Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

O właśnie Pjoter bo żeś zaczął o tych jajkach. Sprawa dla reportera i dlaczego ja. Dziś wszedłem do kurnika na bezdechu jak zwykle ale już na pierwszy rzut oka było widać że coś jest nie tak i znalazłem takie jajko

20230308_195412.jpg

No i z czego aferę robisz? Toć to normalka. Na 30 zniesionych dziennie nieraz jedno albo dwa takie są. 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

O właśnie Pjoter bo żeś zaczął o tych jajkach. Sprawa dla reportera i dlaczego ja. Dziś wszedłem do kurnika na bezdechu jak zwykle ale już na pierwszy rzut oka było widać że coś jest nie tak i znalazłem takie jajko

20230308_195412.jpg

takie pomarszczone to pewno i stare...bo zmarszczki to na starość... podobno..

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

No i z czego aferę robisz? Toć to normalka. Na 30 zniesionych dziennie nieraz jedno albo dwa takie są. 

To się do tej pory nie zdażało a wiadomo że w hodowli najważniejsze jest znać stado i obserwować a jak coś się dzieje to interweniować 

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Co tam robi Zośka od Antka?

Z tym osłem Jokerem to nawet za pieniądze spotkać bym się nie chciał.

Opublikowano

To się do tej pory nie zdażało a wiadomo że w hodowli najważniejsze jest znać stado i obserwować a jak coś się dzieje to interweniować 

Nic nie interweniuj, to normalne jajko jak rozbijesz. Właśnie takie coś, czy za małe są brane na użytek w domu. 

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

tyż.

Opublikowano
37 minut temu, gregor1284 napisał:

Jak wszystko Waryńskiego. Chińczyk z ładna naklejka 

Grzegorzu ja wiem ,ale jednak zamawiają troche lepsze np noże do rotacyjnej i końcówki hydrauliki sobie chwalę bo jakość ok . Tylko o wałach już różne opinie słyszałem

2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Ja nawet nie oglądam tych pajacy

Opublikowano
29 minut temu, themrsakmejek napisał:

Do c360 to poleciłbym fella ts 330 , pazury biorą 2,8m, 0,5 m liczą pokos czyli 3,3m, ciapek może też dałby rade, bo lekka jest.

Dzięki . Myślałem też o mesko karuzeli

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nic nie interweniuj, to normalne jajko jak rozbijesz. Właśnie takie coś, czy za małe są brane na użytek w domu. 

No to pozostawię sprawę samej sobie. 

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Siodemka 

To dużo szybciej niż ta pasówka ...👍

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Grzegorzu ja wiem ,ale jednak zamawiają troche lepsze np noże do rotacyjnej i końcówki hydrauliki sobie chwalę bo jakość ok . Tylko o wałach już różne opinie słyszałem

Ja nawet nie oglądam tych pajacy

Też tego nie oglądam ale parę razy gdzieś mi się przewinęło

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Te końcówki do hydrauliki o 180 stopni zmieniły moje nastawienie do tej firmy 

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To dużo szybciej niż ta pasówka ...👍

Ile ta pasówka zbiera?

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Jeśli masz dziennie 20-30 czy więcej jajek to jedno takie czy dwa co parę dni to nie powód do interwencji.

Ale dobrze ze zwróciłem uwagę. Ostatnio jedno miękkie się trafiło to też już podejrzewałem jakieś klopoty

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

31 minut temu, Pafnucy12 napisał:

żeś sie Marcin rozpędził... cięzkie czasy idą , a Ty rozwój i rozwój...

jeszcze chwila i Jondra kupisz... 🙆‍♂️

Jakie ciężkie czasy , kiedy i gdzie 🤔 

Biere przykład z @Agresttylko mikro skali 🤷🤭😐 niestety 

takiego dobrego jak miniony to teraz nie wiadomo kiedy będzie jest nie za ciekawie.... a może być jeszcze gorzej

Opublikowano

Ale dobrze ze zwróciłem uwagę. Ostatnio jedno miękkie się trafiło to też już podejrzewałem jakieś klopoty

Zdarza się, dlatego przy "stanowisku do sortowania" jest specjalny słoiczek na takie okazje. Wtedy do zużycia natychmiastowego w domu.

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

a może być jeszcze gorzej

no nie ma się na lepiej.... niestety...

Opublikowano
12 minut temu, Pafnucy12 napisał:

no że taki wzór , to pochwalam, ale po co? na co? komu to?

Sam nie wiem , bo lubie rolnictwo chyba 🤔

Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Biere przykład z @Agresttylko mikro skali 🤷🤭😐 niestety 

no że taki wzór , to pochwalam, ale po co? na co? komu to?

tylko o rok za puźno 🤦‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v