Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Qwazi napisał:

Ja. W tym roku tak mam 

To też tak uczynię, bo ni w pipe nie pasują pola i zasiewy 

28 minut temu, Qwazi napisał:

Ja. W tym roku tak mam 

To też tak uczynię, bo ni w pipe nie pasują pola i zasiewy 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Po niedzieli może by wczesne ziemniaki posadził

ja daję spokój z  bardziej wczesnymi. prawie co roku zmarzną... posadzę wcześniej, ale nie aż tak.

Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Kiedy łowies siejesz?

mam w planie po niedzieli.

tylko zobaczę jak to wyjdzie. rekolekcje, a cza jeszcze trochę gnoju, a to w srodę w święto...

no w każdym bądź razie przed drugą niedzielą... fergusona już napoiłem przed pracą...

IMG_20230316_142624.jpg

daje rade ta pompka olej podać?

Opublikowano

Marek u mnie taka gleba, że nie mam wyjścia i muszę żyto po życie...wisz taka pszenno- buraczana 

1 minutę temu, Łolek napisał:

To też tak uczynię, bo nie w pipe nie pasują pola i zasiewy 

To też tak uczynię, bo nie w pipe nie pasują pola i zasiewy 

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A ja tam nawet nie wiem kiedy u nas te rekolekcje. Zresztą prawdę mówiąc to... 

Po niedzieli może by wczesne ziemniaki posadził a jakby nadawali dalej ładnie to i może wszystko... Tunele zrobić. 

Pjoter nie mam żadnych dóbr ale oddam Ci mojego psychofana. Albo zamienię za tego Twojego

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

ja daję spokój z  bardziej wczesnymi. prawie co roku zmarzną... posadzę wcześniej, ale nie aż tak.

U nas ostatni przymrozek w 2020 w maju i to wielkich szkód nie narobił... W zeszłym roku dwóch sadziło już wszystko sadzarkami po 20 marca... 

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Pjoter nie mam żadnych dóbr ale oddam Ci mojego psychofana. Albo zamienię za tego Twojego

Kogo masz mi zamiar oddać? Nie śledzę tak wnikliwe Twego wątku jeśli mnie nie wołasz...

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Przed chwilą, robi57362 napisał:

daje rade ta pompka olej podać?

nie dała.

paliwo pompowałem i próbowałem olej. za słaba...

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

nie powinieneś odpoczać od internetów? 

Opublikowano

U nas ostatni przymrozek w 2020 w maju i to wielkich szkód nie narobił... W zeszłym roku dwóch sadziło już wszystko sadzarkami po 20 marca... 

Kogo masz mi zamiar oddać?

Qwaziego za Sławka zamienię. 

Opublikowano
Przed chwilą, DANDYS napisał:

nie powinieneś odpoczać od internetów? 

Od roboty powinienem co właśnie czynię. 

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Biere

No to jesteśmy dogadani. Wiedziałem że na Ciebie mogę liczyć 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Qwaziego za Sławka zamienię. 

Biere

No tera to żeśta deal zrobili🙆🤭

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

nie mieniaj... każdy z nich inny i inne zalety posiada. czymaj się obu, a bo obydwóch...

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

No tera to żeśta deal zrobili🙆🤭

nie chcę się wtrącać... no ale kto borysz stawia??

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Myślę, że i Mietek i Pioter...ale Mietek wincyj 🤔

Nie, dziś i jutro morda sucha, dopiero w sobotę coś jak się szczęśliwie posieje...

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

nie mieniaj... każdy z nich inny i inne zalety posiada. czymaj się obu, a bo obydwóch...

Miło mnie niezmiernie...że tak uważasz

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Co to?

no nałuczycielu!!!🙆‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v