Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
21 minut temu, slawek74 napisał:

toć mu pisze ze minimum 700 a najlepiej 800 ale jak widać 🤷‍♂️ szkoda czasu mocznik import 700kg w bb 🤦‍♂️

Dzisiaj dzwoniłem i w jednym miejscu ma w tonowych bb saletrzak ukraiński. Cena 2400 brutto

Opublikowano
8 minut temu, pawel885 napisał:

No ale co to się ma do pojemności rozsiewacza i ile jakiego nawozu pomieści ?

Nic,ale Marcinowi trzeba wskazać wszystkie opcje. Nie tylko pojemność 

Opublikowano
Qwazi napisał:

Michał, to czemu ta ósemka facetów w czerni nie wytłumaczyła Ci, że celibat to jest zakaz ożenku, a nie utrzymywania kontaktów seksualnych?

bo mi nie trzeba tłumaczyć zakazu ożenku, gdyz z takiego zakazu nie korzystam.😉

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

zakazu nie korzystam

Ciekawe stwierdzenie😁. Kurcze jak ja bym chciał móc nie korzystać np z zakazu zatrzymywania się albo zakazu wjazdu 🤭😉

• Like 1
Opublikowano
38 minut temu, Agrest napisał:

Patrzysz ciężar właściwy i wiesz ile waży 1 dm³. Więc łatwo policzyć ile l potrzeba na 500 czy 600kg.

Rzodkwi 40kg?

Chyba mniej tej rzodkwi , już zapomniałem ilo mi wyszło 

35 minut temu, stempos1980 napisał:

Marcin  do cholery jasnej czemu ty sobie życie chcesz utrudnić🤔

Adam możesz jaśniej 🤔

32 minuty temu, Łolek napisał:

Siałem gorczyce rzodkiew i grykę raz z owsem, a kilka razy z wapnem granulowanym  

A w tym twoim jest mieszadło wolno obrotowe ?

24 minuty temu, szymon09875 napisał:

20 kg trawy sialem rauchem, gorczycę z nostrzykiem owsem i rzodkwia koło 50. Bardzo proste w ustawieniu i dokładne rozsiewacze 

Szymek a ten co podlinkowałem ? Bo są ze trzy w okolicy i może podjadę obejrzeć

Opublikowano
21 godzin temu, wojtal24 napisał:

ale Darek nigdzie nie napisał że wydziela żonie kasę czy sknerzy albo jej nie ufa

Napisał, że płaci rachunki a to już o czymś świadczy dlatego zapaliła mi się lampka!

Byłam kilkakrotnie świadkiem jak przy kasie facet wyciągał portfel i płacił za zakupy. No przepraszam, ale to w mojej kulturze nie do pojęcia. U nas od pokoleń mężczyzna zarabia i oddaje wszystko swojej kobiecie i tyle się tym interesuje, czy ma interesować.

• Haha 2
  • Confused 2
Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał:
19 minut temu, pawel885 napisał:

No ale co to się ma do pojemności rozsiewacza i ile jakiego nawozu pomieści ?

Nic,ale Marcinowi trzeba wskazać wszystkie opcje. Nie tylko pojemność 

Uzupełniam, jak już mam tą instrukcję w ręku. Pojemność to też 600l

IMG_20230306_095322_205.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

zalezy o który zakaz wjazdu chodzi....

Ten co się pojazdów drogowych tyczy...ten drugi jest ustanawiany na czas określony...🤭

Opublikowano
42 minuty temu, Bananek napisał:

Mam 8 księży w rodzinie, gdyby znieśli celibat sam bym z chęcią został duchownym. Po zniesieniu tego zakazu ilość mężczyzn idących do seminarium wzrosłaby znacznie.

Żeby oni się trzymali tego celibatu. Papież prędzej na pedofilie pójdzie niż na rozwalenie majątku kościoła 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Adam możesz jaśniej 🤔

Tak powiem ci to raz i więcej nie będę powtażal.

Ty szukasz rozsiewacz a na takie hektary co ja mam a nie ty.

Co to jest dla ciebie rozsiewacz 500 l? 

Żeś się urwa uparł że do tylko do ciapka🤦 

Mój sąsiad ma zboża z qq 30 ha i też nie robi ścieżek a jak potrzeba czepia do siewki jd 5100 na najszerszej opcji ogumienia a ty tylko urwa ciapek i ciapek .

Chłopie ty masz 40 ha a nie 5.

Trzeba mieć czas dla siebie i bliskich.

To samo się dotyczy i opryskiwacza w twoim przypadku.

Weź się ogarnij i zacznij myśleć po swojemu a nie ktoś za ciebie myślli

Chcesz to się obrażaj bo mi to koło nosa lata ale taka jest prawda.

Zdrowie jest najważniejsze !

• Like 7
Opublikowano

nie poto się kiedyś napracowali by majątek kościelny nie był dziedziczony. 

Opublikowano
26 minut temu, Qwazi napisał:

Ok

Michał, to czemu ta ósemka facetów w czerni nie wytłumaczyła Ci, że celibat to jest zakaz ożenku, a nie utrzymywania kontaktów seksualnych?

Bo niedobra i niemądra o tym mówić. To nieetyczne 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, limonka napisał:

Napisał, że płaci rachunki a to już o czymś świadczy dlatego zapaliła mi się lampka!

Byłam kilkakrotnie świadkiem jak przy kasie facet wyciągał portfel i płacił za zakupy. No przepraszam, ale to w mojej kulturze nie do pojęcia. U nas od pokoleń mężczyzna zarabia i oddaje wszystko swojej kobiecie i tyle się tym interesuje, czy ma interesować.

Dlatego ja jestem za tym żeby każdy płacił za siebie 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, stempos1980 napisał:

12 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Adam możesz jaśniej 🤔

Mój sąsiad ma zboża z qq 30 ha i też nie robi ścieżek a jak potrzeba czepia do siewki jd 5100 na najszerszej opcji ogumienia a ty tylko urwa ciapek i ciapek .

ch*ja ma 40ha😉

Edytowane przez DANDYS
  • Haha 2
Opublikowano
32 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dzis ma ferie bo nie mam czasu na jego edukację. Muszę wędzić choć może ta forma nauki by bardziej mu przypadła do gustu.bym usiedli na pieńkach trochę kielby bym ukroił i polał po 100gram

No i to by była edukacja👌...i jednocześnie integracja 😉

Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

nie poto się kiedyś napracowali by majątek kościelny nie był dziedziczony. 

Ototo

1 minutę temu, Qwazi napisał:

No i to by była edukacja👌...i jednocześnie integracja 😉

Zbyt slabo się znamy na takie tematy. Zaraz by zaczął wypytywać o niektóre rzeczy których lepiej żeby nie wiedział 😉

Opublikowano
43 minuty temu, Łolek napisał:

Nie 

Gratulacje 

Ale powiedz mi czy jak brat robił to też cię pytał czy będziesz w pobliżu 

No mu przekaże, dzięki

Tu chodzi o odebranie ze szkoły starszych

Opublikowano
8 minut temu, stempos1980 napisał:

Adam nie obrażam się.🙂

Adam i na ch*ja mi duży rozsiewacz ,ja nawet npk w tym sezonie kilograma nie wysiałem , jedną dawkę azotu , no na pszenice dwie to byle czym opierdole 

Opublikowano

Jak ktoś bogaty i go stać to wali nawozów ,to i sprzęt potrzebny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v