałas i podziwianie ekranów z dwóch stron.

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

A ja dzisiaj wiele nie zrobiłem trochę pojeździłem, nawóz ta trawy rozsiałem i fendt mi dwie godziny ukradł  bo mu się pikać zachciało i oszukiwać że hamulcow nie ma, ale temat ogarnięty zero kosztów maszyna gra 

Czym zielonki zasilasz?

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Agregat na pole nie pojechał

no co Pan gadasz???

gdzie tak napisał ? dlaczego, dlaczego, dlaczego....???

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

To współczuję.

Za Ostrowcem ktoś piękną chatkę sobie postawił a tu cyk obwodnica pod samym oknem. Nabili słupów i będą ekranami odgradzać. Współczuję ludziom bo piękna miejscówka z widokiem na Łysicę, klasztor i Święty krzyż. Teraz pozostanie im hałas i podziwianie ekranów z dwóch stron.

To jeszcze ino ten plus ,że w wykopie około 10 metrów,ale hałas i tak będzie. Najlepsze jest to ,że mija się na rogu pola , jakby tak z 30 arów poszło pod drogę nie narzekał bym. Jak był wykup to płacili tylko za ten budynek gdzie przechodziło, tak jak u sąsiada ,dom poszedł a chlew i stodoła zostały. W świętokrzyskim jak budowali to całość wykupowali, na jednym z zebraniem chłop z pogranicza małopolskiego notabene 3 domy dalej jest świętokrzyskie. Pyta dlaczego tu ma być płacone za jeden budynek a świętokrzyskie za wszystkie. Dostał odpowiedź tam jest świętokrzyskie tu małopolskie.

Opublikowano
35 minut temu, DANDYS napisał:

zależy bo muszę dostawić byckow , ale nie mam czasu narazie

Sory, teraz widzę że odczytałem a nic nie odpisałem.... 

Ale i tak wpadł mu jeszcze jeden punkt i wracał przez góra, przez Elbląg 

Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Powiem ci że szału niema d*py nie ukrywa ten ser Rycki🙄

Poczekaj, może jeszcze urwie...

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Nie urwie bo od wtorku go spżywam🤔.

Wolę z Rolmleczu ser 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

O kurde... Żeś mi tera dała na wyobraźnię....😁😅 

No ale słuchaj. Na ogół kurtki mają zamki błyskawiczne.

Można rozpiąć...jak potrzeba.

Toz dosunąć nie mogę 

Opublikowano
szymon09875 napisał:

35 minut temu, DANDYS napisał:

zależy bo muszę dostawić byckow , ale nie mam czasu narazie

Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Powiem ci że szału niema d*py nie ukrywa ten ser Rycki🙄

spoko jutro napisze na bajere

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Karol6130 napisał:

Dobrze że jałówki chce dać 

Musisz podpisać, że 6 tys na nich nie przekroczysz...jak u Miecia😜

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Qwazi napisał:

Marcin pisał, że będzie siał solo

no wspominał, ale...

@Aktywnyrolnik7245 czemu solo?

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
stempos1980 napisał:

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Nie urwie bo od wtorku go spżywam🤔.

Wolę z Rolmleczu ser 😁

a jaki jadłeś z ryk ? bo jest pewnie z 10 gatunków

Opublikowano
7 minut temu, malaczarna napisał:

Toz dosunąć nie mogę 

nie znęcaj sie już nade mną... :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v