Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Miododajne fajna opcja

Co fajnego jest w pozbyciu się możliwości dochodu na rzecz niepewnej ilości srebrników.

Tego nawet zebrać nie można, bo nim w pole unia pozwoli wjechać to nasiona na ziemi albo u sąsiada

A siejąc np chaber zajebiemy pola na wieki.

6 minut temu, Leszy napisał:

Coś nie rolniczego. Fajną ozdobę na chałupce znalazłem dzisiaj, ale trochę zaniedbany cały budynek.   

IMG_20230303_162147.jpg

A gdzie ta chałupą, bo na zdjęciu nie widzę🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Co fajnego jest w pozbyciu się możliwości dochodu na rzecz niepewnej ilości srebrników.

Tego nawet zebrać nie można, bo nim w pole unia pozwoli wjechać to nasiona na ziemi albo u sąsiada

A siejąc np chaber zajebiemy pola na wieki.

Jezeli bedzie taka sama sytuacja jak z łąkami to nie bede mogl w to wejsc.

Opublikowano
38 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie ma co porównywać, mój pierwszy (wrześniowy) vrudzien/ styczeń przy - 10 w wózku w garażu spał 2-3 godziny, pierwszy antybiotyk jak miał chyba 4 lata (zapalenie krtani) młodszy (też wrześniowy) od początku ciągle coś, w wieku 6bmiesiecy pierwsze zapalenie płoc. Pierwsze 2 lata żłobka przedszkola 2-3 dni w potem zazwyczaj miesiąc przerwy bo ciągle jakieś infekcje. 

Także nie ma co porównywać czasów obecnych z teraźniejszością. 

• Like 1
Opublikowano

Witam wszystkich 0°C, wieje mocny wiatr. @gregor1284 a wiesz jakie bylo skuteczne lekarstwo za moich czasow(Ty niewiele mlodszy pewnie)?syrop z cebuli i grzanki z czosnkiem i nie bylo wirusów,a teraz byle jaki antybiotyk i moze nawet zaszkodzic bo sie okaże ze uczulenie na jakąś substancje

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Ale wiater wieje.

Normalnie jak nienormalny ....

Wieje wieje 🙂 Pafnucy dawaj bedziem pelet produkować 😂

Edytowane przez radekz200
Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał:

🙂dawaj bedziem pelet produkować 😂

Znaczy co masz na myśli?

Linię produkcyjną kupiłeś?

Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

Ty kupisz ja ci dam trociny i mi zrobisz pelet na zimę 😛

Oj jaki łaskawca. Miło że o mnie pomyślaleś.

Ale spróbuj się obudzić, bo chyba śnisz....

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

Ty kupisz ja ci dam trociny i mi zrobisz pelet na zimę 😛

Jakbys miał normalny piec to piła i ogień w las. Trociny to dla chomika 

Opublikowano
9 godzin temu, gregor1284 napisał:

Co wy sąsiadów nie macie? Pierwszy rozrzutnik i zaraz pług za rozrzutnikiem. 4 rozrzutniki na hektar i po robocie 

a Ty dalej o starych technologiach 🤦‍♂️dziś nie w modzie z sąsiadem gadać, a co dopiero robić 🙉

każdy swoje i jak ten koń w klapkach na oczy 🤭

Opublikowano
10 godzin temu, Qwazi napisał:

No to mamy ten sam problem. Do tego mam jeszcze trochę jeździć, więc już całkiem 👎

Ja to w zasadzie tylko warunkowość spełnię żeby dostać te podstawowe , do bydła  krów i onw , może mi coś wpadnie z zróżnicowania upraw bo mam różności . I tyle ,reszte pierdziele te dobrodziejstwa

Opublikowano
39 minut temu, PAN88 napisał:

Ile chcesz 😁

Wieje wiatr zimno pora iść 

Narazie nie potrzebuje ale wrazie w wiem gdzie się kierować. 

39 minut temu, HF86 napisał:

a Ty dalej o starych technologiach 🤦‍♂️dziś nie w modzie z sąsiadem gadać, a co dopiero robić 🙉

każdy swoje i jak ten koń w klapkach na oczy 🤭

Ja starej daty... 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Pany kupował ostatnio któryś takie coś? Ciekawe jak to wymiar trzyma  https://allegro.pl/oferta/kafle-ceramiczne-biale-piecowe-kominkowe-piec-10955761947?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_ogrzewanie_pla_pmax&ev_campaign_id=17303547827&network=x&placement=&test=pmax&category=heating&gclid=Cj0KCQiA0oagBhDHARIsAI-Bbgez1DjO1idSxJ2ABhJSscRKioV8IHg3lZa9M-gmZ2zrSkLsmuCfmXkaAnYcEALw_wcB

trochę tego na strychu leży 🤔 to się dociera pamiętam jak kiedyś zdun stawiał kuchnię z piecem....

Opublikowano
8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ja to w zasadzie tylko warunkowość spełnię żeby dostać te podstawowe , do bydła  krów i onw , może mi coś wpadnie z zróżnicowania upraw bo mam różności . I tyle ,reszte pierdziele te dobrodziejstwa

Zacząłem trochę czytać ten projekt rozporządzenia i dałem sobie spokój. Poczekam na to szkolenie a potem na to co ostatecznie wejdzie w życie. W uprawach i tak nic nie zmienię 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v