Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No tak ,teraz to już po robocie

Nauka nie idzie w las. Teraz będziesz wiedział. Na osłodę: mój szwagier też tak zrobił... drugi raz 🤦

Przed chwilą, soltys48 napisał:

Raczej tak

Młody chłopak,z miesiąc jak zmarła macocha,w zeszłym tygodniu ojciec.........

Masakra...

Opublikowano

Pocieszny był.....

Chłopak po szkole specjalnej,jakby miał kto nim pokierować mogło być i nim bardzo głośno.

Swego czasu wygrał europejską olimpiadę młodzieży specjalnej w Rzymie i z papieżem się ściskał.....

A dobra nieważne już 

Opublikowano
7 minut temu, soltys48 napisał:

Młody chłopak,z miesiąc jak zmarła macocha,w zeszłym tygodniu ojciec.........

coś więcej można wiedzieć? wiek tej trójki i przyczyny śmierci ojca i macochy ? 

człowiek zostając sam pewnie po prostu się wypala życiem oraz samotnością i nie widzi dla siebie innego rozwiązania 

Opublikowano
8 godzin temu, thor1984 napisał:

nie nic nie słyszałem o okolicznych szamanach 

byl w gorach taki szaman -baby i ne tylko, do niego setkami jezdzily-az dziecko przez niego i glupich-choc po studiach- rodzicach umarlo i szybko skonczylo sie rumakowanie...

4 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Będzie deszcz albo burze - posadzka na chodniku w stajni mokra. Zawsze przed ulewami się tak robi. 

23 stopnie.

jutro bedzie pogoda-kury wczas poszly spac.

jesli jutro beda sie robic wiry powietrza to bedzie padac.

4 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Ja już dziś leczenie reumatyzmu zapobiegawcze przeszedłem.Nawet ramię przestało mnie boleć

IMG_20230521_184403_390.jpg

chyba muse ten aarat od ciebie pozyczyc- 10 dni zabiegow specjalistycznym sprzetem i nic a tu jedno dotkniecie i wystrarcyzlo.

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ulewy w tym roku jeszcze ani jednej nie było.

to szlo ze wschodu -do mnie doszla jedna.

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

może coś tam absorbuje wilgoć? przed burzą więcej wilgoci w powietrzu...

a przy okazji dziwnego... w Waszych stronach też taki żółty osad na samochodach i nie tylko osiada ?

nawet w komputerze wyskakuje mi komunikach o wysokim stezeniu pylkow..

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Pocieszny był.....

Chłopak po szkole specjalnej, jakby miał kto nim pokierować mogło być i nim bardzo głośno.

pocieszny w sumie prawie jak ja bo też tak o mnie czasem w pracy mówią koleżanki, pożartować lubię i sucharem zabłysnąć 

a z tym kierowaniem to wiesz jak jest, zależy w czym był dobry i co mu najlepiej przy jego dysfunkcjach wychodziło i kto go miałby przygarnąć by pod czyimś okiem rozwijać talenty 

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Spróbowałbyś takiego 15J🤭

Ten jest wystarczający,Konia na kolana położył.

Opublikowano (edytowane)

Akumulator 140ah, mniejsze też może być ale taki na długo starczy

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

Można to porównać. Poganiaczem do bydła

1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Akumulator 140ah

Długo Ci wystarcza?

1 minutę temu, konteno napisał:

czemu nie ? nie można drugi raz drutu dotknąć ? 🤔

Można, tylko po co? Raz dotknąłem teraz uważam ze zdwojoną ostrożnością

Opublikowano
57 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ja mam małe działki i krótkie , więcej pierdzielenia z takim na kołach

ale są pewnie i takie że jeden pełny zbiornik to za mało by całą oblecieć albo jednym zbiornikiem kilka mniejszych pół

49 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ja nie mam tylu krów i nigdy ich nie będę miał 🤷

to nie chodzi o krowy tylko o skalę i czas poświęcony na wykonywanie  zabiegów oprysku 

Opublikowano

8dni na 100% 10na 70%

2 minuty temu, soltys48 napisał:

Długo Ci wystarcza?

Można, tylko po co? Raz dotknąłem teraz uważam ze zdwojoną ostrożnością

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

U mnie 170ah wytrzymuje max 14dni,ogrodzone max 9ha

Pobiera bardzo mocno prąd, zastanawiam się nad ładowaniem z solara.

Przeciw dzikom grodzisz?

U nas nie ma dzików.Ogrodzone 0,5ha

Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

Nie. To co innego. 5s ma sondach trwa wieczność. Nie można się ruszyć. Można tylko... krzyczeć 

Opublikowano

Szkapą,a komu innemu.Pies kiedyś pastucha popróbował to cały dzień później do siebie dochodził.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v