Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Desperado napisał:

Sławek, czemu chcesz się tak mścić na tej kobicie?  xD

3 minuty temu, slawek74 napisał:

wiem że grochem o ścianę 😛 ale może byśmy go jednak ,,ożenili,, 🤔😁

a tam mścić 😀 wydoiła by z majątku i puściła w skarpetkach 😁🤪

Chłoporobotnik napisał:

15 minut temu, Leszy napisał: U was już nic nie hodują????  U nas nie potrzebne ładowacze do hodowli bo nawet w bele za bardzo nie zbierają... Na blisko 1000 domów to w bele nie wiem czy zbiera 3-4... Belujące chyba dwie we wsi... Kostkujących by z 5-6 spokojnie naliczył. Z tej garstki dużych to większość już nic nie hoduje albo hoduje tyle, że też w kostki zbierają bo bele nawet sensu nie mają.

to hobby nie hodowla...

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Rozważnie miałeś...spożywać😉...

Faktycznie, dużo zjadłem 🤔

Byłem grzeczny,koleżanki mogą potwierdzić 🤫

A tu za parę godzin znowu to samo 🤦

Opublikowano
Qwazi napisał:

18 minut temu, slawek74 napisał:

myślę że się mylisz..

Nie Sławek...za droga w zakupie w porównaniu do roboty, jaką miałaby do zrobienia. Wozu nie kręcę, gnoju nie mam kosmicznych ilości...za mało godzin by u mnie kręciła, żeby to mógł być uzasadniony zakup...

13 minut temu, superfarmer02 napisał:

No do tego Zetora co planujesz to każe tak ale do ciapka to według mnie za bogato, chyba że by go rozszerzyć i tył obciążyć mocno 

Do ciapka to nawet nie robią...najmniejszy na siuntkę, ale tego bym nie kupił🤷...a jak się plany na Zetora uda zrealizować, to będę myślał...zobaczymy, co przyszłość przyniesie...

@superfarmer02 Krzysiu, tak to wygląda

ciekawe jak wysoko podnosi czy na łódkę by zborze załadował takim turem?

Opublikowano
gregor1284 napisał:

27 minut temu, slawek74 napisał:

wiem że grochem o ścianę 😛 ale może byśmy go jednak ,,ożenili,, 🤔😁

Ja już go kiedyś ostrzegałem że na zięcia upatrzyłeś sobie 🤔

nie da rady🤷‍♂️ tak daleko Pioter nie jeździ ....

• Confused 1
Opublikowano
12 minut temu, bratrolnika napisał:

Mówisz?? A bardziej pasuje do niego Swędziwór

A właśnie, pamiętasz, z miesiąc, dwa do tyłu wstawiałem link z SAMPO z mojej okolicy 

Sprzedali go, i w jego miejsce wpadł jakiś o 30 lat starszy Claas...

No ba, przecie Claas to najlepszy kombajn, nawet snopowiązałka Claas jest lepsza od innych...

Opublikowano
4 minuty temu, Baks00 napisał:

Faktycznie, dużo zjadłem 🤔

Byłem grzeczny,koleżanki mogą potwierdzić 🤫

A tu za parę godzin znowu to samo 🤦

To temu Marcin dzisiaj...kapustę charata🤔🤭...

A eliksir rozważnie sączyłeś, czy ...z wiadra🤔🤭...

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

A co było niby wczoraj?

U nas nie potrzebne ładowacze do hodowli bo nawet w bele za bardzo nie zbierają... Na blisko 1000 domów to w bele nie wiem czy zbiera 3-4... Belujące chyba dwie we wsi... Kostkujących by z 5-6 spokojnie naliczył. Z tej garstki dużych to większość już nic nie hoduje albo hoduje tyle, że też w kostki zbierają bo bele nawet sensu nie mają.

Pioter jak byś miał to i zastosowanie byś znalazł 

Moja żonka nawet trawę z trawnika czy liście turem wywozi żeby taczki nie pchać 

Kurna pogoda piękna a tu się w domu siedzi ech 

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Patrzę teraz na przegrupowanie do defilady na Pl. Piłsudskiego i powiem Wam, że czwórki to tak lamią, jakby "byk na blachę lał"🤦...

Kupiec był 

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

to kiedy odpoczywać?

W nocy 😜

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

to kiedy odpoczywać?

Po śmierci 

Opublikowano

Oczekujem...

Moje wrażenia po defiladzie, jeśli kogoś by to interesowało...najlepiej  ORWP, PRWP, Straż Graniczna i Policja...najgorzej PSP i Straż Marszałkowska...Ci ostatni to nawet skosem w czwórkach maszerowali🤦....

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v