Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Qwazi napisał:

Ty jesteś normalnie urządzenie wielofunkcyjne...krawaty wiąże i usuwa ciążę 🤔 ...a Radziu...łaskawy pracodawca🤷😉

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Tak to jest jak się ma hodowlę mlecznych, i dodatkowo transport, mechanike, handel i usługi 

A u Radka to bym miał obornik do wyrzucenia i spać 

ostrzy noże nożyczki rozprawicza ... 🙆‍♂️

Opublikowano
25 minut temu, gregor1284 napisał:

Eh żeby jeszcze mi ktoś za te konwersacje chciał płacić. Zaraz prezes spółdzielni ma przyjechać to się dowiem co postanowili z tym traktorem

Raportuj, bo ciekaw jestem...kto winien był😉

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Zaciągnąć się do Armii niech nawet na 10 lat płacą 5 tyś od pierwszego dnia zatrudnienia , potrzeba bardzo dużo chętnych

Znam ciekawsze formy...pracy.

Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał:

Już całe sołectwo z kasy obrane🤔

Już rozliczenia zrobione i kasa oddana 

5 minut temu, galan99 napisał:

A jakie za 5 tyś ?.

Dojenie krów 

• Like 1
Opublikowano

to idź za te 5tys jak bym miał iść do pracy to na tyra za 10tys 😁🙆‍♂️

Łolek napisał:

13 minut temu, Qwazi napisał: Już całe sołectwo z kasy obrane🤔 Już rozliczenia zrobione i kasa oddana 

nic na konto nie wpłynęło 😎🤔😁

• Haha 1
Opublikowano
galan99 napisał:

6 minut temu, Łolek napisał:

Już rozliczenia zrobione i kasa oddana 

Dojenie krów 

Dojenie krów 

To niewolnictwo człowieka .

nie dla każdego .... trzeba robić co się lubi w woju byłem i za 10tys bym tam nie chciał wrócić...

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Dojenie krów 

Praca jak każda inna. 3 godz rano i 3 godz wieczorem. Pomoc przy dojeniu, pojeniu cieląt i prace porządkowe na oborach i okólnikach (bez wyrzucania gnoju i ścielenia- sprzątanie stołów paszowych i poideł). 4 tys miesięcznie netto plus zakwaterowanie, wyżywienie i ciuchy robocze. Pokój z telewizorem i prysznicem. Chętnych było trzech, żaden się nie nadawał. Takie to pracowniki. Jak te magistry, ci koparki nie umieli odpalić🙆

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, slawek74 napisał:

to idź za te 5tys jak bym miał iść do pracy to na tyra za 10tys 😁🙆‍♂️

nic na konto nie wpłynęło 😎🤔😁

🤫

14 minut temu, galan99 napisał:

Dojenie krów 

Acha to ty byś chciał 5 i pracować jako bileter w kinie 

Obora nowa, robot tylko dopilnować karmienia doju cieląt 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

🤫

Acha to ty byś chciał 5 i pracować jako bileter w kinie 

Obora nowa, robot tylko dopilnować karmienia doju cieląt 

Cały dzień tylko ta obora i zapach gnoju , ach piękny ten świat .

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Dlatego wojsko zapewni dobrą pracę za 5 tyś i będzie bardzo wielu kandydatów z całej Polski .

Wojsko to jest służba, nie praca. Właśnie dlatego, że Ci, którzy tam służą traktują to jak pracę, nasze siły zbrojne są słabiutkie. Nic tu nie pomoże najnowszy sprzęt, czy duże pieniądze. Jeśli żołnierz nie jest żołnierzem, to armia jest słaba 

• Like 3
Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

Dlatego wojsko zapewni dobrą pracę za 5 tyś i będzie bardzo wielu kandydatów z całej Polski .

Pierwsi powinno iść ci co już ich zasadnicza służba nie obejmowała 😁

• Confused 1
Opublikowano
31 minut temu, galan99 napisał:

A jakie za 5 tyś ?.

Są, ale nie mogę tu o tym pisać....:ph34r:

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Jak cały 

Żeby był cały to by było dobrze

A tak to budowlańce kierowcy i te wesołe ze skarbowego 

Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

To lepiej starym niemrom dupe ucierać za 7 czy 8 tam same fiołki 

33 minuty temu, Qwazi napisał:

Już wiem...jakie to rozliczenie🤔🤭

Trzeba sobie radzić 🤷‍♂️

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v